ok. priznajem. bilo je dobro prodati pred 10tak mj. nisam vjerovao najavama mada su brujale.
vidim bilo je pametnijih koji su prodali.
ali, zar mislis da sad jos uvjek nije vrijeme za ulet?
kriza se jos ne vidi kraja i moze jos to jos dole. cekas jos vece dno ili?
[/quote]
prodao sam na 17-18 jer sam na njoj imao najvecu zaradu..
nisam ni sanajao da ce sve ovo doci di je doslo.
sto se ulaza tice, ne znam, sad je pitanje koliko ima onih koji su jos uvijek spremni prodavati, kao i kamo ce trziste i trzista. o samom Ledu i poslovanju to ne ovisi.
cekam da se vani srede stvari, sa Hr i Ledom mislim da problema nema.
HT, mastodont..di ce se on siriti, a market share ce mu vremenom samo padati.
[/quote]
MIG, Ledo je ok dionica, ali se ne slažem sa tobom za HT.
Mislim da je ta dionica itekako pristojna.
Naime, ne treba zaboraviti na djelatnost kojom se bave, način na koji zarađuju, obaveze plaćanja i potrebe tržišta (vrlo bitan faktor), a u tom slučaju nije presudno širenje.
Ja na HT, hrvatski naravno, gledam kao na dionice banaka, hrvatskih naravno.
Usporedi HT sa Erste bankom, npr. (nemam dionice niti HT–a niti Erste banke, za sada).
Erste se ne namjerava širiti dalje, a sigurna sam da će rezultati biti fantastični.
Likvidnost, marketinško i tržišno okruženje neću niti spominjati.
Pozdravi…
@sarah pallin
nisam rekao da je HT losa, dapace, samo smo razgovarali o tituli najbolje!
meni je to Ledo, tebi mozda dioki, febi atpl, vipiju kodt, vordi eig, etc,etc [wink]
Ledo izvještaj 3Q : P/E = 9.21
EPS = 575 kuna
Prihodi + 22%
Dobit + 6%
Vrlo solidno izvješće [thumbsup]
Skoro sam te zaboravila….
Ajde idi… umalo da mi tvoj nick nije skinuo osmjeh sa lica, a to bi bila prava tregedija za moju okolinu.
Metlu u ruke i odleti put svoje barake u šumi. Idi si skuhati gulaš od štakora, miševa i ostale gamadi.
Dobar tek i sretan ti blagdan.
je kak neće kad im je kesten pire sve manji i manji
jučer kupim klincima nemaš ga kaj vidjeti [smiley]
MIG, Ledo je ok dionica, ali se ne slažem sa tobom za HT.
ja taj ht isto tako nikako ne mogu progutati i meni je to dionica koju nikad ne bih imao u svom portfelju…
istina, vec sam je dosta popljuvao na njihovom forumu, ali ja nisam od onih koji vjeruju u moc drukanja pa ne mislim da je mogu niti dignuti niti spustiti svojim pisanjem…
jednostavno radi se o tome da je ht izasao na burzu u svom maksimumu, totalno neranjen konkurencijom. kupio si dionicu po cijeni koja joj je procjenjena u trenutku kada je firma na maksimumu..
mislio sam da je cilj naci podcjenjenu dionicu ili donicu koja ima puno prostora za rast a ne neku koja ja ne vrhu…
daj mi molim te reci gdje vidis prostor za rast ht-a…mobilna je na vrhuncu (penetracija je maksimalna), tele2 je spustio cijene i one ce jos padati (sta pokazuju i izvjestaji ht-a o povecanju broja korisnika od 40% a prihodi se povecali par posto..ili tako neki omjer ne sjecam se vise)..fiksna stagnira i ide lagano prema dole..moguce da ce povecati prihode u internet tehnologiji ali i konkurencija tu stize.
meni je to cista dionica za dividendu i samo za to..
imaju lobi, imaju para i odrzati ce se..ali da vidim prostora za neki rast bas i ne..
u isto vrijeme imas masu dionica koje mogu visestruko rasti..ptkm se trzi po duplo nizoj cijeni od BV-a a talijani su za nju 98 nudili 1000kn po dionici, bilo koja dionica od todorica ima priliku za visestruke rastove sa nekom vecom stranom akvizicijom..naravno ako se dogodi..nije lako al bar postoji nada..
a kud ce jadni ht ja stvarno ne vidim. mozda grijesim.
Ne griješiš.
Na dionicama koje si naveo će se sigurno višestruko zarađivati za razliku od HT-a.
HT će u budućnosti biti štreberska dionica.
vorda,
koje rezerve?
febo i plavi su vec prokomentirali…
Ako društvo kćer dobit zadrži u svojim rezervama, kako se to može vidjeti u bilanci matice?
u ova vremena HT je najbolja dionica.
ali je meni Ledo najbolja firma.
[sealed]
ja taj ht isto tako nikako ne mogu progutati i meni je to dionica koju nikad ne bih imao u svom portfelju…
istina, vec sam je dosta popljuvao na njihovom forumu, ali ja nisam od onih koji vjeruju u moc drukanja pa ne mislim da je mogu niti dignuti niti spustiti svojim pisanjem…
jednostavno radi se o tome da je ht izasao na burzu u svom maksimumu, totalno neranjen konkurencijom. kupio si dionicu po cijeni koja joj je procjenjena u trenutku kada je firma na maksimumu..
mislio sam da je cilj naci podcjenjenu dionicu ili donicu koja ima puno prostora za rast a ne neku koja ja ne vrhu…
daj mi molim te reci gdje vidis prostor za rast ht-a…mobilna je na vrhuncu (penetracija je maksimalna), tele2 je spustio cijene i one ce jos padati (sta pokazuju i izvjestaji ht-a o povecanju broja korisnika od 40% a prihodi se povecali par posto..ili tako neki omjer ne sjecam se vise)..fiksna stagnira i ide lagano prema dole..moguce da ce povecati prihode u internet tehnologiji ali i konkurencija tu stize.
meni je to cista dionica za dividendu i samo za to..
imaju lobi, imaju para i odrzati ce se..ali da vidim prostora za neki rast bas i ne..
u isto vrijeme imas masu dionica koje mogu visestruko rasti..ptkm se trzi po duplo nizoj cijeni od BV-a a talijani su za nju 98 nudili 1000kn po dionici, bilo koja dionica od todorica ima priliku za visestruke rastove sa nekom vecom stranom akvizicijom..naravno ako se dogodi..nije lako al bar postoji nada..
a kud ce jadni ht ja stvarno ne vidim. mozda grijesim.
[/quote]
HT je dionica za velike igrače. Za malog investitora nije, ali griješiš ako misliš da to nije dobro ulaganje. Da imam jako puno novca, sigurno bih stavio dobar dio u HT. Reinvesticijom dividende, a po ovoj cijeni vraćaš investiciju za manje od 6 godina. Dakle, ne mora narasti niti kunu za sljedećih 6 godina i ti si vratio ulog. I to relativno sigurno u odnosu na neke druge prilike. Ne moraju sve dionice imati projekciju rasta prihoda i dobiti da bi bile dobro ulaganje. Uostalom.. mnoge imaju pa gle di ih je to dovelo. Moja najveća investicijska pogreška bila je prodavanje gomile HT-a i kupovanje drugih dionica za te pare. Od tada mi je krenulo nizbrdo… bilo je tu i dobrih poteza, al sve je to škripa noktima…
Ma dobro, čuj lako je meni hvaliti HT kada sam ga ja prodala prvi dan u onoj navali.
Ali koga god čujem, svi razmišljaju o ponovnoj kupovini HT-a upravo zbog dividende pa tako i ja.
Sa ovako niskih grana (i nižih koje nas očekuju), sve se isplati kupiti.
Kako ljudi kažu … i ćorava kokoš jednom… ne znam kraj, ne znam te h—-e poslovice.
Ma znaš šta mislim.