LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Većina dionica se korekcijom vratila na razine od proljeća prošle godine. Ako je suditi po tome LEDO bi mogao kliznuti na 6000kn. Ne vjerujem da će se to dogoditi, ali na 10000 vrlo lako ukoliko skoro ne dođe do globalnog oporavka burze.

svim novopečenim Ledašima mali poklon, svaka škola se skupo plaća!

ja sam čuo od radnika leda da je povećan kapacitet proizvodnje sa 80 na 140 tona sladoleda dnevno.To će po rezultatima biti kao da već rade 2 tvornice.Prošlih godina radilo se stalno subotom i nedjeljom,a od 4-10 mj imali su samo 3-4 slobodna dana.

Kada su uzeli frikom svoju staru liniju su dali frikomu a sebi uzeli novu ( o tome sam već pisao ), nije samo problem kapacitet leda već i dobavljača koji ih nisu mogli pratiti sa ambalažom sirovinama i sl.
I pouzdano znam da su za ovu sezonu i te probleme večinom riješili, uzeli nekoliko novih dobavljača a starima još prošle sezone javili da za ovu moraju poduplati svoje kapacitete ako hoće raditi s njima

ledo će gore jako brzo ( kako je i pao ) samo još malo strpljenja do fi i da se smiri situacija u regiji i malo počisti burza od drhtavih ručica

I da istina je g.Todorić baš i ne voli gledati male cijene svojih dionica a ledo mu je posebno drag[thumbsup]
Za godinu dana ovo će biti samo još jedna korekcija u povijesti dionice koja će koštati daleko više nego sad ( prati rast cijene u 2006 i 2007 )

Kolege ledaši (mislim na one stare) ne znam odakle sad ovoliki ***obrisano*** na ovoj temi kada ledo pada??? Ja bih samo neiskusnim dioničarima pogotovo onima koji su kupovali po 19k i više ne nasijedaju na priče ovih odjednom uskrslih pametnjakovića koji žele prosvijetliti jadne neuke dioničare kako je ledo skup. Prodati s gubitkom je po meni ludost. Trejdanje ok ali nije za svakoga. Mislim da se unatrag par dana pojavilo mnogo kritičara ovdje tj. nickova koje do sada uopće nisam vidio. Njihov zadatak je jasan, jeftina kupovina.
Dajte malo zdravog razuma pogledajte poslovanje leda i vidjet ćete da je ovo jeftino, do prije par dana nisam vjerovao da će ikada više ledo biti moguće kupiti za 14k (možda i niže tko zna).
Ako išta valja i dobro je na ovoj jadnoj burzi Zagrebačkoj onda je to Ledo sasvim sigurno.
Ovo je dobronamjeran tekst za one koji su u šoku zbog gubitka, bili bi u šoku da su u bilo kojoj drugoj dionici, držite hladnu glavu i nedajte svoje dragocjene dionice jeftino, bar sada ne, tko do sad nije prodao mislim da je sada kasno i vrlo neizvjesno.
Jedva čekam promjenu trenda onda budemo vidjeli
[cool]

dakle kao što rekoh svaka škola se skupo plaća, pa vi vjerujte ljudima s puno postova kojima je jedini cilj dobiti neku reputaciju na forumu
što se tiće skupoće dionica, slažem se s time da buduća očekivanja budu uračunata u trenutnu cijenu dionice, no koliko buduća?
da li vam je jasno da ako je LEDO na P/E 40 to znaći da je cijena dionice jednaka zaradama po toj dionici u budućih 40 godina?!

ajde još k tome realno razmislite zašto bi cijene dionica sada trebale početi rasti? ajde budite realni, da li stvarno mislite da uz sve lokalne i globalne okolnosti za to ima neke veće šanse?
svi bi mi voljeli da odjednom nestanu svi problemi i ekonomija procvjeta, sve raste, ali treba stvari sagledati realno

pozdrav
Glas Razuma

Kolega scoop, kolegi biberu je netko ukrao nick i pisao tamo. On nije prodao LEDO nego ga drzi.
Ne optužujte ako niste sigurni. Ili ste onaj isti provokator koji je tamo pisao.

Dobra večer svima!Prije sam napisao da sam Ledo kupovao po nižim i višim cijenama.Naravno da mi nije drago što je dionica Leda trenutačno pala,ali to se desilo na relativno malim prometima,tu je utjecaj regije,Kosova,Amerikepsiholgija krda…Volim čuti obje strane,tj. tuđa mišljenja,bila ona pozitivna ili negativna.Ali g. scoop1 je običan druker (druka prema dolje),ta ista osoba je oportunist,nametnik…čeka tuđi nepovoljni trenutak i tome se veseli jer zna da mu to koristi.G. scoopa1 osobno ne poznajem,znam da mu se ovo neće svidjeti što sam napisao,ali to sam zaključio iz njegovog pisanja.Umjesto da ljudi na ovom forumu pokušaju biti objektivni,iznijeti kvaliteten argumente,nego neki drukaju na pad i time (ma koliko god netko govorio da to nije istina) utječu na “male” ulagače.Vjreujem u Ledo jer sam svjesno uložio u njega i samo treba čekati.Ako može g.Bahovec mogu i ja.[cool]

Ništa sa tim nisi postigao.. svatko za sebe donosi odluke.. [rolleyes]

Meni će poklon biti kad od dividende nagradim sebe i obitelj-nije velika ali čovjeka veseli..
Ti upozoravaš i možda želiš biti glas razuma ali po meni tko do sada nije prodavao ne treba ni sad—to meni nalaže razum i logika.. [wink]

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

Tko god kaže da je Ledo na ovoj razini precijenjen nema pojma o fundamentalnoj analizi to odgovorno tvrdim.
Sada dali će cijena dionice rasti ili padati u sledećim mjesecima u to ulaziti neću ali na 14000 je podcijenjen.[cool]

SAM PROTIV SVIH

Tko god kaže da je Ledo na ovoj razini precijenjen nema pojma o fundamentalnoj analizi to odgovorno tvrdim.
Sada dali će cijena dionice rasti ili padati u sledećim mjesecima u to ulaziti neću ali na 14000 je podcijenjen.[cool]

haug[thumbsup]

Većina dionica se korekcijom vratila na razine od proljeća prošle godine. Ako je suditi po tome LEDO bi mogao kliznuti na 6000kn. Ne vjerujem da će se to dogoditi, ali na 10000 vrlo lako ukoliko skoro ne dođe do globalnog oporavka burze.

Iskreno bi volio da padne na 10000 pa da sve prebacim u Ledo ali na žalost taj film nećeš gledati kao ni ja jer je i na 14000 jako podcijenjen.

SAM PROTIV SVIH

scoop1:

dakle kao što rekoh svaka škola se skupo plaća, pa vi vjerujte ljudima s puno postova kojima je jedini cilj dobiti neku reputaciju na forumu
što se tiće skupoće dionica, slažem se s time da buduća očekivanja budu uračunata u trenutnu cijenu dionice, no koliko buduća?
da li vam je jasno da ako je LEDO na P/E 40 to znaći da je cijena dionice jednaka zaradama po toj dionici u budućih 40 godina?!

ajde još k tome realno razmislite zašto bi cijene dionica sada trebale početi rasti? ajde budite realni, da li stvarno mislite da uz sve lokalne i globalne okolnosti za to ima neke veće šanse?
svi bi mi voljeli da odjednom nestanu svi problemi i ekonomija procvjeta, sve raste, ali treba stvari sagledati realno

pozdrav
Glas Razuma

Evo ja ćuti odgovoriti zato jer će mu PE biti sa izlaskom godišnjeg izviještaja, ako cijena ostane na razini 14000
biti 26 cca
-zato što je monopolista na područiju bivše Juge
-zato što brend nije uračunat u multipla
-zato što će sljedeće godine isto povećati prihode i dobit a najvjerojatnije i one tamo
-I na kraju usporedi kolika je dobit leda u postocima na njegovu dugotrajnu imovinu a kolika je dobit dionice koju imaš ti u svom porfelju pa ćeš se neugodno iznenaditi.Takav povrat na kapitalnu imovinu nema nijedna dionica u Hrvatskoj,ako me razumijete kolega .

I za kraj svima koji pluju po ovoj dionici počnite malo konstruktivnije pljuvati jer ispadate smiješni osim ako to neradite iz neke druge koristi.[cool]

SAM PROTIV SVIH

New Report

Close