Obveznice za koje LEDO dd jamči su predmet zakona New Yorka i pod jurisdikcijom New Yorka – to nema nikakve veze s HR!
U Memorandumu za obveznice ucrtana je i struktura Agrokora – u njoj se lijepo vidi da Agrokor posjeduje 48,91% LEDO dd.
@baron
Obveznice za koje LEDO dd jamči su predmet zakona New Yorka i pod jurisdikcijom New Yorka – to nema nikakve veze s HR!
U Memorandumu za obveznice ucrtana je i struktura Agrokora – u njoj se lijepo vidi da Agrokor posjeduje 48,91% LEDO dd.
I mislite da ce se nad njima koristiti Americko pravo?
I mislite da ce se nad njima koristiti Americko pravo?
[/quote]
Za svako izdanje obveznica rađen je prospekt i u svakom prospektu se navodi mjerodavno pravo.
Obvezničari su itekako bili upoznati s svim elementarnim činjenicama i ako imaju neke probleme na njima je odgovornost.
Odgovornist nije na manjinskim dioničarima – oni nisu donosili odluke.
Ako se dakle pozivamo na pravo neka se onda primjenjuje pravo koje je mjerodavno po prospeku obveznica.
A tu su tzv upstream jamstva vrlo delikventna.
Uostalom osim jamstava u prospektima je navedeno i OSIGURANJE koje je dao izdavatelj – ta osiguranja su uvelike Agrokorovi udjeli u kompanijama kao što su Ledo, Jamnica, belje….
Kada vlasnik kuće izgubi kuću zbog hipotekarnog kredita, iz kuće budu izgnani svi koji u njoj žive, bez obzira što nisu donosili odluke.
Jamnica je u studenom nastavila trend rekordnih rezultata, a po preliminarnim rezultatima u prvih je jedanaest mjeseci ostvarila prihod od 1,22 milijarde kuna i EBITDA od 297 milijuna kuna. Ledo je u tom razdoblju ostvario 999 milijuna kuna prihoda i operativnu dobit od 197 milijuna kuna.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/agrokor-prehrana-i-poljoprivreda-s-pozitivnom-ebitda-om-maloprodaja-i-veleprodaja-negativna-1219110 – http://www.vecernji.hr
Kada vlasnik kuće izgubi kuću zbog hipotekarnog kredita, iz kuće budu izgnani svi koji u njoj žive, bez obzira što nisu donosili odluke.
Ne shavaćam te….oprosti
Ili ti ili ja sam g#up!
Mirovinci, obavezni i dobrovoljni, dioničari iz RH upravo ostaju bez IMOVINE u visokoprofitabilnim kompanijama sustava koji je silom prilika stvoren pod kapom Agrokor!
I ti uživaš?
Jamnica je u studenom nastavila trend rekordnih rezultata, a po preliminarnim rezultatima u prvih je jedanaest mjeseci ostvarila prihod od 1,22 milijarde kuna i EBITDA od 297 milijuna kuna. Ledo je u tom razdoblju ostvario 999 milijuna kuna prihoda i operativnu dobit od 197 milijuna kuna.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/agrokor-prehrana-i-poljoprivreda-s-pozitivnom-ebitda-om-maloprodaja-i-veleprodaja-negativna-1219110 – http://www.vecernji.hr
To ce nesto znaciti za buduce vlasnike novih drustava ,sadasnje vjerovnike,banke i fondove!
Mislim da Ramljak zeli pokazati kako te kompanije mogu raditi bez utega dugova i jamstava da lakse sklopi nagodbu.
Da dosadasnje dionicare ,trenutno poslovanje nema nikakav znacaj.
Vupik d.d. – Obavijest o prijedlogu imenovanja posebnog revizora
Vaš link …
Ako uđe posebna revizija pada sve u vodu što je Ramljak naumio!
Kolega ja cu sutra otic u banku..zatrazit kredit i za to zalozit svoj stan. Stan je manje vrijedan od samog kredita i nije u mom 100% vlasnistvu vec ga dijelim sa zenom. Od zene nemam punomoc za kredit ali ona zna sta radim . Banka mi bez obzira na sve odobri kredit i upise hipoteku na stan ( u praksi nemoguce )..U trenutku kad ne budem mogao otplacivat kredit ..banka oduzima stan kako meni tako i zeni..!?!? Bez da nju netko nesto pita..??..
Mislite da je to zakonski . Da je to nesto drugacije nego jamstva koje je Agrokor davao bankama ?.. Agrokor je kreditorima davao u zalog nesto sto nije njegovo a kreditori su na to pristajali..I ako zakon..sud..itko bude imao “muda”..rec da to nije u skladu sa zakonom imaju potpuno pravo. Ako ovaj put to prodje..sutra to moze na takav nacin radit tko god hoce.
Pozdrav
Ne shavaćam te….oprosti
Ili ti ili ja sam g#up!
Mirovinci, obavezni i dobrovoljni, dioničari iz RH upravo ostaju bez IMOVINE u visokoprofitabilnim kompanijama sustava koji je silom prilika stvoren pod kapom Agrokor!
I ti uživaš?
Nisi , samo imaš problem sagledavanja činjenica, a uz to umišljaš da znaš i što netko misli i kako se netko osjeća pri tome.
Kada malo podrobnije pročitao moju rečenicu, možeš jedino doći do zaključka da ona odgovara realitetu, činjenicama, onome što se događa i kako stvari funkcioniraju.
Sve drugo je samozavaravanje.
Kolega ja cu sutra otic u banku..zatrazit kredit i za to zalozit svoj stan. Stan je manje vrijedan od samog kredita i nije u mom 100% vlasnistvu vec ga dijelim sa zenom. Od zene nemam punomoc za kredit ali ona zna sta radim . Banka mi bez obzira na sve odobri kredit i upise hipoteku na stan ( u praksi nemoguce )..U trenutku kad ne budem mogao otplacivat kredit ..banka oduzima stan kako meni tako i zeni..!?!? Bez da nju netko nesto pita..??..
Mislite da je to zakonski . Da je to nesto drugacije nego jamstva koje je Agrokor davao bankama ?.. Agrokor je kreditorima davao u zalog nesto sto nije njegovo a kreditori su na to pristajali..I ako zakon..sud..itko bude imao "muda"..rec da to nije u skladu sa zakonom imaju potpuno pravo. Ako ovaj put to prodje..sutra to moze na takav nacin radit tko god hoce.
Pozdrav
[/quote]
u pravu ste što se tiče bankstera, Gazda im je bio dobar ventil za velike plasmane, koliko sam ja imao iskustava, nikada nisu davali više od vrijednosti imovine, a evo njemu jesu i za ono što nije bilo njegovo,
sve je to čisti kriminal u rukavicama