LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sol:

valentine: ” nije katastrofalan, on je jednostavno loš, koliko god vi navlačili da je odličan[lol] ” kako ***obrisano***valentino nauci kolko su dva io dva pa ondapiši, izvjesce je IZVRSNO, povecali prihode u inzemstvu duplo, smanjili gubitak duplo, ***obrisano***

Sinko, trebaš jesti više palente da naučiš čitati izvješća, gubitak je duplo manji samo jer su uduplali stavku zaliha nedovršene proizvodnje koja umanjuje rashorem inače bi gubitak bio nešto iznad 20 milja kuna…

Da a ti odi jesti griz i čokolinu .

Je ovo sto ti pišeš stoji ali isto tako stojo da su im se zalihe povećale za 30 miliona koje nisu prodali a po knjigovodstvenom standardu kada prodaju tih 30 miliona zaliha to što su oduzeli od rashoda će im ući u rashod ali isto tako će se i prihod povećati za 30 miliona.Pa sinko ispada da nemaju -5 miliona već +10 milona za ovqaj kvartal.

Za tvoje školovanje i naobrazbu pošto vidim da djeliš pamet drugima bio bi problem da su zalihe pale .

Drugi put nauči pa piši a toplo se nadam da si samo drukao na dolje jer ovo su osnove.

SAM PROTIV SVIH

@sakai
ne znam sta je u konsolidiranom.. mozda je i minus.. ali ako je zakon da trebaju izdati konsolidirano, neka ga izdaju!! samo na to sam htio ukazati, nista u vezi cijene.

Ma ok, samo sam ti htio reci da budes oprezan s tim stealth konsolidiranim. Neki su bili opasno navuceni sa tim mitom koji je uspjesno prosirio Vlad-prima-ga-rad111 (jedan po jedan po jedan).

Sjecas se, Ledo ima P/E 7 po konsolidiranom, Vladprimagarad je to trubio dok nije uvaljao naivcima a onda je priznao kako po tom, jos uvijek stealth konsolidiranom Ledo ima ipak 26…

Nikad nisam skrivao da me Ledo zanima, pa ako slucajno nemas nikakvu info nemoj mi javiti
[wink]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Geromino,Geromino vjeruj ..iznenadio bis se kad bi znao ko je Small FISCH,te koliko ima znanja ,,,vjeruj mi samo to.[bye]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

MiG29: ” @sakai ne znam sta je u konsolidiranom.. mozda je i minus.. ali ako je zakon da trebaju izdati konsolidirano, neka ga izdaju!! samo na to sam htio ukazati, nista u vezi cijene. ” Ma ok, samo sam ti htio reci da budes oprezan s tim stealth konsolidiranim. Neki su bili opasno navuceni sa tim mitom koji je uspjesno prosirio Vlad-prima-ga-rad111 (jedan po jedan po jedan). Sjecas se, Ledo ima P/E 7 po konsolidiranom, Vladprimagarad je to trubio dok nije uvaljao naivcima a onda je priznao kako po tom, jos uvijek stealth konsolidiranom Ledo ima ipak 26… Nikad nisam skrivao da me Ledo zanima, pa ako slucajno nemas nikakvu info nemoj mi javiti [wink]

pa ako vec pratis Ledo, onda bi trebao znati da nije Vlad nista navlacio, nego smo o konsolidiranom poceli ceprkati ja i Geronimo, na osnovu intervjua od Galica gdje pise da je Ledo 2006 imao konsolidirano prihode koliko i sad sama matica.tad je sama matica imala duplo manje ako se ne varam.
tako da si navalio na covjeka ni krivog ni duznog..
uostalom i kad je izasao, posteno je rekao..kako i zasto..nije mijenjao plocu kad je in i kad je van, a takvih je malo, ja cijenim Vlada.

a sto se tice leda, sve sam ti rekao, vec prije.
to je moja ljubimica bila i ostala
[kiss]

ali te stvari na nasem trzistu su ioanko manje vazne, kao sto si i sam vidio[angry]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ok, lijepo je da ga branis. Aj sada procitaj ove kronoloski poredane postove i reci mi, stjeces li ti dojam da covjek zna o cemu prica ili se ogradjuje “navodno, vjerojatno…itd”.

Zar nije drukanje ako se upotrebljavaju nepotpuni/neprovjereni podatci (netocni?) o konsolidiranom PE i to bas dan dva prije prodaje neposredno prije no sto ces prodati? Nemoj molim te i ti sa demagodijom, please. Lijepo su tu neki ljudi rekli da su nasjeli toj prici…

A to sto se tice mijenjanja ploce, naravno da toga ima ali necemo siriti ici off topic. Recimo samo da se da trejdati na Ledu, pa nes naizmjenicno hvaliti pljuvati Ledo isti dan [lol]

Mig, ovo nije igra, ljudi su spusili pare zbog ovakvih “sitnica” i jos milijun drugih, raznih igara velikih na ZSE (sto si i sam napomenuo). Zato lijepo molim da se ne krece u novi krug navlakuse o mitoloskom konsolidiranom, koje prema dostupnim informacijama bi se ipak trebao kretati oko 26. Ako su podatci izneseni na topicu tocni, naravno.

Kad/ako bude objelodanjeno Obznanom od g. Tode himself, onda ga mozete komentirati, sve ostalo je – navlakusa. Koja, na koncu konaca, ako ce konsolidirano biti odlicno, nije potrebna Ledu. Zar ne?

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Svaka čast sakai, potpuno se slažem se tobom. LEDO je ok za trgovanje, ali govoriti o podcijenjenosti je smiješno i tako nasilno lagati po forumu.[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Gospon GERONIMO, ne želim se niti osvrtati na vaše maglovito znanje iz računovodstva, jer zalihe i zalihe nedovršene proizvodnje nemaju veze jedno sa drugim, troškovi se ne priznaju poput prihoda, a podatak da su im se povećale zalihe može biti samo loš za koeficijent ubrzane likvidnosti…

No šta ja vama govorim, kad vi sve znate…ne ulažem u LEDO

Također mi je iznimno zanimljivo kako ste gubitak nekom izvanzemaljskom logikom pretvorili u dobitak[thumbsup]

Kolega Small_Fish

Tvrtka ima pravo koristiti tu stavku ako je proizvela proizvod kojeg nije naplatila već će naplata doći kasnije.
U tu stavku se mogu staviti svi troskovi koji su nastali pri proizvodu tog proizvvoda i oduzimaju se od ostalih ukupnih troškova.

NPR daću vam primjer iz građevine

Tvrtka ima ugovor sa kupcem da će napraviti kuću klluč u ruke.Znači da kupac tek plaća pošto kuća bude u kompletu gotova.E sada taj proces traje recimo 9 mjeseci.Poslje tri mjeseca recimo da je tvrtka završila prvu fazu gradnje u kojoj je imale troškove a naplatila je ništa.Ti troškovi ulaze u onu stavku i oduzimaju se od ukupnih troškova.Isto to se događa i nakon 6 mjeseci.Kada je posao gotov i dođe do naplate ti troškovi iz te stavke se brišu i ulaze u ukupne troškove ali se i prihodi značajnije povećaju.

Bitno je pratiti stanje zaliha kada tvrtka počne koristiti tu stavku i ako se zalihe povećavaju tvrtka ne zloupotrebljava tu stavku a ako se zalihe kojim slučajem smanjuju onda treba biti na oprezu jer može postojati mogućnost zloupotrebe.

Kolega nadam se da sam bar malo pomogao .

SAM PROTIV SVIH

Nisi ništa pomogao, da su prodali a ne naplatili to bi jasno bilo s drugim predznakom, ovako pokušavaš voditi na krivi put, istina je da su lošije poslovali što se dobiti tiče.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Gospon GERONIMO, ne želim se niti osvrtati na vaše maglovito znanje iz računovodstva, jer zalihe i zalihe nedovršene proizvodnje nemaju veze jedno sa drugim, troškovi se ne priznaju poput prihoda, a podatak da su im se povećale zalihe može biti samo loš za koeficijent ubrzane likvidnosti…

No šta ja vama govorim, kad vi sve znate…ne ulažem u LEDO

Također mi je iznimno zanimljivo kako ste gubitak nekom izvanzemaljskom logikom pretvorili u dobitak[thumbsup]

Eto ja sam se sa svojim “maglovitim” znanjem ipak osvrnuo i objasni vam kakve veze imaju zalihe i zalihe nedovršene proizvodnje.

Što se tiče gubitka koji se pretvorio u dobitak tek će se pretvoriti kada prodaju zalihe.Znači da su kojim slučajem sada prodali tu robu koju su napravili imali bi dobitak.Ovako će dobit izaći u jednom od sljedećih kvartala.

SAM PROTIV SVIH

Osim toga 1Q je još uvijek zima, a i sladoledi se manje prodaju[lol]

Nisi ništa pomogao, da su prodali a ne naplatili to bi jasno bilo s drugim predznakom, ovako pokušavaš voditi na krivi put, istina je da su lošije poslovali što se dobiti tiče, ali je istina to što ti pokušavaš pustiti drrgu priču.

Kolega molio bih činjenicama da me pobijete.Ili mislite me i dalje napadati rečenicama tipa nije ovako već je onako.

SAM PROTIV SVIH

New Report

Close