Ljudi, tko god moze neka dodje na skupstinu. Prijave su do ponedjeljka. Prijavnicu mozete naci na stranicama Leda i poslati im mailom.
Ovo je mail: ledo.investors@ledo.hr
Tko god moze, neka dodje!
Prijavio sam se na skupštinu.
Postoji preporuka malih dioničara kako glasati na skupštini?
Ili protuprijedlog udruge malih dioničara?
Vezano za nacrt (nazovimo ga tako) financijskog izvješća Leda za 2017 godinu i stav izvanredne uprave (citiram): “…izvanredna uprava djelujući kroz tijela vašeg društva i neposredno neće moći takva financijska izvješća usvojiti/utvrditi” (izvor: Index.hr): od kada je potrebno da uprava Agrokora potvrđuje financijska izvješća tvrki “kćeri”?
Na ZSE gledam godišnja financijska izvješća Leda za 2016, 2015… ni na jednom ne stoji potpis Ivice Todorića. Znači: uprava koncerna do sada NIJE potvrđivala godišnje izvještaje tvrtki u sastavu koncerna. Taj argument (ako je ikada i bio “u igri”) znači otpada.
U Lex Agrokor, članak 13 navedeno je (citiram):
“(4) Nakon donošenja rješenja o otvaranju postupka izvanredne uprave osobe iz stavka 1. ovoga članka ovlaštene su u ime i za račun povezanog i/ili ovisnog društva kojeg su ovlaštene zastupati poduzimati isključivo radnje koje su potrebne za redovno obavljanje poslovne djelatnosti. Poslove i radnje koje prelaze opseg redovnog poslovanja, kao i radnje za koje je prema važećem zakonodavstvu i/ili temeljnim aktom takvog ovisnog i/ili povezanog društva potrebna suglasnost nadzornog odbora, osobe iz stavka 1. ovoga članka mogu poduzimati isključivo i uz prethodnu suglasnost izvanrednog povjerenika…”
Koliko razumijem: čini mi se da objava godišnjeg izvještaja spada u “redovno obavljanje poslovne djelatnosti” – iz tog razloga: IU nema NIKAKVU PRAVNU OSNOVU (ne)usvajanja godišnjih izvještaja Leda (i ostalih tvrtki u sastavu Agrokora). I taj argument, znači, otpada
Retoričko pitanje: Koga IU “farba” ako misli da može spriječiti objavu godišnjih izvještaja Leda (i drugih tvrtki u sastavu Agrokora) za 2017? Kojim će LEGALNIM sredstvima spriječiti objavu takvih izvještaja?
Zaključak: Fabrise: BLEFIRAŠ!!!! Nemaš pravnu osnovu za svoje postupke vezane uz osporavanje / odobravanje financijskih izvještaja Leda & Co.! Nemaš više političko zaleđe, nemaš podršku medija! Na čistini si – i svi vidimo koliko s jadan. Shvati da si u slijepoj ulici. Prestani lupati glavom u zid, već sagledaj realnost situacije i zaboravi “silovanje” nagodbe kakva je predložena. To više ne prolazi. Na sreću svih nas. I na žalost tvojih poslodavaca.
Demiane
Evidentno je da nisu objavili izvjestaje nego ce ih objaviti kad ih odobri IU, a za to ce ih morati prilagoditi zahtjevima. Bit ce potpisana nagodba vjerovnika, a to je nalog koji se ne odbija. Moralniji potez bi bio da su dali ostavke. A ne odbijati provesti ono sto su sami potpisali. To je aspekt koji vi todeksovci ne sagledavate.
Alternativno, ide bez izvjestaja ili ce ih potpisati IU.
Takodjer, oni koji se ovdje zestoko bore su spekulanti koji su usli jeftino UPRAVO ZBOG JAMSTAVA, a sad bi da ona ne vrijede?!?
Onima koji su kupili na deset tisuca je svejedno kako ce sve ispasti jer su izgubili najveci dio u svakoj varijanti.
@Serislav
Moja teza (koju potkrepljujem linkovima i citatima iz Lex Agrokora) je da Izvanredna uprava, pravno gledano, NEMA ovlasti odobravati / osporavati godišnji izvještaj Leda za 2017. Ono što se događa iza kulisa teško mi je komentirati.
Na čemu (osim na “devijantnoj” logici zemlje kojoj živimo) temeljiš svoj stav da će uprave Leda & Co, ipak potpisati izvješća sa jamstvima priznatim kao gubitkom u 2017? Ta jamstva su, kako je poznato, od strane Trgovačkog suda poslana u parničenje – mislim da Uprava Leda & Co. nema pravnu podlogu priznavati trošak koji je poslan u panični postupak i kao takav ne može biti “unaprijed prihvaćen”. Uz to, u Obavijesti investicijskoj javnosti Leda i drugih tvrtki sastavnica koncerna (dostupno na ZSE) stoji da se za objavu GI čeka samo miješenje revizora, NE i odobrenje Izvanredne uprave.
Moje je mišljenje da su Uprave Ledo & Co. pokazali “srednji prst” izvanrednoj upravi. Na Fabrisu je da ih a) sve smjeni i postavi dilberte za “ćevape i pivu” {kako ih ti nazivaš – odličan opis}, b) postavi sam sebe kao predsjednika uprave i potvrdi godišnja izvješća kako to od njega traže lešinari ili c) prihvati realnost da postoje solventne tvrtke koje neće biti zrcaljene jer za to nema potrebe.
Ledo ima SAP poslovnu aplikaciju, a Uprava nije odgovorna za unošenje poslovnih događaja u aplikaciju nego je to ovvlašten netko treći. Ako su evidentirani svi poslovni događaji kako treba i po Zakonu samo stisneš Enter i imaš Financijska izvješća.
Uprava ih prihvaća i u Ledu je očito da su dva člana ZA a Peruško je PROTIV ne toliko zbog razloga koji se povlači po tisku nego razlog leži u činjenici da su PROMAŠILI čitavi postupak i odveli ga u KRIVOM pravcu.
Dovoljno je reći da su CONSENT SOLICITATION STATEMENT od obvezničara zatražili mjesec i pol dana prije isteka roka za sklapanje Nagodbe.
Jel netko na slupštini?
Mene na pocetku nisu htjeli pustiti,kao nisu dobili prijavu…
S obzirom na situaciju, i ja sam ocekivao vise…
Jesu li naše punomoći udruzi ujedno i za zastupanje na skupštini ?
Ukoliko nisu, zašto udruga nije pokrenula postupak skupljanja punomoći i predstavljala na ozbiljan način male dioničare?