katastrofa. bez obzira sta ledo vrijedi i bez migrosa da nam sljedi pad na svim todinim dionicama nema greske..
nema veze, jedino sta ce nam sada trebati malo vise vremena da se dignemo..
Dobar razlog za padanje Agrokorovih dionica koje su i ovako precijenjene.
PREUZIMANJA
Agrokor i Blackstone izgubili utrku za Migros
Autor/izvor: Siniša Malus
ISTANBUL – Kupac je ipak Moonlight capital kojeg kontrolira BC Partners, a vrijednost transakcije 1,66 milijardi dolara.
Agrokor i Blackstone ipak su izgbuli utakmicu za turski Migros. Naime, jutros je Reuters objavio kako je Koc Holding odlučio 50,8 posto udjela u turskom trgovcu prodati Moonlight capitalu kojeg kontrolira BC Partners i to za 1,66 milijardi dolara. Ta cijena kompaniju vrednuje na 3,2 milijarde dolara, 10 posto više od tržišna vrijednosti trgovca na kraju trgovine u srijedu. Tako se nisu pokazale točne informacije prema kojima su Agrokor i Blackstone prije desetak dana proglašeni favoritima u utrci.
Kako god bilo, tursko je tržište vrlo perspektivno jer ima tek 17 supermarketa na milijun stanovnika dok je Europskoj uniji ta brojka čak 150. Maloprodajno tržište Turke vrijedno je 137 milijardi dolara, od čega se procjenjuje da je čak 60 posto u “sivoj zoni”. U posljednje dvije godine u Tursku je ušlo čak 40 milijardi dolara stranih investicija. Dionice Migrosa prošle su godine porasle 26 posto, tako da su u plusu završile i petu godinu uzastopno. [bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye]
Ovi koji su usli samo zbog Migrosa, a istrpali bi se dva dana nakon objave, neka se sad istrpaju niže
Da li je ovo loše…?
Ili je Due dilligence pokazao nešto što mi ne znamo…?
Baš me zanima.
kupnja:
15.620,00 5
15.500,00 2
15.200,00 5
15.090,00 3
14.720,00 1
14.500,00 6
9.615,00 10
9.610,01 2
7.000,00 5
samo 9 ponuda..
sretno valetinovo svim ledašima
HVALA kolega .
Samo bih rekao svim uživaocima ove nepotrebne panike : TKO SE ZADNJI SMIJE ………….!
persuader
korisnik od: 21.05.2007.
A pa ja sam za da padne ispod 10 k, ja ga čekam[smiley][smiley][smiley]
Pridružujem se čekanju ispod 10 000 to bi sada bila opravdana cijena.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]