LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lošije od očekivanja- negativno povećanje financijskih rashoda[/b] za cca 3 mil.kn, prihodi nešto niži nego u isto razdoblje prošle godine, porez na dobit.

FI-LEDO 1Q09-Financijski rashodi i prihodi
1. Kamate, tečajne razlike i drugi rashodi s povezanim poduzetnicima AOP136 4.246.983 6.955.458

2." 1. Kamate, tečajne razlike, dividende i slični prihodi iz odnosa
s povezanim poduzetnicima" AOP130 3.895.301 3.431.553

Zakon o porezu na dobit, NN

5.1. Kamate između povezanih osoba

Članak 14.

(1) Pri utvrđivanju prihoda od kamata na dane zajmove kod povezanih osoba obračunava se kamata najmanje do visine kamatne stope koja bi se ostvarila između nepovezanih osoba u trenutku odobrenja zajma.

(2) Pri utvrđivanju rashoda od kamata na primljene zajmove kod povezanih osoba, priznaju se obračunane kamate najviše do visine kamatne stope koja bi se ostvarila između nepovezanih osoba u trenutku odobrenja zajma.

(3) Kamatnu stopu iz stavka 1. i 2. ovoga članka određuje i objavljuje ministar financija, prije početka poreznog razdoblja u kojem će se koristiti, vodeći pritom računa da se radi o kamatnoj stopi koja se ostvaruje u usporedivim okolnostima ili koja bi se ostvarila između nepovezanih osoba.

U suprotnom na razliku između ugovorene kamate između povezanih osoba i one fer tržišne plaća se porez na dobit.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Lošije od očekivanja- negativno povećanje financijskih rashoda za cca 3 mil.kn, prihodi nešto niži nego u isto razdoblje prošle godine, porez na dobit. Pozitivno smanjenje poslovnih rashoda i činjenica da se sladoled i zaleđeni proizvodi baš ne kupuju zimi. [smiley]

Pa ja sam upravo to očekivao od svih firmi, teže uvjete financiranja i poslovanja.
Zato su mi sva izvješća koja nemaju šok terapiju tipa 58 mil gubitka….pozitivna, Ledo će tih 3 mil odradit u 3 dobra ljetna dana, kolko će VDKT godina nadoknađivat svojih 50 mil gubitka, ako ikad.
[/quote]

Ma pusti Đemso nek trkeljaju. Samo liži [thumbsup]

I'LL BE BACK

Lošije od očekivanja- negativno povećanje financijskih rashoda za cca 3 mil.kn, prihodi nešto niži nego u isto razdoblje prošle godine, porez na dobit. Pozitivno smanjenje poslovnih rashoda i činjenica da se sladoled i zaleđeni proizvodi baš ne kupuju zimi. [smiley]

Pa ja sam upravo to očekivao od svih firmi, teže uvjete financiranja i poslovanja.
Zato su mi sva izvješća koja nemaju šok terapiju tipa 58 mil gubitka….pozitivna, Ledo će tih 3 mil odradit u 3 dobra ljetna dana, kolko će VDKT godina nadoknađivat svojih 50 mil gubitka, ako ikad.
[/quote]

Ma pusti Đemso nek trkeljaju. Samo liži [thumbsup]
[/quote]

Je li to na sladoledu Ledov logo, ili me oči varaju? [proud]

Je li to na sladoledu Ledov logo, ili me oči varaju? [proud]

vjerojatno je iz Kraft Foods asortimana 😀 Buffett voli konzumirati proizvode svojih poduzeća, a upravo je par mjeseci prije ove fotke preuzeo 8,6 % kompanije, danas ima 9,4 % što je po sadašnjim cijenama točno 20 puta veće nego je cijela tržišna kapitalizacija Leda, pa obzirom na to… teško da je Ledov, nije on Hrvat – samo Hrvati konzumiraju proizvode konkurencije i time se još hvale 🙂

hmhm s obzirom na FI jako jako malo ljudi je prodalo u četvrtak i danas…
To me čudi jer ga smatraju lošim. Nije da to kužim al dobro

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

hmhm s obzirom na FI jako jako malo ljudi je prodalo u četvrtak i danas…
To me čudi jer ga smatraju lošim. Nije da to kužim al dobro

Lako je prodati, to je najmanji problem. Samo što kasnije s tom lovom možeš pametnije kupiti od LEDA, – e a to je već veći problem. Kada tržište ima tendenciju rasta, onda nitko ne želi biti u kešu, i ne odvaja se lako od dionice koju je kasnije teško povoljno kupiti.
Opreznije trgovine od ove danas, nisam skoro vidjeo na ZSE-u. Da li to ukazuje na promjenu trenda, medvjed se reinkarnira u bika, ali strah ga "rogova", koji su ga već po tko zna koji put "uboli" u predjelu džepa. Hi, hi, hi

[lol]

Nešto se kupnja pojavila više nego obično.

Kupnja Cijena
21 4.070,00
10 4.061,00
18 4.060,00
7 4.000,00
4 3.901,10
18 3.800,00
20 3.700,00
3 3.556,00
4 3.200,00
5 2.943,02
Cijena Prodaja
1 4.197,00
7 4.199,00
2 4.215,00
9 4.218,00
1 4.295,00
4 4.360,00
1 4.385,00
1 4.388,99
6 4.389,00
6 4.390,00

ekipa, ne berite brigu ocijeni dionice. SAMO LIŽITE [thumbsup]

I'LL BE BACK

Naš sladoled se već neko vrijeme drži na ovim razinama,čini se da pomalo dolazi vrijeme da se ta razina podigne ne granicu višlje.Polako i najstrpljiviji gube strpljenje i počinju kupovat jer se iz aviona vidi da ova cijena nemože više tako nisko stajati.

P.S.Bome ga je zagrijalo ovih dana bar tu na moru kod nas,počelo se lizat pomalo,naravno Ledo!

teško da bumo probili 4300

Napeto..
Velika bitka se vodi.Al mislim da je to danas probijanje.
Ameri čekaju Obamu da se izjasni oko smanjenja proračuna ali ih to nebi trebalo ih stavit u negativu.Kako sad stvari stoje Ameri otvaraju zeleno.

New Report

Close