LCDS (Lucidus d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LCDS (Lucidus d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moram priznati da ste u pravu, nisam ovo znao. 🙂

Čudno, jel da? Ni meni nije bilo logično kada sam slučajno skužio. 🙂
[/quote]
Skužili jeste,ali i dalje ne date svojih nekoliko komada na prodaji.Nas dvadesetak
stavimo po nekoliko komada na 20 i netko će već to skinuti.I eto nam potreban broj transakcija!
Svi očekujemo zvijezdu padalicu,stradalnike domovinskog rata da spuste 168 komada.
A njih nema,izgleda da i njima Lucidus vrijedi više od 15.
I meni vrijedi više,iskreno 30 mi je malo!!!!!!!xxx,xx samo snovi,ili možda nisu!!!
Med i mlijeko za strpljive ili možda se sve sasuši!!!!!!!!

U ostatku godine značajne promjene mogle bi zadesiti i Bluesun Jake Andabaka, nakon što su prodaju svog udjela od 49,9 posto u Sunce koncernu najavili u grčkom Marfin Investment Group (MIG). Andabak je sve snažnije krenuo u kontinentalni turizam, ulaganjem u Bizovačke toplice u kojem kani razvijati zdravstveni turizam, nišu koja se u Hrvatskoj tek treba afirmirati. Uskoro bi se mogla saznati i sudbina splitskog Hiltona, nikad dovršene investicije Željka Keruma koju Hypo banka nastoji prodati, a kao mogući kupac spominje se i Adris. Iako je tržište znatno življe nego prethodnih godina, kompanije i dalje zazivaju nižu stopu PDV-a, rješavanje pitanja turističkog zemljišta, bržu administraciju, te jamče da bi uz te preduvjete sektor poslovao mnogo bolje.

Zahuktava se bitka najvećih igrača hrvatskog turizma

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Izgleda da nećemo u redovno trgovanje.
imamo 23 transakcije,a u slijedećih 18 dana nam treba barem 40.
Ipak zamjetno je da mi buregđije u igri najbrži prst koristimo male naloge pa nam prolazi po dvije tri transdakcije na jednu 168icu.
Gospodo starosjedioci približite bid i ASK,žrtvujete nešto keša ili nekoliko dionica,pa bi mogli i u redovno.
Ja sam ne mogu!!!!!!
Med i mlijeko ili pelin,pitanje je sad??????

http://www.jutarnji.hr/neki-vlasnici-hrvatskih-hotela-mogli-bi-ih-prodavati&ndash%3Ba-mi-zelimo-ulagati-/1515117/

Lako moguće da ce jedna od njihov sfera interesa biti upravo Jakino carstvo, ali pravo je pitanje hoće li dobiti dovoljno dobru ponudu da im prepusti većinski udjel ??

http://www.jutarnji.hr/neki-vlasnici-hrvatskih-hotela-mogli-bi-ih-prodavati&ndash%3Ba-mi-zelimo-ulagati-/1515117/

Lako moguće da ce jedna od njihov sfera interesa biti upravo Jakino carstvo, ali pravo je pitanje hoće li dobiti dovoljno dobru ponudu da im prepusti većinski udjel ??

Sunce koncern je vlasnik Jakinog carstva.Lucidus 16,xx% Andabake 33,vv ,a fond 50% Sunca..Ako se sjećamo za tih 50% je plaćeno 90 mil EURNaknadno je izvršena dokapitalizacija od cca 15 mil eur radi kapitalnog jačanja HBRL,HTCP i HZLA bivšeg HBRL.Kupac bluea sun lanca bi morao isprsiti barem 200 mil EUR,naravno ako je cijena u prvoj transakciji bila korektna.
A moglo bi biti i više jer je od tada prošlo sedama godina pa je vrijednost i povećana.
Ipak mislim da je LRH Amerikancima atraktivnija.

LRH je službeno u procesu prodaje. Državne HIMR i HMST su na pola natječaja i tu se sada netko teško može uključiti, eventualno da ponište prvi krug pa ponovo ali to ne ide tako brzo. Neke tvrtke su krenule u značajne investicijske cikluse pa teško da će se sada prodavati. Sve u svemu pinuda se trenutno svodi na 3 slova 😉

Nemoj misliti na m2!

Po pisanju u novinama “Marfin Investment Group prodaje 49,9% svog udjela u hrvatskom hotelijeru” od kolovoza prosle godine, Grci kao prodaju svoj dio, ali nakon toga nije bilo nikakvih drugih informacija…

Mislim da se Andabaku nigdje ne zuri… Za razliku od Ostoje u LRH koji sto prije zeli zavrsiti pricu sa Juhn…

Btw. Koliki je BV ovdje?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Koliko treba transakcija za ući u redovno trgovanje?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Koliko treba transakcija za ući u redovno trgovanje?

Forget it……not gonna happen anytime soon……

Zanimljivo kako se par njih tuče za 168 komada po 15,6x…..ali ovo na 16,5 je na sigurnom odstojanju – preskupo svima…..

Ne bih rekao da je preskupo, vrlo vjerojatno da su svi skupili već dovoljne količine pa sada rade na smanjenu prosjeka, mislim da je to razlog…

I tako…..LCDS po drugi put odlazi s burze.

Mozda je tako i bolje da vise ne moramo svakodnevno gledati ovu mizeriju od cijene, kako je mrcvare već godinama.

Jednog dana, kad Jako nadje kupca za svoj udio……

New Report

Close