Daj nam objasni kako se može "više kupovati nego prodavati", baš me zanima, mene sa dugodišnjim stažom investiranja, kako je to moguće, da transakcije kupnje pretežu nad transakcijama prodaje.
Staž si možeš staviti na plot i gledat u njega, te se čuditi samom sebi .
Ako si ikada kupio dionicu, znaš kako to izgleda, to je ono obrnuto od prodaje . Isto tako, znaš kad netko kupi od tebe ili ono obrnuto, kad tebi netko proda.
Uostalom, prati trgovanje konstantno na trenutnoj gledalici i sve će ti biti jasno.
[/quote]
nemojte tako o radnom stažu, možda nam poslovni jednoga dana odluči dati dodatak na pemzije zbog vremena provedenog na forumu, mene su već toliko puta obrisali da ni sam ne znam kako će oni to zbrojiti u “radnoj knjižici”
Ugovori o jamstvima su na sudu i kao što rekoh sud će po službenoj dužnosti paziti na njihovu ništetnost.
[/quote]
nekako sada, izgleda zadovoljan razvoja situacije, malo smo pošteđeni bisakovog i pratnje, ali dodatno me smetaju izvrnute teze.
Iz ovoga što ste proslijedili ja vidim samo da je uprava Leda sebe osigurala kod Ramljaka da u istom sastavu nastavi raditi u Ledo 2 s novim vlasnikom, a bez nas, starih, dioničara uz odlične menađerske ugovore. Ledo 2 bez dugova s godišnjom zardom od preko 1000 Kn po dionici, idila za plaću.
[/quote]
Pa mislim da su napravili što se u datoj situaciji može napraviti. Ugovori o jamstvu su na trgovačkom sudu i sud o njihovoj valjanosti radi po službenoj dužnosti.
Ako postoji protučinidba ugovori su valjani a ako ne postoji, što je puno veća mogućnost obzirom na cjelokupnu situaciju s otpisima u Agrokru, onda su ništavni.
No postoji i međusituacija u kojoj sud može odlučiti da su jamstva valjana do iznosa za koji se LEDO može regresno naplatiti iz imovine Agrokora i to dionicama LEDA koji je u vlasništvu Agrokora. I to prođe kao dio Nagodbe!!! A ostali dio jamstva onda je ništavan.
I sada smo u jednoj apsurdnoj situaciju – za dioničare LEDA je najbolja što niža cijena dionice na ZSE jer bi to mogao biti kriterij po kojoj bi LEDO preuzeo preuzeo dionice od Agrokora na temelju jamstava.
[/quote]
Ja to tako nisam razumio ja sam shvatio da spisi jesu na sudu ali kao dio dokumentacije slučaja Agrokor a ne kao tužba leda za nadoknadu štete
Staž si možeš staviti na plot i gledat u njega, te se čuditi samom sebi .
Ako si ikada kupio dionicu, znaš kako to izgleda, to je ono obrnuto od prodaje . Isto tako, znaš kad netko kupi od tebe ili ono obrnuto, kad tebi netko proda.
Uostalom, prati trgovanje konstantno na trenutnoj gledalici i sve će ti biti jasno.
Pa onda ti neće biti teško objasniti kako je moguće da postoji više transakcija kupnje od prodaje u trgovinskom danu, nekako izbjegavaš odgovor na vrlo jednostavno pitanje 🙂
Si čuo za udaranje po bidu ili asku ?
naravno, i lijepo ste krenuli danas pumpanjem bida, pa skratio poziciju, hvala
Novi, ni meni nisu jasne njihove objave.
Jesu uzeli odvjetnicki tim?
Jesu se javili Kolakusicu?
Jesu spremili optuznice dorhu, uskoku, hanfi, zse?
Jesu se obratili predsjednici?
Sto je s Aleksićem, on je vodio udrugu Franak u tuzbi protiv banaka i pobjedio?
Treba se aktivirati a ne pisati objave na webu udruge.
Odradio osobno, osim Aleksića i ZSE, ali plus Ustavni, sve bez Udruge
[/quote]
I sad bjezis iz dionice?
Naravno, shvatio da je gotovo, Vi, Crumarix i Udruga mi pomogli
Novi dioničari u TOP 10, Belja, Jamnica, uskoro Ledo i ovo trejadnje ovim dioicama , govori o Game Over precizno . Od danas out s minusom !
Ostalim dioničarima želim uspjeh i sretnu Novu
Si čuo za udaranje po bidu ili asku ?
Znači kada udaraš po asku onda imaš više transakcija kupnje od prodaje …. 🙂
Ajde, barem su mnoge stvari jasnije sada, čitajući neke upise.
Pa lijepo se zahvalio, nije da nije pristojan.
Ugovori o jamstvima su na sudu i kao što rekoh sud će po službenoj dužnosti paziti na njihovu ništetnost.
[/quote]
nekako sada, izgleda zadovoljan razvoja situacije, malo smo pošteđeni bisakovog i pratnje, ali dodatno me smetaju izvrnute teze.
Iz ovoga što ste proslijedili ja vidim samo da je uprava Leda sebe osigurala kod Ramljaka da u istom sastavu nastavi raditi u Ledo 2 s novim vlasnikom, a bez nas, starih, dioničara uz odlične menađerske ugovore. Ledo 2 bez dugova s godišnjom zardom od preko 1000 Kn po dionici, idila za plaću.
[/quote]
Pa mislim da su napravili što se u datoj situaciji može napraviti. Ugovori o jamstvu su na trgovačkom sudu i sud o njihovoj valjanosti radi po službenoj dužnosti.
Ako postoji protučinidba ugovori su valjani a ako ne postoji, što je puno veća mogućnost obzirom na cjelokupnu situaciju s otpisima u Agrokru, onda su ništavni.
No postoji i međusituacija u kojoj sud može odlučiti da su jamstva valjana do iznosa za koji se LEDO može regresno naplatiti iz imovine Agrokora i to dionicama LEDA koji je u vlasništvu Agrokora. I to prođe kao dio Nagodbe!!! A ostali dio jamstva onda je ništavan.
I sada smo u jednoj apsurdnoj situaciju – za dioničare LEDA je najbolja što niža cijena dionice na ZSE jer bi to mogao biti kriterij po kojoj bi LEDO preuzeo preuzeo dionice od Agrokora na temelju jamstava.
[/quote]
Apsolutne besmislice.
Dragi Grga pogledaj gledalicu ja gledam triput svugdje je blokada zbog aska???