LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@INSAJD

Poštovani,

Ajde, molim Vas da ne sugerirate koga treba izbacivati s foruma i zbog čega. Tužno je to što sam provjerio na FIMA eTrade stranicama i ono što je Meski postao je Top 10 vlasničke strukture Leda prema FIMA Vrijednosnicama. On je i sam naveo odakle je skinuo to i ako malo bolje pogledate, vidjet ćete da vam se pravo stanje dioničara i njihovog broja dionica podudara (usporedite ono koje ste vi stavili i meski), izuzmete li da je na Fiminim stranicama duplirana ZABA.

Molim da ulažete u znanje i veći, pregledniji zaslon [smiley][smiley][smiley]

Pozdrav!

P.S. Inače, podno prikaza koji je meski stavio (a koji nije vidljiv) navedeno je da FIMA preuzima podatke o vlasničkoj strukturi sa stranice SDA [smiley]

Suricata suricatta

insajd, viš da ti vjeko sugerira do prodaš 1 ledo i kupiš ogroman monitor!

just do it! [thumbsup]

Pozdrav ledašima i kolegi matrixu90 koji me je motivirao da otvorim profil. Naime kolega s 3000 i kusur postova diskreditira ostale aludirajući kako je pisanje po forumu gubljenje vremena… Ne kontam, dobro meni se to češće dešava jer dolazim iz srednje Bosne, možda su ovi na koje se to odnosilo shvatili pa će se uhvatit knjige kao što im to kolega predlaže.

A dionica Leda… imam je i ja nešto, čini mi veliki dio portfelja, ali moram priznat da je nemam hrabrosti prodat, bez obzira radilo se o ovakvoj korekciji cijene ili je cijena na ATH, jer najteže mi je prodavat dionice s najvećom perspektivom na našoj burzi, jer proizvodnja smrznute hrane to je. A što se tiče činjenice da su Todorićeve dionice precjenjene, ne bih volio doživjeti situaciju u državi da Todorićevo carstvo zapadne u probleme, neću ni pomisliti što bi bilo s našom prehrambenom industrijom, čije bi onda proizvode imali na policama stranih trgovačkih lanaca

[color=black]Pozdrav ledašima i kolegi matrixu90 koji me je motivirao da otvorim profil. Naime kolega s 3000 i kusur postova diskreditira ostale aludirajući kako je pisanje po forumu gubljenje vremena… Ne kontam[/color], dobro meni se to češće dešava jer dolazim iz srednje Bosne, možda su ovi na koje se to odnosilo shvatili pa će se uhvatit knjige kao što im to kolega predlaže. A dionica Leda… imam je i ja nešto, čini mi veliki dio portfelja, ali moram priznat da je nemam hrabrosti prodat, bez obzira radilo se o ovakvoj korekciji cijene ili je cijena na ATH, jer najteže mi je prodavat dionice s najvećom perspektivom na našoj burzi, jer proizvodnja smrznute hrane to je. A što se tiče činjenice da su Todorićeve dionice precjenjene, ne bih volio doživjeti situaciju u državi da Todorićevo carstvo zapadne u probleme, neću ni pomisliti što bi bilo s našom prehrambenom industrijom, čije bi onda proizvode imali na policama stranih trgovačkih lanaca

Ne vadi riječi i rečenice iz konteksta, nego šrobaj pročitati napisano i razumjeti to.

Top 10 na dan 21.2.2008. Ledo:

1. AGROKOR D.D. 173.606 78,85 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.099 4,59 Skrb. račun
3. INVESTCO VRIJEDNOSNICE D.O.O. 4.821 2,19 Osnovni račun
4. HPB D.D. 4.439 2,02 Skrb. račun prodali 21 komad
5. PBZ D.D. 2.713 1,23 Skrb. račun
6. BAHOVEC SREČKO 1.162 0,53 Osnovni račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 799 0,36 Skrb. račun kupili 5 komada
8. DAMJANIĆ LORENCO 449 0,20 Osnovni račun
9. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 407 0,18 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 379 0,17 Skrb. račun
Ukupno: 90,33

Dakle, jučer se stanje gotovo nije mijenjalo što je sugeriralo da su u petak mali prodavali kad smo završili u drugoj blokadi!
U ponedjeljak smo također završili sa minusom zahvaljujući što su neki margin krediti pukli npr.pod brojem 4.HPB prodao 21 komad—ovo je moja pretpostavka te ne mora značiti da je tako i bilo..
Inače pod brojem 2.zaba skrb.račun su ZB Aktiv i Zb global; zatim pd brojem 5.PBZ Global i Još nešto sitno možda PBZ Equity!
Danas nije neka trgovina bila ali mi je drago jer smo se stabilizirali… [pray]

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

[cool]
Manager.hr
21. 02. 2008. | 16:22
S&P potvrdio B rejting Agrokora; izgledi negativni

Standard & Poor’s (S&P) je u četvrtak objavio priopćenje u kojem potvrđuje dugoročni korporativni rejting hrvatskog Agrokora na ocjeni B uz negativne izglede za buduću promjenu rejtinga. S&P je 12. studenog prošle godine, nakon što je objavljen interes Agrokora za turski Migros, rejting hrvatske kompanije stavio na tzv.

CreditWatch što se dešava s kompanijama kojima predstoji značajan poslovni događaj koji bi mogao imati bitne posljedice za rejting. Kako je Migros u međuvremenu prodan drugim ponuđačima, S&P je najnovijom objavom samo potvrdio dosadašnji rejting Agrokora.

«Iako je naš rejting Agrokora nepromijenjen, negativni izgledi su posljedica investicijskog trenda koji je posljedica agresivne ekspanzije, a unutar makroekonomskog okoliša koji se pogoršava», kaže analitičar S&P-a Diego Festa. «Ti bi faktori mogli u kratkom roku staviti dodatni pritisak na Agrokorovu likvidnost», dodaje on.

U S&P-u kažu kako očekuju da će «fokus na širenje i modernizaciju maloprodajnog lanca i distribucijske mreže» u srednjem roku i dalje apsorbirati sav slobodni kapital koji se stvori redovnim poslovanjem.

Iako je širenje maloprodaje hrane povećalo Agrokorovu stabilnost smanjujući ovisnost o dobiti ostvarenoj kroz prodaju vode i sladoleda – koji su posložni sezonalnosti – financijska fleksibilnost je sada ograničena, kažu u S&P-u.

Ta smanjena fleksibilnost sada čini Agrokor ranjivim u slučaju pogoršanja makroekonomskih pokazatelja, dodaje Festa.

Budući izgledi Agrokora mogli bi biti poboljšani ako se likvidnost Grupe poboljša čime bi se smanjio rizik da će kompanija prekršiti mjerila na koja se obavezala izdanjem 150 mil. eura vrijednog izdanja obveznica 2006. godine, «i ako Agrokor pokaže jasnu predanost da podrži rast sa kontroliranom financijskom politikom».

(Bankamagazin) [bye][bye][bye][bye]

Dajte više prestanite s tim drukanjem prema dolje. I najveći naivci vas odavno kuže. Čim toliko pišete na Ledu znači da vam je dionica zanimljiva kao i sve druge Agrokorove. Izgleda da je jedino problem nedostatak sredstava ili jednostavno škrtost i pohlepa pa bi kupovali po 5000 a ne po 15500. Recite šta bi vas zadovoljilo pa se možda nađe dovoljno dobrih ljudi i pokloni vam koju dionicu samo da nas ostavite na miru. [wink]

Koliko nervoze ovdje. Zašto? Ako znate da imate kvalitetnu dionicu, zašto se toliko uzbuđujete na suprotna mišljenja, ili navlačenja prema dolje?

ako poistovjećujemo da je agrokor = ledo onda vrijedi pravilo sell on good news, buy on bad! [wink]

ako poistovjećujemo da je agrokor = ledo onda vrijedi pravilo sell on good news, buy on bad! [wink]

To je onda čisti Buffet !

wunderkind:

To je onda čisti Buffet !

A koju je to Buffet svoju značajnu dionicu prodao? Buffet ne prodaje, on samo dokupljuje.

...povijest se ponavlja...

[cool] Manager.hr 21. 02. 2008. | 16:22 S&P potvrdio B rejting Agrokora; izgledi negativni Standard & Poor’s (S&P) je u četvrtak objavio priopćenje u kojem potvrđuje dugoročni korporativni rejting hrvatskog Agrokora na ocjeni B uz negativne izglede za buduću promjenu rejtinga. S&P je 12. studenog prošle godine, nakon što je objavljen interes Agrokora za turski Migros, rejting hrvatske kompanije stavio na tzv. CreditWatch što se dešava s kompanijama kojima predstoji značajan poslovni događaj koji bi mogao imati bitne posljedice za rejting. Kako je Migros u međuvremenu prodan drugim ponuđačima, S&P je najnovijom objavom samo potvrdio dosadašnji rejting Agrokora. «Iako je naš rejting Agrokora nepromijenjen, negativni izgledi su posljedica investicijskog trenda koji je posljedica agresivne ekspanzije, a unutar makroekonomskog okoliša koji se pogoršava», kaže analitičar S&P-a Diego Festa. «Ti bi faktori mogli u kratkom roku staviti dodatni pritisak na Agrokorovu likvidnost», dodaje on. U S&P-u kažu kako očekuju da će «fokus na širenje i modernizaciju maloprodajnog lanca i distribucijske mreže» u srednjem roku i dalje apsorbirati sav slobodni kapital koji se stvori redovnim poslovanjem. Iako je širenje maloprodaje hrane povećalo Agrokorovu stabilnost smanjujući ovisnost o dobiti ostvarenoj kroz prodaju vode i sladoleda – koji su posložni sezonalnosti – financijska fleksibilnost je sada ograničena, kažu u S&P-u. Ta smanjena fleksibilnost sada čini Agrokor ranjivim u slučaju pogoršanja makroekonomskih pokazatelja, dodaje Festa. Budući izgledi Agrokora mogli bi biti poboljšani ako se likvidnost Grupe poboljša čime bi se smanjio rizik da će kompanija prekršiti mjerila na koja se obavezala izdanjem 150 mil. eura vrijednog izdanja obveznica 2006. godine, «i ako Agrokor pokaže jasnu predanost da podrži rast sa kontroliranom financijskom politikom». (Bankamagazin) [bye][bye][bye][bye]

Kolega zagrebčan,
pls kratko objašnjenje i komentar zbog čega toliko tužnih smile-ova u dnu? Da li znate kako je išao tijek izdanja sindiciranog financiranja i obveznica 2006. godine i kakva je bio stav S&P-a u to vrijeme. Pretpostavljam da ne znate. Btw, bio je još nepovoljniji za Agrokor pa su dobili novo financiranje. Da li znate kakava je danas stav financijskih institucija u pogledu Agrokora? Pretpostavljam da ne znate. Da li znate na osnovu čega banke odlucuju da li ce pratiti Agrokor i pod kojim financijskim covenantima? Prepotstavljam da ne znate. Zbog toga, ako ne mislite komentirati izvješće S&P-a, bilo bi korektno da izbjegavate neargumentirane sličice i emocije. Pozdrav.

ZSE is like a box of chocolates, you never know what you gonna get...

New Report

Close