Miješate naplatu i priznavanje troška..meni je izvrsno jasan koncept te stavke
Kada se proizvod završi, on potpada pod rashod, i ako se ne proda idu u zalihe gotovih proizvoda…to ne prejudicira da ti nedovršeni proizvodi imaju kupca unaprijed, kao primjer kojeg ste dali iz građevine…
Pogledajte izvješće od ADRISA (uzmite u obzir i proizvodnju duhana) i pogledajte koliko im iznosi ta stavka uz višestruko veće prihode od LEDOVIH, možda vam to otvori oči kako se manipulira brojkama da bi se iskazao manji gubitak…
Ja ovdje ne očekujem od LEDA da briljira u prvom kvartalu, jer mu je poslovanje sezonskog karaktera…
Nisi ništa pomogao, da su prodali a ne naplatili to bi jasno bilo s drugim predznakom, ovako pokušavaš voditi na krivi put, istina je da su lošije poslovali što se dobiti tiče.
Nisu ni fakturirali ni naplatili već će fakturirati i naplatiti u sljedećim kvartalima.Jednostavno su proizveli višak robe u 1Q koji će plasirati u sljedećim qartalima.
Kolega molio bih činjenicama da me pobijete.Ili mislite me i dalje napadati rečenicama tipa nije ovako već je onako.
Što želiš? Da raspravljam s nekim koji će bilo koju vijest, onu dobru ili onu lošu protumačiti kao odličnu i vrtiti spiku u krug, koji je smisao? Ti ćeš gubitak, i nisi jedini ovdje na forumu, obrazložiti kako je to zbog zaliha odlično jer nisu prodali ali je naplata nastala u prvih 6 mjeseci bez obzira jer ima ili nema zime.[lol]
Nisu ni fakturirali ni naplatili već će fakturirati i naplatiti u sljedećim kvartalima.
Ovo nije istina…bacaš spiku…[lol]
Kada se proizvod završi, on potpada pod rashod, i ako se ne proda idu u zalihe gotovih proizvoda…to ne prejudicira da ti nedovršeni proizvodi imaju kupca unaprijed, kao primjer kojeg ste dali iz građevine…
Pogledajte izvješće od ADRISA (uzmite u obzir i proizvodnju duhana) i pogledajte koliko im iznosi ta stavka uz višestruko veće prihode od LEDOVIH, možda vam to otvori oči kako se manipulira brojkama da bi se iskazao manji gubitak…
Ja ovdje ne očekujem od LEDA da briljira u prvom kvartalu, jer mu je poslovanje sezonskog karaktera…
Ali isto tako ne prejudicira da nemaju.Zato ćemo pratiti FI daljnjih qvartala i vidjeti dali će doći do manipulacije.
Tek tada ako dođe do manipulacije a povećanje zaliha upućuje da je nema.Moćićemo reći da je izvještaj za 1q
bio loš a do tada je odličan kako je i cijena na burzi pokazala nakon njegovog izlaska.
Ako dođe do manipulacije prvi ću ovdje reći da nevalja.
GERONIMO:
”
Nisu ni fakturirali ni naplatili već će fakturirati i naplatiti u sljedećim kvartalima.
”
Mislim da sam sve ljepo objasnio a ti očigledno imaš problema sa znanjem pa ako ti trebaju instrukcije slobodno se javi na PM .
Tipično mijenjanje istine, vrijeđanje, što je na našem podneblju uobičajena stvar raditi. Zaradi, koga briga za druge, laži gdje stigneš. Strašno![bye]
No, svejedno, pokazatelji su sljedeći
P/B 6,15
P/E 41,23
P/EBITDA 18,14
P/S 2,66
ROE 14,92%
Ne miješam nego predpostavljam da su proizveli robu koju će fakturirati i naplatiti recimo u 2Q.A povećanje zaliha na to upućuje da su kojim slučajem zalihe se smanjile, upućuivalo bi na manipulaciju.
Zato ćemo morati vidjeti 2Q i 3Q da vidimo što je stvarno bilo.Za sada jedini orijentir su zalihe a one su se povećale što upućuje da manipulacije nema.
Kakvo iskrivljavanje istine, strašno, ali slika govori više od tisuću riječi, a slika iliti ogledalo neke firme su pokazatelji. Što reći, podcijenjen do boli[lol]
GERONIMO:
”
”
Evo opet ću ti odgovoriti argumentirano moguće je da nije istina ali povećanje zaliha upućuje da je istina.
Kakvo iskrivljavanje istine, strašno, ali slika govori više od tisuću riječi, a slika iliti ogledalo neke firme su pokazatelji. Što reći, podcijenjen do boli[lol]
Otome nisam pisao da je podcijenjen .Osvrnuo sam se samo na izviještaj koji je odličan a dali je sa tim odličnim izviještajem podcijenjen to ne tvrdim.