LCDS (Lucidus d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LCDS (Lucidus d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako bude preuzimanja, bit će i redovnog režima. ali, kako rekoh, sve je to još na drugom štapu. ako nadođu i opipljivije vijesti, bit će i opopljivije trgovine

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

investimire
ništa ne mora biti raščlanjeno, ako jako proda sunce koncern. slijedi javna ponuda po cijeni….. koju kupac želi ili min prosjek! ali se nadam da su ta vremena prošla ili su na zalasku, tako da se može očekivati fer cijena. govorim za lucidus. pojedinačno hoteli…. i/ili tvrtke… malo zahtijevniji posao. to bi dalibor mogao projicirati!

Mislim da tu nema obveze za preuzimanje. Sunce koncern nije na uredjenom trzistu. Sve ovisi o volji kupca

Kupac može i kupiti sve osim Lucidus-ovog dijela i sa 84 % može raditi što hoće

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Sunce koncern nije u službenom tržištu pa bez obzira obzira ako se pojavi kupac
za tih 50% od MID i eventualni ostatak od Andabaka do dodatnih 50%tj moguće i 100% imat ćemo svi vjerovatno dobru i fair cijenu.Ali obvezujuće ponude ne može biti,već samo dobrovoljna ponuda.
S obzirom da je Andabaka većinsko vlasnik sa 74,90% Lucidusa ne vjerujem da će
radi naših 25,10% prodati sa diskontom.
Ako Lucidus i proda svojih 16,37% što bi trebalo biti otprilike 100 kn po dionici,ne znači da će nama malim dioničarima,a naravno i stradalnicima domovinsdkog rata sa paketima od 168 komada nešto dodijeliti.
ne treba zaboraviti da je Lucidus za 8,xx % dionica u prodaji MIDu dobio četrdesetak kn po dionici,ali sve je to izgorilo,nestalo.Nešto je povećan BV,ali isplate nije bilo,pa je možda neće biti ni sada.

Jako,Jako crni Jako,što napravi Jako!!!!!
Ovo nije poziv na prodaju,dapače,ali nije poziv za kupnju.budimo svijesni rizika!!!!!
A da bi bilo korisno da Dalibor napravi projekciju zaista bi bilo dobro.Ali ne bi li to dioničarima LRH.PLAG,Maistre,ARNT to bio poziv na prodaju i kupnju LCDS.Vjerujem da bi i sam Dalibor postao kupac.
Dobro je da imamo muving,da se piše pa će pojaviti i kupci,a time i rast cijene.

Mislim da imamo sreće,naravno,mi koji sno unutra!!!!!!!

randolph, tu se u potpunosti slažem, utvrđivanje vrijednosti dionica jakinih 13 hotela je ono što i mene zanima. obvezujuća ponuda ili ne, na to ne računam jer uz hrv zakone to i malo dijete može izvrdati. ali ako neki amer ili rus plati dionicu hbrl, htcp ili hzla dva ili triput više nego što trenutno kotira na burzi, to će se preliti i na burzu po logici stvari. onako odoka, mogli bi se uzeti ev/ebitda po 10 ili 11, što mislim da je minimum, pa preko toga izračunati koliko vrijedi npr dionica hbrl, a udio sunce koncerna , pa udio lcds u sunce koncernu.

Kad je MIG ulazio u Sunce radio sam neke izracune, i ako se dobro sjecam, ispadalo mi je da je Mig udio u Suncu platio kao da su HBRL, HTCP, ZLAR (sada HZLA) vrednovani po vise od 1.000kn/dionici!!
Sad treba uzeti u obzir podjelu ZLAR (vecina u HZLA), stock split HBRL (1:20), itd.
A da li ce trebati javna ponuda, ja mislim da nema veze sto Sunce nije u sluzbenom trzistu, ali ove dionice jesu, pa mislim da se ovdje radi o “posrednom stjecanju”.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

jako je bio nudio 53 čune 2008. puno je vode proteklo otada, ali ako išta vrijedi sada jednako ili više kao pretkrizne 2008, to je turizam. 53 ili 63 ili 33, ako bude išta od voga što se govorka, po 16 kn ne bu sigurno išlo.

teško da ćemo ikada dobiti valuaciju pojedinog hotela, prije moguće pojedinih tvrtki. nekakve izračune ugrubo sam napravio uzevši istt brojke u preuzimanju minus diskont zbog niže kategorizacije. prema tome hzla bi najviše profitirao, htcp nešto manje, dok najmanje prostora ima brela. eh, sad…???
ako je spominjanih 90 mil eura (675 mil kn) dobio jako za 50% sunca…., onda su moje ciljane cijene puno preskromne. vrijedi li danas više!!?? vjerovatno da!!

zlatek
mislim da je to bilo tu negdje!

zlatek
malo sam istraživao. burzovne cijene triju tvrtki (već u silaznoj putanji) su bile cca 1030 kn. sad još imaju i starigrad i mariju bistricu. može li itko stručniji dati neku projekciju? a koliko je stvarno plaćeno??

@randopph
http://liderpress.hr/arhiva/53086/

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

@randopph
http://www.057info.hr/vijesti/2014-07-28/andabak-ponovno-dokapitalizira-hotel-alan

Andabak dokapitalizacijom stječe 92 posto dionica Hotela Alan

New Report

Close