LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ali to ne znači da LEDO i dalje neće rasti….

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Da rezimiram i kolega Small_Fish i ja smo u pravu.

Samo što ja smatram da Ledo neće imati problema sa plasiranjem ZALIHA u sljedećim mjesecima jer to nisu crijepovi ili betonski stupovi ili kompjutori,već smrznuta hrana i sladoled.A svi znamo da dolazi do povećane prodaje u ljetnim mjesecima pogotovo jer je Evropsko nogometno prvenstvo na vratima.

Problem može nastati ako se NPR bavite proizvodnjom nekog specifičnog proizvoda pa povećate zalihe a kupaca nigdje a vi napunili skladište.

Jedino je pitanje dali će Ledo uspjeti plasirati te svoje zalihe?Predpostavljam da su tvrtke kćeri naručile za ovu sezonu ugovorno puno više robe nego za prošlu a to se može predpostaviti i iz izviješća za 1Q jer je prodaja u inozemstvu narasla skoro za 100% i može se zaključiti da će se i u 2Q taj trend nastaviti .

Nastavkom tog trenda dalje se dolazi do zaključka da bi ova godina mogla baš iz tih razloga biti vrhunska za Ledo.
Dalje ukupni prihodi su povećani značajno u 1Q sto pokazuje na nastavak trenda povećanja prihoda iz godine u godinu.
Znači izviješće 1q nagovještava vrlo zanimljivo ljeto za Ledaše jer golica maštu investitora i dalje ovu tvrtku drži u fokusu.

SAM PROTIV SVIH

Povećani su prihodi, ali i rashodi skoro pa isto.[bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Povećani su prihodi, ali i rashodi skoro pa isto.[bye]

Povećat će se cijena za LEDO
a rashodi skoro pa isto. [lol]

Kad će konsolidirano?[lol]

Svima kad tad svane, samo se treba probuditi.

prvo—uopće nema sumnje da ovo izvješće nije dobro, naprotiv solidno je… ova godina će biti odlična po prihodima i profitu ma šta vi pisali ovdje…………………. [thumbsup]

2.5.2008. top 10:

1. AGROKOR D.D. 173.606 78,85 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.486 4,76 Skrb. račun
3. INVESTCO VRIJEDNOSNICE D.O.O. 4.821 2,19 Osnovni račun
4. HPB D.D. 3.058 1,39 Skrb. račun – 8
5. PBZ D.D. 2.647 1,20 Skrb. račun
[color=blue]6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.324 0,60 Skrb. račun + 7[/color]
7. BAHOVEC SREČKO 1.162 0,53 Osnovni račun
8. DAMJANIĆ LORENCO 449 0,20 Osnovni račun
9. PBZ D.D. 449 0,20 Skrb. račun – 2
10. MAZAREKIĆ IVAN 397 0,18 Osnovni račun
Ukupno: 90,11

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

Evo kako ja vidim stvari iz svoje perspektive
Pouzdano znam da im dobavljači ambalaže nisu mogli isporučiti koliko su mogli PRODATI , zato već dvije godine zaredom se počinje već u drugom mjesecu proizvoditi ambalaža i skladištiti, kako bi u špici ledo imao dosta.
Ali oćito nije problem samo ambalaže nego i sirovina pa se sad i to dogovorilo s dobavljačima.
Uglavnom tko zna koliki je kapacitet pogona ledo za sladoled?
Imamo 2 linije , jedna za štapić i kornete i druga za sladoled u posudicama ( 1l 2l 4l 6l )….
Ja znam a to su takve količine da boli glava, a to dobavljači ne mogu pratiti….
Punica za svoj dućan naruči sladoled, a dobije 40% manju količinu
Kaže joj putnik nemamo više
Uglavnom euro prvenstvo će dignuti prodaju za sigurnih 20% a to prvo treba proizvesti ( ili prodavati sa zaliha )
Ledo je toliko dobra firma da boli glava, još kada pogledamo trendove tipa globalno zatopljenje, urban life ( kupiš nešto smrznuto polugotovo a gotovo za 5 min u pečnici ) dječje radosti lizanja….
Trenutna cijena je smiješna s obzirom koliko vrijedi brand ledo
Uglavnom pozdrav svima i sigurno idemo na novi ath ( iskreno ne vjerujem ove godine, ali sljedeće ja osobno planiram s duplo nego prekjučer )

Ovo nije nagovor na kupnju dionica leda
Odlučite sami što i kad kupiti

Eto prijatelju to se sve vidi iz FI a da nemoraš znati što se događa u tvornici.

SAM PROTIV SVIH

Zanimljivo će jutros biti na otvaranju .. neko je servirao nalog (37) da stlači cijenu !!

[thumbsup]azimut-L
korisnik od: 27.04.2008.

Zanimljivo će jutros biti na otvaranju .. neko je servirao nalog (37) da stlači cijenu !!

Ništa od pritiska Ledo i Zvijezda idu danas u bar jednu pozitivnu blokadu znači skok.[thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

2 13.500,00
1 13.450,00
15 13.220,00
5 13.200,00
37 13.025,00
4 13.022,00
1 13.021,01
11 13.021,00
8 13.020,00
13 13.004,00
kupnja ludnica!!!!

[b]JA SAM BIBER, MORAO SAM PROMJENITI NICK[/b]

5.5.2008. top 10:

1. AGROKOR D.D. 173.606 78,85 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.486 4,76 Skrb. račun
3. INVESTCO VRIJEDNOSNICE D.O.O. 4.821 2,19 Osnovni račun
4. HPB D.D. 3.055 1,39 Skrb. račun – 3
5. PBZ D.D. 2.647 1,20 Skrb. račun
6[color=blue]. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.336 0,61 Skrb. račun + 12[/color]
7. BAHOVEC SREČKO 1.162 0,53 Osnovni račun
[color=blue]8. PBZ D.D. 457 0,21 Skrb. račun + 8[/color]
9. DAMJANIĆ LORENCO 449 0,20 Osnovni račun
10. MAZAREKIĆ IVAN 397 0,18 Osnovni račun
Ukupno: 90,12

danas smo u skladu sa tržišnim raspoloženjem malo se pomakli prema gori ali uz manji promet nego prethodinih trgovinskih dana..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

New Report

Close