LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovakva rasprava već ima smisla i drago mi je što poneki ledaši znaju u suštini zašto se dionice uopće kupuju! [thumbsup]

a to što kod nas zna bit prinos po dionici 10x veći nego godišnja divedenda to je već druga priča! [lol]

INSAJD:

uostalom wunder, meni znanje nije potrebno, drugi rade za mene[lol] [thumbsup]

i tako i je najbolje!

mislim da se vraćam u taj mod! [thumbsup]

*** obrisano ***

p.s. dividenda od 45kn na cijenu dionice od 20 000kn je 2,25% dok je kamata na štednju 6%+ što i nije tako loše

Kolega, nešto vam ne štima u ovoj računici
[wink]
bit će koje decimalno mjesto [cool]

Nažalost za ledo imam “osječaj” da ledo neće početi puniti još najmanje 3-4 tjedna prošle godine su počeli početkom trečeg mjeseca ali javim čim nešto osjetim ali sigurno će nekih noviteta biti ove godine i najvjerojatnije će i cijene sladoleda porasti nadam se da će ljeto biti dugo i sparno, naime prodaja sladoleda može varirati i do 30% vezano uz vremenske prilike za ledo nema brige ( dvoumim se da li da prodam tht i uđem s tim u ledo, ta dividendica mi puno znači )

evo i malo strucnih podataka..
ulozio sam u zanje:
-idelna tempretaura za prodaju sladoleda je od 17-27 stupnjeva, od 27-32 je tako-tako, a preko se samo pije voda, a sladoled opada.
tako da velike vrucine nisu idealne za Ledo, vec za Jamnicu..
podaci su od tehnologa iz Leda!

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Evo da se i ja malo uključim,dividenda je bitna i trenutno je relativno mala u odnosu na cijenu dionice,ALI u okolnostima gdje na porastu cijene dionice zaradite oko 300% na godinu (ne da mi se tražiti točan podatak),bez predmetno je još raspravljati da je mala dividenda.
Što bi narod rekao “oćeš ovce i novce”.
Drugo ako se isplaćije relativno mala divididenda,a firma dobro posluje to zači da firma ulaže dobit u svoj razvoj modernizaciju ,proširivanje poslovanja itd, itd.Što pozitivno utječe na vrijednost kompanije i time i njene dionice što se upravo i vidi .Inteligentnom investitoru dosta.

p.s. dividenda od 45kn na cijenu dionice od 20 000kn je 2,25% dok je kamata na štednju 6%+ što i nije tako loše

Kolega, nešto vam ne štima u ovoj računici
[wink]
bit će koje decimalno mjesto [cool]

pardoniram, računo sam na brzaka pa mi omaklo 2000 umjesto 20 000!

onda je dividenda katastrofa! [lol]

zato mi i je bilo čudno! [rolleyes]

ovakva rasprava već ima smisla i drago mi je što poneki ledaši znaju u suštini zašto se dionice uopće kupuju! [thumbsup] a to što kod nas zna bit prinos po dionici 10x veći nego godišnja divedenda to je već druga priča! [lol]

ja kupujem dionice jer mi je štefek rekao ako kupim ledo prije pola godine da cu na njemu zaraditi vise stotina %, nije spominjao nikakvu dividendu, nemam pojma kaj je to, nedavno mi je rekao i za par drugih dionica pa sam i to pokupovao, kad ono vidi, opet super krenulo, a o dividendi niti rijec, stvarno ne znam što je to dividenda, mozda puno propuštam što ne znam al nekako sam i ovako zadovoljan, ne treba biti pohlepan i traziti kruha pored pogace[lol]

IDEMO AP AP

Evo da se i ja malo uključim,dividenda je bitna i trenutno je relativno mala u odnosu na cijenu dionice,ALI u okolnostima gdje na porastu cijene dionice zaradite oko 300% na godinu (ne da mi se tražiti točan podatak),bez predmetno je još raspravljati da je mala dividenda.
Što bi narod rekao “oćeš ovce i novce”.
Drugo ako se isplaćije relativno mala divididenda,a firma dobro posluje to zači da firma ulaže dobit u svoj razvoj modernizaciju ,proširivanje poslovanja itd, itd.Što pozitivno utječe na vrijednost kompanije i time i njene dionice što se upravo i vidi .Inteligentnom investitoru dosta.

potpisujem,ja bi osobno svaku dividendu ztrvovao ako se dobit ulaze u daljni razvoj modernizaciju i akvizicije

Zadovoljan sam poslovanjem Leda d.d. koje utječe i na dionicu,samo sam htio malo vidjeti mišljenja u vezi dividende Leda.Da sam bar kupio dionice kada su bile 5900 kn u 4.mjesecu,kada sam imao namjeru.Ali i “sada” kupiti dionice Leda…meni dobro!

ovakva rasprava već ima smisla i drago mi je što poneki ledaši znaju u suštini zašto se dionice uopće kupuju! [thumbsup] a to što kod nas zna bit prinos po dionici 10x veći nego godišnja divedenda to je već druga priča! [lol]

*** obrisano *** onda bi mogoao znati da je na trzistima u razvoju to sasvim ok, a i da se na razvijenim trzistima, ako skupstina dionicara odluci, ne mora uopce isplatiti nikakva dividenda, nego se sva dobit reinvestira.i isplata dividende je totalno losa stvar, ako se dobit moze bolje iskoristiti tj. reinvestirati!
bitno je da je omjer cijene i zarade u nekom normalnom omjeru, u ovisnosti o buducim ocekivanjima
[tongue]

BTW i kamate na stednju su kod nas previsoke, raspitajte se kolike su npr u SAD ili jos bolje..u Japanu![wink]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

zašto na ovom forumu ne postoji gumb “ignore”? [rolleyes]

zašto na ovom forumu ne postoji gumb “ignore”? [rolleyes]

Moram priznati da ozbiljno umišljamo o uvođenju nečeg sličnog [angry]

Suricata suricatta

dressroom, 21.01.2008. u 08:30
-idelna tempretaura za prodaju sladoleda je od 17-27 stupnjeva, od 27-32 je tako-tako, a preko se samo pije voda, a sladoled opada.
tako da velike vrucine nisu idealne za Ledo, vec za Jamnicu..
podaci su od tehnologa iz Leda!

pitaj tehnolaoga kada prodaju najviše sladoleda ( od 1.7. do 15.8. ) pa vidi koje temperature tada prže[cool]
dobro to ima i djelomično veze s porastom turista, ali isto tako meni jako bliska osoba ima dućan u ZG i kada su velike vručine i sparine prodaje se većinm sladoled i PIVA I SOKOVI
najbitnije je da ne pada kiša ili da nema naglih padova temperatura, jer tada prodaja pada i do 30 %
ali ajmo ne pričati o padovima ne zovimo vraga bar sada dok nemam love za dokup[cry]

New Report

Close