Zato sam ja i prestao pisati jer u dva navrata kad sam pokusao zapoceti raspravu, odmah dodje lavina drukera… a ako im odgovoris onda te moderatori poklope…
a sta si ti to pametno rekao???
“ljudi cuvajte se drukera”!! kao kad smo bili mali pa su nas plasili sa baba rogama…
ako imas kakav konkretan izracun da ledo vrijedi puno manje ili slicno slobodno reci. ja sam te konkretno pitao hoces li se ispricati ljudima koji su te poslusali ako ledo i belje skoce duplo pa nisi nista rekao. ja cu se svima ispricati ako ledo i belje ne skoce duplo kroz sljedecu godinu dana. belje uz preuzimanje migrosa.
i sta je tvoj odgovor??
a zar ti nije najbolji primjer proslih 8 mjeseci. crobex se konstano rusi, a po tebi se konstantno druka. pa vec bi i glup covjek zakljucio da mozes drukati kolko hoces kad su uzde negdje drugdje. sam bog zna da se ovdje pise vecinom pozitivno (i to sa razlogom) a cijena ipak nije imuna na cjelokupno trziste. kad sve krene rasti onda i ledo poraste i to vise od ostalih.
utjecaja je milijon. imas sad i te glupe certifikate koji mogu utjecati, stranih fondova koji imaju lovu u nasim fondovima i dionicama, i uz sve to jos promet je dosta nizak. po meni prodaje par stvarno drhtavih rucica ili neki fond par komada kad stvarno mora. kad krene gore ledo ce opet biti prvi…
vrijednost pada kada odlučite prodati po cijeni kupca.
ja svoje ledice ne prodajem. mali free f. , odlična tvrtka . nema sila ovih ili onih fondova
ako se u budućem razdoblju sa crobexom skljokaju u nesvijest dižem margin
koliko nas uopće ima?
O marginu sam i ja razmišljao… Ali ne na cijelu količinu Leda—jer treba ostaviti nešto u slučaju nekog većeg pada pa da im možeš nadodati i nadoknaditi minus!
Inače dijelim tvoje mišljenje koje si napisao u vezi Leda!
[wink]
Na pitanje ne znam odgovor ali mislim da je broj solidan i da nije baš prevelik—premda nije ni to bitno jer po meni je najbitnije koliko misle vremenski držati Ledo! Bitna je kvaliteta držanja a ne količina imaoca dionice..[yawn]
Kolega @Dunlop nekome je dovoljno reći pazi a nekome trebaš ispričat cijelu bajku da opet nebi shvatio bit ali to je upravo jedna od poanti života.Možda netko iz straha a netko iz saznanja nalaže oprez to sami moramo razlučit i to u miru pored kompa a ne kao nekad u rovu između dvije granate….Pozdrav.
Neko vrijeme pratim forum Ledo pokušavajući kod vas upućenih dobiti odgovor na pitanje. što to Ledo unazad mjesec – dva gradi na lokaciji Žitnjak. Koliko god se ja trudio nitko to ne spominje, ali ovako odokativno izgleda povečanje cirka 1/5 dosadašnjih Ledovih gabarita. Ovo pitam iz čiste znatiželje jer objekt pomalo strši u prostoru.
Kolega @Dunlop nekome je dovoljno reći pazi a nekome trebaš ispričat cijelu bajku da opet nebi shvatio bit ali to je upravo jedna od poanti života.Možda netko iz straha a netko iz saznanja nalaže oprez to sami moramo razlučit i to u miru pored kompa a ne kao nekad u rovu između dvije granate….Pozdrav.
a mozda i iz ljubomore!!! meni se vise neda pisati pedeseti put iste stvari, Dunlop svaka cast na volji!!![thumbsup]
Neko vrijeme pratim forum Ledo pokušavajući kod vas upućenih dobiti odgovor na pitanje. što to Ledo unazad mjesec – dva gradi na lokaciji Žitnjak. Koliko god se ja trudio nitko to ne spominje, ali ovako odokativno izgleda povečanje cirka 1/5 dosadašnjih Ledovih gabarita. Ovo pitam iz čiste znatiželje jer objekt pomalo strši u prostoru.
Ledo ne može proizvesti koliko može prodati ali imaju i rupe u određenim mjesecima kad bi mogli proizvoditi i to skladištiti ali opet nemaju kapacitete skladišta.
Samo neka strši i nek je ružan meni se jako sviđa i baš mi se nekako uklapa u moja saznanja što planiraju napraviti u idučih godinu dvije
Tko zna treba i nahraniti milijune turaka sa sladoledom i štruklima
Samo neka grade i ulažu našu dividendu, da bog da ne dobili ni lipe ove godine zbog potrebe ulaganja
Ali sačekajmo još godinu pa da vidimo gdje smo
I što se tiče ove korekcije vjerojatno iz nje izlazimo još jači i pametniji, samo što će nas biti manje a to znači da čemo i više cijeniti ono što imamo
Ovo sam napisao i na drugoj temi – za konzum mi je broker rekao kad je koštao 2700kn ( da dvijetisućesedamsto ) da je odradio svoje i da nema prostora za rast, jao danas bih sjedio s desna todoriću da sam slušao sebe i kupovao ono što mislim da treba
Zato dragi moji ledaši neka prođe i na ledu još dvije godine pa da vidimo tko gdje sjedi
problem leda je nemogućnost fizičkog širenja na postojećem.od tada i poznati sukob- zid sa L. rajićem.
strojni automatizirani park koji se redovito obnavlja novim strojevima iz danske(pre) velikom brzinom puni kapacitete . mogu malo otići u vis prije distribucije u ostale distributivne centre, a ima po hr…
na prizemlju proizvodnja i rashladne komore , gore kutije , štapići td.
Ledo ne može proizvesti koliko može prodati ali imaju i rupe u određenim mjesecima kad bi mogli proizvoditi i to skladištiti ali opet nemaju kapacitete skladišta.
Dakle, pardon ako sam se spetljao, ali htio sam rec sljedece:
Zvijezda ima skladiste (i pogon) na Zitnjaku u kojem sam se nasao unazad tjedan-dva i tamo ugledao palete proizvoda Belja..na to postojece zvijezdino skladiste koje je i sad respektabilno se nadograđuje novih kvadratnih metara vise nego to postojece trenutno ima..dakle prosireno skladiste ce bit vise nego duplo vece nego je sada..pa ako unutra ima mjesta za Belje, bit ce i za Ledo, ukoliko imaju deficit skladisnog prostora kao sto Dressrom kaze.
Btw, nije to nikakva spijunaza, tam je bilo i svakakvih obrtnika, malera, itd, osim samih zaposlenika ZVZD, sve je transparentno, nema tajni.
Inace, nisam dionicar Leda, da nebi ispalo da drukam za up.
Inace, nisam dionicar Leda, da nebi ispalo da drukam za up.
a koda bi drukanje ista pomoglo. od mene nema veceg drukera (ali ne u onom smislu kako neki to misle al nema veze) pa sta to pomaze. u minusu sam kao i svi ostali.
a firma vrijedi li ga vrijedi. eto u prvom mjesecu su vec prebacili neke brojke (jako su dobre) koje su bile zacrtane za taj mjesec i to ni vise ni manje nego sa programom smrznute hrane.ribe zlata vrijedi. vide valjda nasi ljudi da je ipak ta riba malo bolja od one koja se pakira po kauflandima..
to valjda nije nikakva tajna ni insajderska informacija neka teska. svake godine prebacuju planove prodaje i 2008 su poceli i vise nego dobro a tek uz turke, bojim se uopce kuda bi to otislo..
pa neka netko kaze koja to firma jos tako posluje. to su cinjenice pa neka to netko prikaze i kao drukanje bas me briga (osim ako vjeko ne misli drukcije [smiley] )
Kolega vrijeme je ispuhivanja ,fundamenti nisu na žalost trenutno bitni.Traže se startne pozicije.Veliki mačori su nenadano istovarali uz naše čuđenje,hipo- uz naše čuđenje,profektus-uz naše čuđenje a još malih fondova su prenapregnuti……….Scenarij interesantan ali predvidljiv i ružan-samo da nam bar uzlet bude burniji ali…..hmhm saznanja govore easi,easi…
Ne znam točno podatke koji se tiču skladišta ali znam da sigurno imaju limite koje bi bilo dobro maknuti
Po ljeti im se ambalaža isporučuje svaki dan točno određenim rasporedom jer tako i pune i odmah u distribuciju, a mogli bi recimo već u 2 3 4 mjesecu početi raditi zalihe i skladištiti da imaju kamo
Program smrznute hrane je povećan i jako se dobro prodaje na tržištu tako da očekujem izvrsno poslovanje 2007
Još malo strpljenja da izađe fi i da vidimo jel todorić kupio migros
Nije lijepo gledati ledo u blokadi prema dolje ( ljepši mi je bio prošlo proljeće u blokadi prema gore ) ali bit će bolje
pozdrav ledašim , ja mirno spavam