LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

veliki izbio malima 600 komada u 3 dana i ne misli stat. 600 komada manje u opticaju kako god okreneš, a za Ledo je to poprilično stezanje remena.

Doć će vrijeme kad će svi htjet ledo a njega ni za lijeka. [thumbsup]
A mi ćemo bezbrižno trljat ruke i lizat kingove u hladu.

veliki izbio malima 600 komada u 3 dana i ne misli stat. 600 komada manje u opticaju kako god okreneš, a za Ledo je to poprilično stezanje remena.

—veliki izbio malima 10000 ATPL [proud]

Kune nisu problem, kuna nema

FIRME IZ SASTAVA TODEXA OPASNO KLIZE I PITANJE JE NA KOJIM RAZINAMA ĆE IH MOĆI ZADRŽATI.
AKO SVE PADA NEĆE NI LEDO OSTATI IMUN. NA ŽALOST.

…a da idemo prodavati zimski ledo sladoled, pa da nam poraste dividenda… [lol] … udri brigu na veselje…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

FIRME IZ SASTAVA TODEXA OPASNO KLIZE I PITANJE JE NA KOJIM RAZINAMA ĆE IH MOĆI ZADRŽATI.

a ove iz GRADEXA I BRODEXA rastu?

…a da idemo prodavati zimski ledo sladoled, pa da nam poraste dividenda… [lol] … udri brigu na veselje…

Vama preostaje samo lizanje rana,pričekajte malo,biti će tu problema u matici hrvatskoj.

strvinar

@đemso
moguce da sam u krivu, samo ne znam na koji dio mislis..
ja nigdje nisam osporavao ROE i ROA, NPM od ZAPIja.
mene interesira perspektiva.
market share Ledosov, je, kad sam ga ja detaljno pratio bio preko 90%, a sad dolazi na red smrznuta hrana, koja ce kod nas tek postati hit, kakv je vec vani i regija.
to su moja razmisljanja i lako moguce da me stvarnost demantira.

u ZAPIju je ne vidim..bar ne onoliko koliko u Ledu.
nego..ko je vlasnik InBeva?da nisu neki Rusi?mozda sam pomijesao..moguce..

dzabe toliki ROE i ROA, ako sve ide u dividendu, napretka nema..
ili mislis da ROE moze biti 50?
imao je LEHM, pa di je sad? [bye]

da za InBev sam mislio, to je belgijska multinacionalka (Stella i još 198 drugih piva).
sad su i anheuser busch preuzeli, najveću američku (bud light i ostala sranja njihova).
Ma mene fascinira njihova profitabilnost i to tako stabilno i dugo već traje, znači da su extra sposobni, vjerovatno najbolja uprava u hrvatskoj i šire.
A sad ovo za udio tržišta, nemrem nikak procjenit, nit znam kak je na drugim tržištima…al čisto logički gledano LEDO ima 90% ostalo mu u teoriji još 10, a ZAPI ima 45% ostalo im u teoriiji još 55.
Ne vjerujem da se s pivom može postić ni blizu 90% ko sa sladoledom, al nekih 60% bi trebali uzet…a s njihov profitablinošću to je fiju.
Dionica mi nije zanimljiva (jel to ikad prešlo p/e 20?) al firme mi je genijalna, još kad je uspordiš s ostalim pivovarama….najbolji potez za LEDO i ZAPI je da zamjene uprave da ledo napuca zapijevu profitabilnost a zapi ledov udio tržišta…koja bi to dva monstruma bila onda. [shocked]
Ne znam kolko sladoleda nasparam eu jedemo, al s pivom smo pri vrhu.

@đemso

znam da je inbev vlasnik ZAPIja, ali mislim da su vlasnici Inbeva Ruje, ili da barem imaju znacajan udio.mozda grijesim..

sto se tice trzisnog udjel a da se sluzim hr., da markoni bude zadovoljan), istina, nema puno mjesta za napredak…ali ima mjesta u kolicini/po stanovniku.tu ima jos mjesta za napredovat.
koliko ima na pivu?
smrznuta hrana,ono iz zamrzivaca na tavu ili pecnicu, kod nas je jos u povojima, vani je to razvijenije.to ce rijesiti i hladne pogone u 1 i 4. kvartalu.

nadalje, moje misljenje, a s njim se ti ne moras i ne trebas sloziti je, da ako firma ima tako visoke povrate na imovinu i kapital, da je ludost vuci cijelu dobit van kroz dividendu.
jer onda nema perspektive, stoji se na istom.[thumbsup]
eto, zato meni ZAPI nije genijalna, a Ledovski jeste..

..a ima jos pregršt razloga zbog kojih mi se vise svidja, ali nevazno [wink]

PS-nekad za vecu ili manju profitabilnost nije dovoljna sposobnost uprave, ma kakva ona bila, npr. ZVZD nikad ne moze biti profitabilna kao LEDO, zbog proizvoda kao takvog.

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Samo da dodam da nema straha to što je Ledo na preko 90% MSH-au sladoledima. TO NE ZNAČI DA PRIHODI I DOBIT NEĆE DALJE RASTI!!! Sladoled je impulsni prozvod. Ne ideš van planirano kupiti sladoled, pivo ideš popit nekad planirano, nekad ne. Npr. ja tek kad vidim škrinju, slučajno u prolazu, idem kupit sladoled. Ako je ne vidim, sladoled mi nije ni na kraj pameti jer su mi u glavi uglavnom ženske guzice. Ovo jako dobro znaju Ledu. Znate li po kojoj je stopi rastao Ledov MSH u slaodoledima i koliko je paralelno rastao prihod? Prihod je rastao po višestruko većoj stopi!! MSH pd ZAPI-ja nema šanse da raste zbog prevelike i nezaustavljive penetracije internacionalnih pivskih brandova, ali im također i prihodi i dobit tapkaju u mjestu.

Što se tiće hrane, Mig je dobro skužio, tu priča tek počinje!!

Ledo je BOMBA. Što ne znači da neće ostati imun i možda još pasti ako cijela burza pada, s tim se slažem. No vidi se da interesa za kupnju ima, a to nije nikakvo iznenađenje.

I'LL BE BACK

—veliki izbio malima 10000 ATPL [proud]
[/quote]

Ne bih bio siguran u to. Kod ATPL nikad ne znaš tko je kome izbio jer je previše fondovska.

I'LL BE BACK

Sladoled je impulsni prozvod. Ne ideš van planirano kupiti sladoled, pivo ideš popit nekad planirano, nekad ne. Npr. ja tek kad vidim škrinju, slučajno u prolazu, idem kupit sladoled. Ako je ne vidim, sladoled mi nije ni na kraj pameti jer su mi u glavi uglavnom ženske guzice.

al jesi uračuno da te od dva sladoleda odma glava zaboli, a od čak 7,8 piva tek sutra [tongue]
jel ima kakav podatak kolko sladoleda naspram eu jedemo…kolko tu još prostora ima za povećanje,
s pivom nema, u samom smo vrhu.

Sladoled je impulsni prozvod. Ne ideš van planirano kupiti sladoled, pivo ideš popit nekad planirano, nekad ne. Npr. ja tek kad vidim škrinju, slučajno u prolazu, idem kupit sladoled. Ako je ne vidim, sladoled mi nije ni na kraj pameti jer su mi u glavi uglavnom ženske guzice.

al jesi uračuno da te od dva sladoleda odma glava zaboli, a od čak 7,8 piva tek sutra [tongue]
jel ima kakav podatak kolko sladoleda naspram eu jedemo…kolko tu još prostora ima za povećanje,
s pivom nema, u samom smo vrhu.
[/quote]

mene ne zaboli glava, Jedan King ti je količinski ko dve i pol snjeguljice pa nikog ne boli glava od Kinga. A od ove ožujske… tu si u pravu. Probat ću naći ovo za konzumaciju sladoleda per capita i usporedba sa EU, iako se sjećam da sam to negdje čitao i da ima dosta prostora vs EU, ali nisam 100%. Možda Mig zna, on je nekad brijao na Ledo. Mig?

I'LL BE BACK

New Report

Close