MiG29: ” leon: ” persuader: ” [color=blue]Business.hr: Sabanci, turski partner francuskog lanca supermarketa Carrefour, objavio je na Istanbulskoj burzi da se francuska tvrtka neće natjecati za kupnju 51 posto turskog Migros Türka. Carrefour je smatran najvećim favoritom u utrci za većinski udio u turskom maloprodajnom lancu, a u konkurenciji za četiri milijarde dolara vrijedno preuzimanje Migrosa sada su ostali Agrokor i nekoliko private equity tvrtki. Kako piše Financial Times, obizrom da je i sam kompanija koja se bavi maloprodajom, Agrokor je u prednosti pred private equity tvrtkama zato što može ponuditi sinergije i vjerojatno će ga manje onemogućavati turski zakon o preuzimanju prema kojem kupci većinskog udjela u nekoj kompaniji ne mogu istisnuti male dioničare. To private equtiy tvrtkama otežava transferiranje duga na preuzetu kompaniju i ostvarivanje poreznih olakšica. Private equity tvrtke koje se natječu za Migros Türk su Bain Capital; BC Partners, koji u natječaju sudjeluje zajedno sa turskim Turkvenom, i Kohlberg Kravis Roberts koji je prošle godine ušao na tursko tržište 1,3 milijarde dolara vrijednom kupnjom brodarskog prijevoznika UN Ro-Ro. Inače, trenutna tržišna kapitalizacija Migrosa iznosi 3,5 milijardi dolara, a u prvih devet mjeseci prošle godine ostvario je 2,77 milijardi dolara prihoda od prodaje i 120,6 milijuna dolara neto dobiti.[/color] [thumbsup][thumbsup][thumbsup] ” aldi više niko ne spominje? a prije par dana se pisali kako aldi ulazi u utrku, sumnjiv clanak. ” bio je i Ulker i WalMart..pa su odustali!! a svi su govorili nema sanse s Ulkerom, oni su turci, ili sa Walom, oni ga pojedu! hehehe koliko znam austrijanci su htjeli jedan segment, samo.. moguce da su odustali, ali mi nije jasno, kako ljudi ne kuze da bi svi trebali navijati za to!! dajboze, da se to desi!! to je uspjeh za Hrvatsku, ne samo za todorica [smiley] ” a zasto su odustali?? pa ocito nesto ne stima kad su takvi giganti odustali, mislis da oni ne zele jos joj jos i jos profita? a sad da li je to uspjeh za hrvatsku otom potom, vidjeces kako ce se place u agrokoru ako se to desi smanjivati a cijene rasti, viskovi otpustati a ovi koji ostanu radice duplo vise za manje love e ako je to uspjeh onda stvarno neznam sta bi ti rekao. btw nakon agrokorovog preuzimanja tiska place su im smanjene s 3000 – 3500 na 2400 – 2500 na razinu konzumovih i to je uspjeh? naravno da je uspjeh ali za todorića a ne za hrvatsku niti za radnike, ako nisi znao robovlasništvo je daleko iza nas.
vidim da ne kuzis ni najsonovnije osnove.
za pocetak bi trebao razluciti pricu o dionic, firmi i radnicima, jer sto je dobro za radnika ne znaci da je dobro za firmu,a samim tim i za vlasnika, odnosno dionicara., dapace, cesto su im interesi u sukobu.
tisak je u fazi restrukturiranja, da ne kazem restrikcija da bi jednom bilo bolje, ali cemu ja pricam..
ako ti mislis da uspjeh todorica u turskoj nije uspjeh hrvatske, nemam sta reci.
pobijedio si…
odustajem, nema nade
[rolleyes][rolleyes][rolleyes]
PS-al ako se mozemo vratiti ledo, pa da popricamo malo o precijenjenostii ove firme,imate li neki izracun[smiley]
leon: ” MiG29: ” leon: ” persuader: ” [color=blue]Business.hr: Sabanci, turski partner francuskog lanca supermarketa Carrefour, objavio je na Istanbulskoj burzi da se francuska tvrtka neće natjecati za kupnju 51 posto turskog Migros Türka. Carrefour je smatran najvećim favoritom u utrci za većinski udio u turskom maloprodajnom lancu, a u konkurenciji za četiri milijarde dolara vrijedno preuzimanje Migrosa sada su ostali Agrokor i nekoliko private equity tvrtki. Kako piše Financial Times, obizrom da je i sam kompanija koja se bavi maloprodajom, Agrokor je u prednosti pred private equity tvrtkama zato što može ponuditi sinergije i vjerojatno će ga manje onemogućavati turski zakon o preuzimanju prema kojem kupci većinskog udjela u nekoj kompaniji ne mogu istisnuti male dioničare. To private equtiy tvrtkama otežava transferiranje duga na preuzetu kompaniju i ostvarivanje poreznih olakšica. Private equity tvrtke koje se natječu za Migros Türk su Bain Capital; BC Partners, koji u natječaju sudjeluje zajedno sa turskim Turkvenom, i Kohlberg Kravis Roberts koji je prošle godine ušao na tursko tržište 1,3 milijarde dolara vrijednom kupnjom brodarskog prijevoznika UN Ro-Ro. Inače, trenutna tržišna kapitalizacija Migrosa iznosi 3,5 milijardi dolara, a u prvih devet mjeseci prošle godine ostvario je 2,77 milijardi dolara prihoda od prodaje i 120,6 milijuna dolara neto dobiti.[/color] [thumbsup][thumbsup][thumbsup] ” aldi više niko ne spominje? a prije par dana se pisali kako aldi ulazi u utrku, sumnjiv clanak. ” bio je i Ulker i WalMart..pa su odustali!! a svi su govorili nema sanse s Ulkerom, oni su turci, ili sa Walom, oni ga pojedu! hehehe koliko znam austrijanci su htjeli jedan segment, samo.. moguce da su odustali, ali mi nije jasno, kako ljudi ne kuze da bi svi trebali navijati za to!! dajboze, da se to desi!! to je uspjeh za Hrvatsku, ne samo za todorica [smiley] ” a zasto su odustali?? pa ocito nesto ne stima kad su takvi giganti odustali, mislis da oni ne zele jos joj jos i jos profita? a sad da li je to uspjeh za hrvatsku otom potom, vidjeces kako ce se place u agrokoru ako se to desi smanjivati a cijene rasti, viskovi otpustati a ovi koji ostanu radice duplo vise za manje love e ako je to uspjeh onda stvarno neznam sta bi ti rekao. btw nakon agrokorovog preuzimanja tiska place su im smanjene s 3000 – 3500 na 2400 – 2500 na razinu konzumovih i to je uspjeh? naravno da je uspjeh ali za todorića a ne za hrvatsku niti za radnike, ako nisi znao robovlasništvo je daleko iza nas. ” vidim da ne kuzis ni najsonovnije osnove. za pocetak bi trebao razluciti pricu o dionic, firmi i radnicima, jer sto je dobro za radnika ne znaci da je dobro za dionicara, dapace, cesto su im interesi u sukobu. tisak je u fazi restrukturiranja, da ne kazem restrikcija da bi jednom bilo bolje, ali cemu ja pricam.. ako ti mislis da uspjeh todorica u turskoj nije uspjeh hrvatske, nemam sta reci. pobijedio si… odustajem, nema nade [rolleyes][rolleyes][rolleyes] PS-al ako se mozemo vratiti ledo, pa da popricamo malo o precijenjenostii ove firme[smiley]
mig, prijatelju, ja sam odavno odustao objasnjavat takvima zasto ledo vrijedi, najbolje je pisati ide to ap ap i onda im se smijati kad kao sto ti kazes svakij mjesec -dva potegne 20-30%!
sad ja nist ne kuzim[smiley] ko je rekao da ako su u igri ne valja? ja samo pitam zasto su odustali veliki? Ja bi rado htio vidjeti Agrokor kako dobiva Migros u zavrsnici znajuci da su i veliki u igri
nego, jel ovo danas rast na malom prometu, ili??
uzmite u obzir da ovo nije opštenarodna dionica poput belja, ili tiska i da je ne moze i nece bas svaki mali kupiti…
e pa lijepi pozdrav kolege i ulazizžte u znanje, a i u oprez![yawn]
jos uvijek nisam dobio odgovor na pitanje zasto su veliki odustali od Migrosa? Znaci njihovo odustanak bi se mogao protumačiti kao neuspjeh Turske ili SAD-a
svaka cast decki. ja imam jos puno za uciti o fund. analizi (a i nije da me nesto zanima jer je ionako vjerovatno ne bih poslusao jer vise vjerujem u ljude nego u brojke na papriu) i prvo nesto moras nauciti da bi znao vrednovati znanje drugog ali po stilu mi se zbilja svidjaju i mig i insajder jer su spremni na fajt argumentima i kazu svakom sta ih ide bez ustrucavanja a to je za mene najbolji signal na prvu da netko prica istinu. pogotov jer s druge strane redovito nevidim nikakav argumentirani odgovor.
samo, decki, kad cete nauciti kvotati ?[smiley]
jedna strana teksta a 3 posta [undecid]
stvarno sve vrvi od argumenata[thumbsup]
Bez ljutnje kolega,ali kako ti očekuješ da ti netko odgovori na ovakvo pitanje na poslovnom forumu???
I još da povjeruješ u njega???
Neznam zašto su odustali,ali ako pratiš ovu temu,vidjeti ćeš da sam nedavno napisao
da Toda neće odustati.
I sada tvrdim da neće.
Izlazi čovjek na tržišta od 100 000 mil ljudi.
Meni je jedino jasno da naša percepcija ima problema sa shvaćanjem tolikog
broja kupaca.
Vi to kolega možete predočiti sebi,bez straha i samozavaravanja?
Toda,očito,kao jedini hrvat može.
Kapa mu do poda,a Ledo do neba…[thumbsup]
jos uvijek nisam dobio odgovor na pitanje zasto su veliki odustali od Migrosa? Znaci njihovo odustanak bi se mogao protumačiti kao neuspjeh Turske ili SAD-a
objasnio sam na todoromaniji svoje vidjenje, a mogao bi i sam nesto napraviti a ne da ti se servira[yawn]
Kupnja – LEDO-R-A
2 20.500,00
3 20.401,00
1 20.400,00
3 20.357,01
1 20.357,00
Prodaja – LEDO-R-A
3 20.899,99
1 20.900,00
5 20.999,00
215 21.000,00
5 21.000,10
Necu nista pisati. No nisam vidio takodjer niti jedan argumenat (matematika, koliki rast, kolike marze) da ovo vrijedi 40K. Isto tako ne kazem da niti ne vrijedi.
Kolega,ovaj trenutak Ledo vrijedi
20.500,00 1 14:14:38
koliko vrijedi za 5 min,sutra ili godinu dana ipak ćemo morati pričekati.
Najbolji argument vrijednosti LEDO-R-A je
LEDO-R-A 19.850,00 21.499,00 20.500,00 3.68 % 251 5.171.713,85
Dežurni dušebrižnici su trebali ulaziti malo ranije u dionice i izlaziti kad su dostigli svoj target,sve ostalo je besmisleno.
[smiley]
Možda se namješta mirovincu da to pojede.[huh]
Ako se to dogodi podižem svoj terget za 10-tak k kn.[thumbsup]
ako te bas zanima , turska i hrvatska su vec dugo u jako dobrim odnosima, nemoj zaboraviti da tu i politika odlucuje!!