30.04.09. 16:04:00 NEWS-H4306967
Ledo povećao gubitak
ZAGREB, 30. travnja 2009. (Hina) – Tvrtka Ledo je u prva tri mjeseca ove godine poslovala s gubitkom prije oporezivanja u iznosu od 4,7 milijuna kuna, što je za 19 posto više u odnosu na gubitak iz istog razdoblja prošle godine, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Leda objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Kako se navodi u izvješću, Ledo je u prvom kvartalu ove godine ostvario ukupne prihode od 200,09 milijuna kuna, odnosno 1,3 posto niže nego u prva tri mjeseca 2008. godine.
U odnosu na isto razdoblje prošle godine, ostvaren je rast prihoda od prodaje (za 1 posto, na 192,2 milijuna kuna), ali je zabilježen pad ostalih poslovnih prihoda (za 62 posto, na 2,5 milijuna kuna) te je to rezultiralo nešto manjim ostvarenim ukupnim prihodom, navodi se u priopćenju tvrtke.
Ukupni su rashodi Leda u prvom ovogodišnjem tromjesečju prema istom lanjskom razdoblju smanjeni za 0,88 posto, na 204,8 milijuna kuna.
U tvrtki napominju kako su ostvareni troškovi uglavnom na nivou prethodne godine, osim troškova financiranja koji su značajno povećani i to zbog utjecaja tečajnih razlika.
Super izvještaj
Izvještaj je OK i u skladu s očekivanjima, tim više što slaes od osnovne djelatnosti raste čak i recesiji uz istovremeno smanjenje operativnih rashoda, a to je ono što je najbitnije.
@Insider, kratkoročne obveze su povećane za 40% a ne 10 puta. 10 puta je povećanje od prethodnog povećanja iz novčanog toka.
S obzirom da ledo radi s gubitkom u prvom i četvrtom kvartalu od pamtivjeka nije se ni moglo očekivati dobit nakon poreza i amortizacije
Udostručen gubitak, nije dobro………………izgleda da je sva dobit završila u Konzumu, svih 4 (četiri) milijuna [sealed]
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/LEDO-fin2009-1Q-NotREV-K-HR.xls
Izvještaj je OK i u skladu s očekivanjima, tim više što slaes od osnovne djelatnosti raste čak i recesiji uz istovremeno smanjenje operativnih rashoda, a to je ono što je najbitnije.
@Insider, kratkoročne obveze su povećane za 40% a ne 10 puta. 10 puta je povećanje od prethodnog povećanja iz novčanog toka.
S obzirom da ledo radi s gubitkom u prvom i četvrtom kvartalu od pamtivjeka nije se ni moglo očekivati dobit nakon poreza i amortizacije
ma frend me nazvo a on to ne kuži…gle pričaj kaj očeš al da sad ne pametujem-loše
Toda je očigledno, kao što sam već jednom pisao na temi TISK, a iz meni nepoznatih razloga, morao napuhati izvješća Leda, Konzuma, Jamnice, Tiska i ostalih u zadnjem kvartalu 2008 g. Sada ove firme plaćaju danak tom "napuhavanju". Da li je to završilo s 1Q 09′ ili će se nastaviti i idućim kvartalima, ostaje da vidimo.
Toda je očigledno, kao što sam već jednom pisao na temi TISK, a iz meni nepoznatih razloga, morao napuhati izvješća Leda, Konzuma, Jamnice, Tiska i ostalih u zadnjem kvartalu 2008 g. Sada ove firme plaćaju danak tom "napuhavanju". Da li je to završilo s 1Q 09′ ili će se nastaviti i idućim kvartalima, ostaje da vidimo.
haha kakve ti gluposti pišeš, po običaju… kakvo će ti bit izvješće od HDEL-a?[lol]
glete momci.. ako mislite da je ovo izvješće loše, vi prodajte. Dapače… čekam na 3500 pa na niže, c-ya [smiley]
ne plaća ovdje nitko nikakav danak,
neto gubitak je veći zbog nepriznatih rashoda sa osnove kamata na zajmove
prema povezanim poduzetnicima a za to se Todi vjerojatno živo hebe.
Dioničari nisu u odnosu na lanjsko razdoblje puno zakinuti, bruto
gubitak u uobičajeno lošijem prvom kvartalu na razini prošlogodišnjeg.
To što je dionica u danim okolnostima na TK moža ipak malo previsoko odskočila
drugi je par rukava.
Lijepi pozdrav iz Potpićna.
Hebote sto baba kilavo dite. Dogovorite se je li dobro ili lose da znan ocu li prodat nili ne. Bez informacija sa foruma sam mrtav (pijan).
Hebote sto baba kilavo dite. Dogovorite se je li dobro ili lose da znan ocu li prodat nili ne. Bez informacija sa foruma sam mrtav (pijan).
prodaj
Lošije od očekivanja- negativno povećanje financijskih rashoda za cca 3 mil.kn, prihodi nešto niži nego u isto razdoblje prošle godine, porez na dobit. Pozitivno smanjenje poslovnih rashoda i činjenica da se sladoled i zaleđeni proizvodi baš ne kupuju zimi. [smiley]
Lošije od očekivanja- negativno povećanje financijskih rashoda za cca 3 mil.kn, prihodi nešto niži nego u isto razdoblje prošle godine, porez na dobit. Pozitivno smanjenje poslovnih rashoda i činjenica da se sladoled i zaleđeni proizvodi baš ne kupuju zimi. [smiley]
Pa ja sam upravo to očekivao od svih firmi, teže uvjete financiranja i poslovanja.
Zato su mi sva izvješća koja nemaju šok terapiju tipa 58 mil gubitka….pozitivna, Ledo će tih 3 mil odradit u 3 dobra ljetna dana, kolko će VDKT godina nadoknađivat svojih 50 mil gubitka, ako ikad.