Pozdrav,
Zvrc—————————- ne mogu vjerovati, da su napravili takvu proceduralnu pogrešku
pa te pitam, kako je to moguče, pa da nisu to uradilu namjerno ?
Za mene je to neshvatljivo, lp
Odluke Glavne skupštine:
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/5Wj7ZpIQuU8PFYpbAXiPZg==.pdf
Odluke Glavne skupštine:
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/5Wj7ZpIQuU8PFYpbAXiPZg==.pdf
Dakle manje od 70% dionica s pravom glasa prisutno.Kada iskljucimo” mirovince”,vrlo mali postotak ostalih dionicara je bio prisutan.Ovo je najbolji dokaz da IU i sa manje od 50% udjela moze suvereno odlucivati na GS-ama povezanih drustava.
GS su prakticno jedino mjesto gdje se dionicari mogu “boriti” za svoja prava,a ne forumi i sl.
Dakle manje od 70% dionica s pravom glasa prisutno.Kada iskljucimo" mirovince",vrlo mali postotak ostalih dionicara je bio prisutan.Ovo je najbolji dokaz da IU i sa manje od 50% udjela moze suvereno odlucivati na GS-ama povezanih drustava.
GS su prakticno jedino mjesto gdje se dionicari mogu "boriti" za svoja prava,a ne forumi i sl.
[/quote]
Možda nisi primjetio, ali dioničari su se borili za svoja prava. Više od 18000 dionica je bilo na skupštini ako maknemo mirovince i Agrokor. Ja mislim da je to lijep broj za skupštinu koja je sazvana prije nekoliko dana i za koju se moglo prijavljivati tri dana. Primjetio bih za one koji možda ne znaju da je uobičajeno održati skupštinu 30 dana nakon poziva.
Ako je ovo najveća pobjeda kojom se možete pohvaliti, bojim se da ste u velikim problemima. Pogotovo ako se uskoro počinjete osipati i upoznavati unutrašnjost Remetinca.
@zvrc
Jesu bili predstavnici mirovinskih? Nisam pratio; hoce se sad ponovno morati sazvati skupstina kako su zahtijevali Az i Reifeissen ili je sve danas rijeseno?
Dakle manje od 70% dionica s pravom glasa prisutno.Kada iskljucimo" mirovince",vrlo mali postotak ostalih dionicara je bio prisutan.Ovo je najbolji dokaz da IU i sa manje od 50% udjela moze suvereno odlucivati na GS-ama povezanih drustava.
GS su prakticno jedino mjesto gdje se dionicari mogu "boriti" za svoja prava,a ne forumi i sl.
[/quote]
Možda nisi primjetio, ali dioničari su se borili za svoja prava. Više od 18000 dionica je bilo na skupštini ako maknemo mirovince i Agrokor. Ja mislim da je to lijep broj za skupštinu koja je sazvana prije nekoliko dana i za koju se moglo prijavljivati tri dana. Primjetio bih za one koji možda ne znaju da je uobičajeno održati skupštinu 30 dana nakon poziva.
Ako je ovo najveća pobjeda kojom se možete pohvaliti, bojim se da ste u velikim problemima. Pogotovo ako se uskoro počinjete osipati i upoznavati unutrašnjost Remetinca.
[/quote]
Ali ZVRC o kakvoj vi “pobjedi” pisete? Nije nitko pobjedio ili izgubio na GS.Ta nije to rat,vec najnormalnija GS.18000 dionica je malo vise od 5% dionica,zar ne?Ne mozete sa 5% nigdje odlucivati,zar ne?Vi reagirate iracionalno i emocionalno i smatrate protivnikom svakoga tko ne misli i ne pise kao Vi,sto je jednostavno glupo.
Prije GS ste drugacije pisali ,zar ne,a na koncu predlog IU usvojen velikom vecinom!!!
Ako je netko napravio neko kriminalno djelo u cijelom tom postupku i za to postoje dokazi,neka odgovara,ali o tom sigurno ne odlucujete vi i slicni,nego drzavne institucije.
Ja smatram da je onaj koji je prezaduzio LEDO napravio veliku stetu i “sranje” ,ali treba vidjeti tko je to ucinio! To je napravljeno daleko prije ovog postupka.
Gospodin koji je vodio skupštinu je rekao predstavnicima mirovinskih fondova da će se skupština za ta njihova pitanja sazvati u toku ovoga tjedna (jer kao nisu stigli stavit to na dnevni red) i da “ćemo biti na vrijeme obavješteni” ( u narodnim novinama), tako sam bar ja shvatio.
Što se tiče rušenja skupštine predstavnik AZ-fonda je prije otvaranja točke pod brojem 2 voditelju skupštine priopčio (predložio) nekakav prijedlog (ili zahtjev) za dopunu (ili uvrštenje) za točku 2 (ja neznam kakav je to prijedlog bio jer sam vidio samo bunt papira i nisam vidio šta na njima piše) , jer kao po zakonu se taj prijedlog mora dostavit voditelju skupštine PRIJE otvaranja te točke.
Mi smo onda glasali za točku broj 2 (tu je još jedan dioničar predložio sebe za člana nadzornog odbora (nisam znao da se to može)).
Nakon izglasavanja točke broj 2 voditelj skupštine je zaključao(zatvorio) skupštinu i onda ga je predstavnik AZ-fonda pitao zar neće uvrstit njegov prijedlog pod točku dva? slijedilo je kratko prepucavanje i voditelj skupštine je odgovorio da nemože taj prijedlog uvrstit nakon zatvaranja skupštine(nešto u tom smislu), I onda su se ostali dioničari pobunili da će ići na rušenje skupštine(šta god to značilo).
Ovo mi je prva skupština Leda na kojoj sam bio tako da oprostite zbog mojeg nedostatka stručnih riječi.
Naprotiv, darac, ti si bolje prenio i atmosferu i sve sto se dogadjalo nego hrpa ekonomista i pravnika koji, cini mi se, s tim latinizmima i strucnim rijecnikom vise pokusavaju zbariti nekog ekonomistu ili pravnika, nego razjasniti i razbistriti stvar o kojoj govore.
Sada je jasno zasto Emil Tedeschi podrzava ovakvu nagodbu. Dokumenti su javno dostupni i svatko ih moze procitati. Umjesto da takve kao Emil institucije istrazuju, oni glume velike strucnjake. Nekako mi se cini da ce iducih dana izaci jos neki dokumenti koji ce potpuno potkopati nagodbu.
Kako mislis kada cemo dobiti izvjesca koja ce dokazati insolventost? Nikad! Pa tko bi htio zavrsiti u zatvoru? Tko bi bio toliko lud?
@noviulagac
Kako mislis kada cemo dobiti izvjesca koja ce dokazati insolventost? Nikad! Pa tko bi htio zavrsiti u zatvoru? Tko bi bio toliko lud?
Ma zato i pitam.
Svejedno netko mora zavrsiti u zatvoru