LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ledo je najzdravija firma u RH…da nema nje ne bi bilo ni agrokora….

I ove godine su vrludali s cijenama kesten pirea, od 5,5 kuna do 9 kuna, cijene su mijenjali iz tjedna u tjedan. To nije odlika jedne ozbiljne firme.

Tu se slažemo![thumbsup]

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

Uspoređujući dionice u svom portfelju ne mogu a da ne vidim veliku razliku između leda i ostalih….
U korekciji mi dionice portfelja izgubile dosta na vrijednosti u 11.mjesecu i u 1.mjesecu a LEDO ne samo što nije praktički pao nego je njegova vrijednost još veća!!!!
Druge dionice mi i dalje klize a LEDO se dobro drži—ispada da mi je bilo bolje sve pretvoriti u ledo premda nisam daleko od te odluke!

Značajka Leda je što je u čvrstim rukama—primjerice susjedi do mene imaju po 30-40 komada svi u kući(7 članova-oko 250 komada) te ne misle prodavati jako dugo a dobro su i situirani pa im neće ni trebati!
Dakle mali dioničari nemaju namjeru prodavati, veliki ne pokazuju interes po ovim cijenama da prodaju ostaju samo sitni špekulanti……….[cool]

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

ides: ” I ove godine su vrludali s cijenama kesten pirea, od 5,5 kuna do 9 kuna, cijene su mijenjali iz tjedna u tjedan. To nije odlika jedne ozbiljne firme.
Tu se slažemo![thumbsup]

pogledajte FI, tamo pise jel firma ozbiljna ili ne.
posebno obratite pozornost na ROA i ROE[thumbsup]

[bye][bye]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

STANJE NA DAN 1.2.2008. TOP 10 :

1. AGROKOR D.D. 173.606 78,85 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.011 4,55 Skrb. račun
3. INVESTCO VRIJEDNOSNICE D.O.O. 4.821 2,19 Osnovni račun
4. HPB D.D. 4.514 2,05 Skrb. račun KUPILI 2 KOMADA
5. PBZ D.D. 2.713 1,23 Skrb. račun
6. BAHOVEC SREČKO 1.166 0,53 Osnovni račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 752 0,34 Skrb. račun KUPILI 5 KOMADA
8. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 512 0,23 Skrb. račun PRODALI 5 KOMADA

9. DAMJANIĆ LORENCO 449 0,20 Osnovni račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 379 0,17 Skrb. račun
Ukupno: 90,35

FOND MANAGERI ILIRIKE PRODAJU, KUPE, PA PONOVO PRODAJU I KUPUJU—IGRAJU SE……..

[proud]

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

Imam jedno (ironično) pitanje u vezi “stare” teme Leda i Migrosa. Primjer jedna: Jel netko moze objasniti zasto je cijena dionice Microsofta u trenutku objave plana da namjerava preuzeti Yahoo pala 6%. Primjer dva. Kako objasnjavate veliki pad cijene dioncia BHP Bilitona u trenutku objave plana preuizimanja Rio Tinto…
Ovo je samo pouka za neiskusne koji tek ulaze na tržište kapitala da ne vjeruju drukerima…

Imam jedno (ironično) pitanje u vezi “stare” teme Leda i Migrosa. Primjer jedna: Jel netko moze objasniti zasto je cijena dionice Microsofta u trenutku objave plana da namjerava preuzeti Yahoo pala 6%. Primjer dva. Kako objasnjavate veliki pad cijene dioncia BHP Bilitona u trenutku objave plana preuizimanja Rio Tinto…
Ovo je samo pouka za neiskusne koji tek ulaze na tržište kapitala da ne vjeruju drukerima…

mislim da su ti primjeri skroz neprimjereni. svim agrokorovim firmama se otvara mogucnost da svoje proizvode plasiraju na trziste preko 60mil ljudi sta je strasno za hrvatske prilike. to nije imalo niti jedna firma niti u bivsoj jugi osim po politickoj liniji po bivsim komunistickim zemljama.
znaci imaju mogucnost da svoje prihode najmanje utrostruce i jedina slatka briga im je kako dovoljno proizvesti. vidis da se sire farme po belju visestruko npr. i niti to im vjerovatno nece biti dovoljno.
jel ti vidis istu mogucnost microsofta kad kupuju yahoo..
normalno da se to preuzimanje mora isfinancirati i nije nelogicno da padnu malo dionice firma koja preuzima (mada ja mislim da se to nece desiti niti blizu jer su upravo rasle samo na toj spekulaciji a kamoli padale i mislim da se samo ceka trenutak objave da jos debelo narastu), ali to u ovom slucaju za sve te firme postoji ogromna sansa da svoje prihode uvelike povecaju..ili ti ne mislis tako?

a o drukerima po meni pisu samo neiskusni i paranoicni (i jos nekakvi ali to necu napisati zbog pravila foruma) koji svugdje vide crnog vraga. dizanja cijena dionice bez velikih igraca kao fondova nema jer je mogu i stopati i rusiti kako im pase a njihovi fond menadzeri sigurno nece slusati nekakve opservacije dunlopa koji ne zna ni fundamentalnu analizu (cije je nepoznavanje po ocjeni fond menadzera glavni razlog za gubitke na burzi malih ulagaca).
a ti se onda jos postavis kao vrhovni znalac koji je uocio problem drukera (koji postoji samo u necijim glavama) i i jos imas i ljek za taj nepostojeci problem [lol]

Imam jedno (ironično) pitanje u vezi “stare” teme Leda i Migrosa. Primjer jedna: Jel netko moze objasniti zasto je cijena dionice Microsofta u trenutku objave plana da namjerava preuzeti Yahoo pala 6%. Primjer dva. Kako objasnjavate veliki pad cijene dioncia BHP Bilitona u trenutku objave plana preuizimanja Rio Tinto… Ovo je samo pouka za neiskusne koji tek ulaze na tržište kapitala da ne vjeruju drukerima…

Pa nemamo dionice Agrokora – 100 puta vec receno [thumbsup]

i samo jos jedno zaboravih. sta ako nakon objave preuzimanja (ako se desi) ledo npr. skoci na 25000 a belje na npr. 500. hoces se ti onda tim neiskusnima koji su te poslusali ispricati sta su te poslusali i bacili lovu niz vjetar

Jel treba za drukanje na ledu dozvola hanfe[tongue]

Ako prodam ledo sutra po 19k pa ak naraste na 30k kome da prijavim drukanje[bye][bye]

I opet mi moderator obrisao post

Možda ovo prođe:
Tko želi kupiti dijonice leda neka ne kupuje prije nego uloži u znanje[bye]

TheStyx: ” Imam jedno (ironično) pitanje u vezi “stare” teme Leda i Migrosa. Primjer jedna: Jel netko moze objasniti zasto je cijena dionice Microsofta u trenutku objave plana da namjerava preuzeti Yahoo pala 6%. Primjer dva. Kako objasnjavate veliki pad cijene dioncia BHP Bilitona u trenutku objave plana preuizimanja Rio Tinto… Ovo je samo pouka za neiskusne koji tek ulaze na tržište kapitala da ne vjeruju drukerima… ” mislim da su ti primjeri skroz neprimjereni. svim agrokorovim firmama se otvara mogucnost da svoje proizvode plasiraju na trziste preko 60mil ljudi sta je strasno za hrvatske prilike. to nije imalo niti jedna firma niti u bivsoj jugi osim po politickoj liniji po bivsim komunistickim zemljama. znaci imaju mogucnost da svoje prihode najmanje utrostruce i jedina slatka briga im je kako dovoljno proizvesti. vidis da se sire farme po belju visestruko npr. i niti to im vjerovatno nece biti dovoljno. jel ti vidis istu mogucnost microsofta kad kupuju yahoo.. normalno da se to preuzimanje mora isfinancirati i nije nelogicno da padnu malo dionice firma koja preuzima (mada ja mislim da se to nece desiti niti blizu jer su upravo rasle samo na toj spekulaciji a kamoli padale i mislim da se samo ceka trenutak objave da jos debelo narastu), ali to u ovom slucaju za sve te firme postoji ogromna sansa da svoje prihode uvelike povecaju..ili ti ne mislis tako? a o drukerima po meni pisu samo neiskusni i paranoicni (i jos nekakvi ali to necu napisati zbog pravila foruma) koji svugdje vide crnog vraga. dizanja cijena dionice bez velikih igraca kao fondova nema jer je mogu i stopati i rusiti kako im pase a njihovi fond menadzeri sigurno nece slusati nekakve opservacije dunlopa koji ne zna ni fundamentalnu analizu (cije je nepoznavanje po ocjeni fond menadzera glavni razlog za gubitke na burzi malih ulagaca). a ti se onda jos postavis kao vrhovni znalac koji je uocio problem drukera (koji postoji samo u necijim glavama) i i jos imas i ljek za taj nepostojeci problem [lol]

katastrofa odgovor….
i ovo bi trebalo biti upozorenje novim igracima da na forumu ima svakakvih…
tvrditi da izmedju Microsofta i Yahoo nema sinergije u trenutku kad Balmer govori o novom razdoblju softwareske industrije ako Microsoft preuzima Yahoo je da ne velim kaj.. Isto vrijedi za BHP i Rio Tinto….
vidim da nema pravog odgovora na moje pitanje…
ja se slazem da dionica LEda vrijedi puno, ali nemojmo pretjerivati… Migros barem u kratkom roku ne bi trebao znaciti za Ledovu dionicu nista…. I to stranci koji imaju Ledo dobro znaju

New Report

Close