LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@bisakovi

Vi mislite da ce ovakva jamstva proci pred europskim pravnom stecevinom, pogledajte malo druge slucajeve, pogledajte njemacko pravo.

Udruga malih dionicara vam danas pise ovo:
http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/svaka-uzvodna-ili-horizontalna-garancija-u-slucaju-javnih-dionickih-drustava-u-njemackoj-smatra-se-zabranjenim-povratom-uloga/

Nemojte se pjeniti na svaki argument koji nije u skladu s vašim željama.

Da,ovakva jamstva ce gotovo sigurno “proci” i pred “evropskom stecevinom”!
Zasto bih se ja “pjenio i uzrujavao”?Ja nemam dionice Todexa!
To nema veze sa necijim zeljama,vec realnosti!
Ja sam odavno ovdje upozoravao sto ce se dogoditi i dogada se!
Tko je mene slusao mogao je na vrijeme “izaci” i spasiti veci dio novca.
Pogledajte malo sto se sada dogada na burzi?Jedni drugima “uvaljujete” dionice!
Nitko “veci” ne kupuje!

Iako su jamstva nezakonita bez i malo sumnje i to je jasno svakom dobronamjernom promatraču, stvar se može povoljno riješiti za postojeće dioničare i bez da se jamstva osporavaju.
Naravno, ako za to bude volje i mudrosti na vrijeme.

P.S.
Mislim da je neće biti, što će stvarati dodatni pritisak na cijenu dionica još neko vrijeme, ali to neće promijeniti konačni rezultat.
A novac se broji na kraju igre, ne na početku ili u sredini.
Živjeli.

La vita e bella!

Iako su jamstva nezakonita bez i malo sumnje i to je jasno svakom dobronamjernom promatraču, stvar se može povoljno riješiti za postojeće dioničare i bez da se jamstva osporavaju.

P.S.
Mislim da je neće biti, što će stvarati dodatni pritisak na cijenu dionica još neko vrijeme, ali to neće promijeniti konačni rezultat.
A novac se broji na kraju igre, ne na početku ili u sredini.
Živjeli.

Na “kraju igre se nece imati sto brojiti” kako vam je jasno i nedvosmisleno rekao Ramljak i ministrica Dalic jer kapitala vise nema !
Nema za dosadasnje dionicare.Vjerovnici ce nesto uspjeti “spasiti” u novim drustvima!

7-i dioničar dokupio 1216 dionica

Zašto?

Pokušavam shvatiti zašto bi se u stečajnom postupku honorirali postojeći dionicači. Pa onda među inima i onaj najveći – Agrokor i Todorić osobno. Zašto bi trebalo honorirati dioničare koji kupuju sada? Koje veze oni imaju uopće sa jamstvima, poslovanjem kompanije, bilo čime?

Temeljni koncept ulaganje za da je svako odgovoran za svoje ulaganje. Drugačije ne može biti, i to ima svoj dobar razlog. Onaj tko je ulagao prije 10 godina a danas tvrdi da su jamstva nevaljana je to trebao i morao znati i pirje 10 godina. Samo što ga onda to nije zanimalo. Jer mu je cijena odgovarala. Samim činom kupnje je rekao da je upoznat sa svime.

Isto vrijedi i za stečajne zakone, gdje je temelj – stari vlasnici van, vjerovnici unutra – ako ide tako. Ako ne ide, napraviš zatvaranje, rasprodaješ, podijeliš po ključu i likvidiraš.

Nije ni čudo da nam ekonomija tu gdje je kada za svaki parcijalni interes izmišljamo nešto novo, a razvijena društva sa razvijenim burzama i gospodarskom su pokazala da neke stvari sasvim uredno funkcioniraju.

Ali ne, mi smo pametniji. Samo što – nismo.

https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/podnesak-europskoj-komisiji

od točke 77. nadalje

Ecobarbar,
neki od odgovora na tvoja pitanja se nalaze na:
http://www.dionicari-agrokora.hr/

Malo prouči, informiraj se, i tako….
Dakako, savladaj argumente Bisakova, pa donesi vlastiti zaključak.
Nedaj se impresionirati niti od jedne od ovih strana.

La vita e bella!

Zašto?

Pokušavam shvatiti zašto bi se u stečajnom postupku honorirali postojeći dionicači. Pa onda među inima i onaj najveći – Agrokor i Todorić osobno. Zašto bi trebalo honorirati dioničare koji kupuju sada? Koje veze oni imaju uopće sa jamstvima, poslovanjem kompanije, bilo čime?

Temeljni koncept ulaganje za da je svako odgovoran za svoje ulaganje. Drugačije ne može biti, i to ima svoj dobar razlog. Onaj tko je ulagao prije 10 godina a danas tvrdi da su jamstva nevaljana je to trebao i morao znati i pirje 10 godina. Samo što ga onda to nije zanimalo. Jer mu je cijena odgovarala. Samim činom kupnje je rekao da je upoznat sa svime.

Isto vrijedi i za stečajne zakone, gdje je temelj – stari vlasnici van, vjerovnici unutra – ako ide tako. Ako ne ide, napraviš zatvaranje, rasprodaješ, podijeliš po ključu i likvidiraš.

Nije ni čudo da nam ekonomija tu gdje je kada za svaki parcijalni interes izmišljamo nešto novo, a razvijena društva sa razvijenim burzama i gospodarskom su pokazala da neke stvari sasvim uredno funkcioniraju.

Ali ne, mi smo pametniji. Samo što – nismo.

Cekaj…

Nije li ENRON imao slicnu situaciju?
Nije li si kao posljedicu CEO raznio mozak na onom parkiralistu? Ako se dobro sjecam, i to je rezultiralo sa masnim tuzbetinama, mislim da je ona revizorska kuca, Anderson nesto, zbog toga propala?

Dakle, i oni uce kao i mi – u hodu.

Slazem se s tobom ipak da je burza vani razvijenija i bolje regulirana.

Sto se tice onih tehnickih detalja koje si rekao – npr. moze se u odstetu malim dionicarima staviti samo one koji su kupili dionice do odredjenog datuma?

Mislim, opet ti ponavljam – ja nisam znao za ta jamstva. Tj. znao sam samo za jamstva koja su objavljena na ZSE i S NJIMA sam kalkulirao cijenu koju sam kupio. I s njima sam bio ok.
MEDJUTIM, ono sto ubija LEDO i ostale su MEDJUSOBNA JAMSTVA, dakle, on je linkao zdrave kompanije s nezdravima i svi si medjusobno daju jamstva.

To je kao geometrijski lik koji ima 10 tocaka i SVAKA JE SA SVAKOM SPOJENA. E, to unutrasnje spajanje, to je objavljeno 04.07.2017, dakle debelo u Lex.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

@baron

Koje veze ima činjenica da si je CEO raznio mozak i da je sve rezultiralo sa tužbama, sa onime što pišem. Tužbi će biti i ovdje. Mozak si nitko neće raznijeti, ne brini. No – da li je silna lova na kraju kraje u Enronu spržena? Da. Isto to će se dogoditi i ovdje.

Ti i ja se u suštini možemo složiti u svemu (i ja se slažem sa tobom), ali to ne mijenja ništa na činjenici da su vlasnici (dioničari) zadnji zadnji u redu za bilo što. To je jednostavno realnost.

Samo ecobarbar/bisokavi su u mogućnosti decidirano tvrditi da će rasplet biti prema prvom planu Ramljaka.
Iako se s time još nisu složili Hanfa, Trgovači i Ustavni sud, nisu se složili dobavljači, najveći i manji vjerovnici, a najmanje SVI dioničari ?
Udruga dioničara Agrokor, kao i naše pojedinačne tužbe i prijave, te sam Todorić, animirali smo većinu institucija i sve po zakonu moraju donijeti odluku .

Naravno da je mogu donijeti kada sve bude gotovo, ali većina zainteresiranih je u očekivanju pravovremene odluke. Ako odluke idu u smjeru Ramljaka to je THE END, ali do tada susdržite se molim.

Enron i Agrokor su dvije različite priče. Enron nije zrcaljen nego rasprodan po djelovima….

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Kirkland & Ellis International LLP su pravni savjetnici Agrokora, a gospođa Erin Johnston – Partner u Kirkland & Ellis International LLP ima itekakvo iskustvo u pobijanju upstream jamstava u USA!

TOUSA. Won summary judgment for TOUSA, Inc., a homebuilder with substantial operations in Florida, the Mid-Atlantic, Texas and the West, in fraudulent conveyance claims. Also counsel to TOUSA in securities litigation, government investigation, insurance disputes and restructuring matters.

Vaš link …

Ne znam koji je razlog da se i u ovom slučaju ne primjene ista pravila?????

Uz ovo što sam naveo kao dodatno osiguranje ne bi bilo loše Dionice LEDO dd prebaciti na nekog iz Republike Bosne i Hercegovine budući da je potpisan Dodatni protokol između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o izmjenama i dopunama Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja

Koristiti sva moguća sredstav – u ovom slučaju dioničari iz BiH mogu se kompenzirati imovinom u BiH!

New Report

Close