Vlasnička struktura je višeslojna, slično kao kod valamar-korf-rivijera, ali postoji 13 hotela i njihovo poslovanje, oni su vlasništvo sunce koncerna, 16,5 posto sunce koncerna je vlasnišrvo lucidus grupe. sve je to na dugom štapu još, ali ako dođe do prodaje, prethodno će morati biti utvrdeno crno na bijelo koliko vrijedi 1 dionica hbrl, pa htcp, pa hzla, jer veoma sumnjam da će jako prodavati po tromjesečnom burzovnom prosjeku, to je za namagarčivanje malih dioničara, većinski vlasnicima se drukčije pregovara.
Vlasnička struktura društva Sunce Koncern d.d.
Mig Leisure & Real Estate Croatia B.V. ..50% 50%
Jako Andabak……………………………………29,37%
Lucidus d.d………………………………………16,37%
Danica Andabak……………………………….2,48%
Ružica Andabak……………………………….1,58%
Ivana Andabak………………………………..0,20%
——————————————————100%
prethodno će morati biti utvrdeno crno na bijelo koliko vrijedi 1 dionica hbrl, pa htcp, pa hzla,
Može pitanje kakvu mi korist imamo od toga?
Ako ova burza još imalo funkcionira na principu “otključavanja vrijednosti” (da se posluzim poznatom frazeologijom), trebalo bi postati evidentno prilično skoro…
Slabašna reakcija na ovakve vijesti…..ali je vrlo zanimljivo kako se prva “konkretna” prodaja povukla na 29,99kn – u pravi čas. [emo_smijesak]
Koliki su vam targeti ovdje?
vijest je još samo glasina, dakle reakcija je otprilike odgovarajuća. ali ako krene cijena i počnu meziti ask bez pardona, onda će to biti vijest bolja od bilo koje vijesti. i na vern je vijest došla zadnja, a tri mjeseca prije je trgovina odavala da netko nešto ozbiljno zna.
prvi target je izvući se iz gubitka. 🙂
[/quote]
Moj prosječni ulaz prije delistiranja je bi oko 20.Sada je ispod toga.
Ako se pojavi koja 168-ica ne budimo pohlepni i ne uzimajmo sve sebi,trojica po
55 kom i četvrtom 3 komada i četiri transakcije.
Ovo je prilika za ulazak u redovno trgovanje.
Mi koji smo dugoroćni zatvorenici bi trebali i žrtvovati pokoju dionicu na prodaji /nekoliko komada/ ako se počme tući po bidu radi povečanja broja transakcija.
Usudio bih se baciti okladu.Početkom listopada ulazimo u redovan režim.A tada dolazi i dividenda od ADRISA.
Ukoliko dođe do preuzimanja mislim da bi potencijalni kupac plati0 diskontiranu cijenu za 50% od MID,a moglo bi i ne doći do kupoprodaje.
Klan Andabaka ima 33,xx % dionica Sunce koncerna,Lucidus 16,xx.-ukupno 50%
Eventalni vlasnik koji bi platio 75% bi plati0 više ,a 75% plus jednu dionicu još i više da se riješi Jake.Nama odgovara da kupac kupi 100% Sunce koncerna
jer tada sigurno i Luciduovih 16,37% dionica ide u prodaju.
Prošlog puta kada je prodano 50% dionica imali smo fair igru,Lucidus je porodao
adekvatni udio u postotku vlasništva,tj 8% od postojeći 16 %,koje je kasnije vratio na 16% kroz dokapitalizaciju Sunce koncerna,a ta sredstva su iskorištena
za kapitalno jačanje prezaduženog ZLAR/sadašnjeg HZLA/ i HTCP
Ipak ako Lucidus i proda svoj paket i za 250 mil kn,a to je cca 100 kn po dionici i to keša ne znači da će nama pripasti i jedna jedina kuna jer je poznato da Jako Andabaka
nerado plaća porez,a nije baš bio ni široke ruke prema dioničarima Lucidusa.A ima nas u šaci jer je apsolutni gospodar u Lucidusu s obzirom da ima blizu 75% dionica ,i sigurno 90% glasova na skupštini, jer se veliki broj dionica nalazi u rukama stradalnika domovinskog rata/168 kom po paketu/.
Ne zaboraviti_od nove godine će se plačati porez na dobit iz prodaje vrijednosnih papira.
Ćuvajte dionice Lucidusa,usprkos opasnosti višeg stupnja:::Jako Andabaka!!
U očekivanju potoka meda i mlijeka,pozdravljam vas!!!!!!!!
Ma pitam, jer zbilja ne znam koliko bi cijenio ovo što imam, a strah me da ne izletim prije vremena… s obzirom da sam već stekao dobru količinu, sada radim na spuštanju prosjeka, tako da sam i do sada pokušao skupiti sve ispod 15kn, nisam baš bio nešto uspiješan, jer očito nisam jedini s tom namjerom… ali mislim da se skupilo puno transakcija, koji je uvijet za ulazak u redovno?
ako bude preuzimanja, onda iznad 50 vjerojatno. ako ne bude, onda teško da će išta se dogadati. nema novaca na tržištu, pa nema ni za lcds
Ma pitam, jer zbilja ne znam koliko bi cijenio ovo što imam, a strah me da ne izletim prije vremena… s obzirom da sam već stekao dobru količinu, sada radim na spuštanju prosjeka, tako da sam i do sada pokušao skupiti sve ispod 15kn, nisam baš bio nešto uspiješan, jer očito nisam jedini s tom namjerom… ali mislim da se skupilo puno transakcija, koji je uvijet za ulazak u redovno?
U periodu od 1.7. do 30.9. imamo 65 radnih dana i za ulazak u redovno trgovanje
treba nam i toliko transakcija.
Do sada imamo šesnaest transakcija.Mali nalog na kupnji,još manji nalog na prodaji sa što manjim spreedom.Mi postajemo market makeri i eto nas sigurno u redovnom trgovanju.
redovno trgovanje može i ubrzano..minimalno petnaest transakcija u sedmici,
svaki dan se mora trgovati,minimalni promet 500 tis.kn-teško ostvarivo ako Andabaka ne odluči da to dogodi.
Bitno je da uđemo u redovno trgovanje u 4.kvartalu kako bi ako i ne bude preuzimanja završiti godinu na što većoj cijeni,meni se ne plaća porez u slućaju prodaje
poslije 31.12.2015…a da li i vi želite isto!!!!!!
Mislim da su nam zvijezde naklonjene!!!!!!!