kvaka je u tome da su oni koji su rušili cijenu zadnja 2-3 tjedna kupovali vrlo jeftino (čini m se oo 15500 kn), a sada ti siti dižu cijenu da bi što skuplje prodali i zaradili. U sljedećem ciklusu će opet rušiti cijenu kako bi opet kupovalo jeftino i tako non-stop.
Dovoljno???
malo ti je suplja prica. da ne kazem puno. sta bi netko sam sebi rusio cijenu. prometi su bili veliki. znaci puno rusili ali puno i prodavali. nece biti bas tako.
prije ce biti da je bio jedan veliki igrac (mirovinci) koji je zelio van iz drugog velikog igraca (OIF-a) pa su zato cijene morale dole posljedicno. sad je to vjerovatno gotovo.
nema bolje situacije za mirovince. imaju veliku lovu u OIF-a i zeli ulagati u JDD sami. pa jel moze biti bolje. dok izvade lovu iz fondova cijena dionica ce debelo pasti jer je velika kolicina na prodaji. na kraju imaju veliku lovu u portfelju i dionice po diskontnim cjenama. moraju zaraditi u par dana da ga jebes. pogotovo zato sta za razliku od malih igraca sigurno znaju zasto cu cijene padale i mogu sada bezbrizno skidati sa prodaje a mali su jos uvjek uplaseni jer misle moze to opet dole pa vjerovatno ne kupuju u takvim kolicinama…
meni je to najvjerovatniji scenario kad vidim kolku su lovu mirovinci izvlacili iz fondova u zadnjih mjesec dana
ja se isto slažem da je cijelaova situacija napuhana i jako dobro izmontirana ipak su se cijene srtrgmoglavile
stanje na dan 12.2.2008. Top 10(trgovanje u četvrtak) :
1. AGROKOR D.D. 173.606 78,85 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.011 4,55 Skrb. račun
3. INVESTCO VRIJEDNOSNICE D.O.O. 4.821 2,19 Osnovni račun
4. HPB D.D. 4.489 2,04 Skrb. račun prodali 10 komada
5. PBZ D.D. 2.713 1,23 Skrb. račun
6. BAHOVEC SREČKO 1.162 0,53 Osnovni račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 770 0,35 Skrb. račun kupili 2 komada
8. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 477 0,22 Skrb. račun
9. DAMJANIĆ LORENCO 449 0,20 Osnovni račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 379 0,17 Skrb. račun
Ukupno: 90,33
stanje na dan 12.2.2008. Top 10(trgovanje u četvrtak) : 7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 770 0,35 Skrb. račun kupili 2 komada[/b] Ukupno: 90,33
Nekako mi ovaj ZABA skrbnički slabo skuplja u vrijeme kad bi trebao biti najagilniji (jeftino).
Ako počne skupljati ozbiljnije količine nakon što se cijena i tržište stabilizira onda je on tu samo s jednim razlogom, a to je dizanje cijene u nebesa. [thumbsup]
Meni se čini i da ti skrbnički računi ko god da su trejdaju, a imaju toliko love i dionica da mogu i poprilično kontrolirati cijenu.
Pa gdje to ima da netko s 500 dionica
Najsigurniji način za zaraditi lovu na ledu je onaj koji sam ja napravio i vjerujem večina ledaša na forumu:
Kupi danas po bilo kojoj cijeni i tek sljedeće godine pogledaj cijenu ( u međuvremenu prati da se ne sprema neka gadna stvar tipa bankrot sudske tužbe drastičan pad prometa ili kupnja migrosa akvizicije preuzimanja i sl )
Ovakvi padovi su čista navlakuša i kad raste i kad pada, zato polako neka vrijeme ide
Ako imaš vremena možeš se i dobro provesti na okupljanju ledaša ( siguran sam iako nism bio )
U par mjeseci imanja dionice jako teško možeš reći jesi li izgubio ili zaradio ( sjećam se filma kad se obitelj zakopa pod zemlju i 30 godina nakon sin izađe van i ima dionice nekih firmi koje je tata kupovao za par dolara a kad ih on hoće prodati vrijede milijune ) tako ču i ja
Najsigurniji način za zaraditi lovu na ledu je onaj koji sam ja napravio i vjerujem večina ledaša na forumu: Kupi danas po bilo kojoj cijeni i tek sljedeće godine pogledaj cijenu ( u međuvremenu prati da se ne sprema neka gadna stvar tipa bankrot sudske tužbe drastičan pad prometa ili kupnja migrosa akvizicije preuzimanja i sl ) Ovakvi padovi su čista navlakuša i kad raste i kad pada, zato polako neka vrijeme ide Ako imaš vremena možeš se i dobro provesti na okupljanju ledaša ( siguran sam iako nism bio ) U par mjeseci imanja dionice jako teško možeš reći jesi li izgubio ili zaradio ( sjećam se filma kad se obitelj zakopa pod zemlju i 30 godina nakon sin izađe van i ima dionice nekih firmi koje je tata kupovao za par dolara a kad ih on hoće prodati vrijede milijune ) tako ču i ja
Tu se potpuno slažem najsigurnije je dugoročno ulaganje, onda ovakve korekcije ne znače ništa u periodu od npr. 5 godina. Međutim fondovi, bankari itd imaju informacije, alate i novac i mogu raditi što hoće pogurati cijenu, spustiti cijenu (npr dovoljno da stavi 50 ili 100 kom na prodaju i mali se poplaše)
Na okupljanje ledaša sam mislio doći ali sam bio spriječen idući puta svakako bih volio upoznati sve vas. Držite se svi u najboljij dionici smo!!!!!!!!!!!!!
dressroom: ” Najsigurniji način za zaraditi lovu na ledu je onaj koji sam ja napravio i vjerujem večina ledaša na forumu: Kupi danas po bilo kojoj cijeni i tek sljedeće godine pogledaj cijenu ( u međuvremenu prati da se ne sprema neka gadna stvar tipa bankrot sudske tužbe drastičan pad prometa ili kupnja migrosa akvizicije preuzimanja i sl ) Ovakvi padovi su čista navlakuša i kad raste i kad pada, zato polako neka vrijeme ide Ako imaš vremena možeš se i dobro provesti na okupljanju ledaša ( siguran sam iako nism bio ) U par mjeseci imanja dionice jako teško možeš reći jesi li izgubio ili zaradio ( sjećam se filma kad se obitelj zakopa pod zemlju i 30 godina nakon sin izađe van i ima dionice nekih firmi koje je tata kupovao za par dolara a kad ih on hoće prodati vrijede milijune ) tako ču i ja ” Tu se potpuno slažem najsigurnije je dugoročno ulaganje, onda ovakve korekcije ne znače ništa u periodu od npr. 5 godina. Međutim fondovi, bankari itd imaju informacije, alate i novac i mogu raditi što hoće pogurati cijenu, spustiti cijenu (npr dovoljno da stavi 50 ili 100 kom na prodaju i mali se poplaše) Na okupljanje ledaša sam mislio doći ali sam bio spriječen idući puta svakako bih volio upoznati sve vas. Držite se svi u najboljij dionici smo!!!!!!!!!!!!!
Imaš jedan nalog na 19 999 od 91 komad.
Pa ne vidim da se itko jučer plašio ili sramio.
Ledo ko ledo ići će gore ići će dole, ali na kraju dana sretan je onaj tko ga ima, pogotovo oni igrači koji su unutra u zadnjih godinu – godinu i pol.
Ja sam svoje prve davno zakopao, malo otkopam da ubacim koju, i kad sam dokupljivao nisam se postavljao na kupnju nego skinuo s prodaje ( doduše 1 kom teško sakupim lovu za više ) ali malo pomalo…….
Čak sam u jednom trenutku stavio tht na prodaju ali me nije poklopilo da dokupim ledo
Mislim da je ovo čišćenje burze od drhtavih i preplašenih dobro došlo, iako nije bilo lako za gledati
Čitam po drugim forumima , ne tako stručnim kao poslovni, kako je ekipa prodavala s minusom, ja nisam mogao vjerovati što su ljudi sve napisali.
Neminovno idemo prema gore još kad dobijemo par informacija za javnost torpedo prema gore
Svaki investitor neka sam odlučuje što i kada kupiti, ja sam svoje odluke donio[cool]
Crobex trenutno u minusu.. prodaju se dionice pa tako i na Ledu zadnjih 20-30komada prodano i skinuta cijena..
Priželjkivao sam blagi plus ali kako je krenulo do kraja će i ledo u minus
pa nije valjda da ja ovo prvi napišem…BC Partners to Buy Turkey’s Migros for $3.2 Billion (Update1)
http://www.bloomberg.com