LCDS (Lucidus d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LCDS (Lucidus d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zapisi u sudski registar traju… evo, tek sam jučer u NN vidio da je Vučičević (ili kako se ono zove) postao direktor Adria Designa (a priča je odavno već prožvakana) [lol]

Još se s ovim trguje !?

Da, ako ovo možete nazvati trgovanje….. [lol]
Čudi me da nam još nisu skratili muke…… [yawn]
[/quote]

Nije trgovanje nego je agonija.
Iz tromjesečnog prosjeka izlaze dani sa većim cijenama pa je stalno sve niži.
Sa 25 smo pali na 20 ,a za mjesec dana i na 15.Mislim da to Jako namjerno radi jer operacija
delisting i zaplašivanje i ponuda po 25 je Lucidusu donijela mogućnost da kupi samo cca 3.000 dionica
od prisutnih malih dioničara na GS.Beznačajno.
I sada kad se objavi delistiranje/nešto se Jaki i ne žuri/mogao bi gosp.Andabaka biti spasitelj
pa nam dati veliku premiju na ovaj prosjek od 15.Ali ne više od 25 pa bi vjerovatno strah napravio
svoje pa bi mu mali tvrdoglavci možda i dali po toj cijeni.
Da Jako plati i po 30 ili 40 više mu se isplati nego da Lucidus kupuje vlastite dionice po 25.

A turisti rasturaju.Jedino LCDS ne zarađuje ni u udarnom trečem kvartalu,a turistička branša.
Ovoga nema ni u Bangladešu.
Sve se radi da bi mali prodali,da bi se zaplašili,dobit se minimalizira ,a samo da se nebi platilo ni kune poreza.I moramo priznati da to gospodin Andabaka izvrsno radi!
Stradalnicima domovinskog rata/to su ove 168ise,kao 104 u SNHO,82 u PRFC,111 u KORFU itd/
malo,nama špekulantima koji očekujemo da će nam Jako platiti skuplje nego što smo kupili ništa,
A Jaki sve.Nije moralno,možda nije ni pošteno,ali je profitabilno!
Jedino udruga malih dioničara i medijska kampanja bi možda pomogla da i nama zeru kapne!

U LCDS će biti meda i mlijeka ili…..????????

Badel ima tromjesečni prosjek ispod 50.A dokapitalizacija po 100.
Komentar nezavisnog revizora je da je tromjesečni prosjek loš pokazatelj za utvrđivanje prave
cijene dionice s obzirom da je protrgovano samo 1,6% ukupnog broja dionica.
lcds u vremenu od 14.o4.2011.do 14.07.2011.kada je utvrđen tromjesečniprosjek od 24,91,cca 12.000 komada –nešto ispod o,5% dionica

Dakle,Jako nudi cijenu koja je ispod svih kriterija i kada donese odluku o delistiranju treba pokrenuti spor i tražiti fair cijenu za LCDS,a to ne može biti nikako ispod 1xx kn ,a minimum bi trebala biti
BV tj preko 100 kn,a u sporu bi trebalo pokušatii dobiti i 2xx jer je toliki NAV.

Prije donošenja odluke o Lucidusu pogledati torbare iz SNHO.
Oni svoje individualne dionice prebacuju na vlastita trgovačka društva po velikim cijenama kako bi izbjegli buduća plačanja poreza.Da li i gosp.Andabaka namjerava napraviti isto pitanje je sad.
I koliko mu se žuri,osobno smatram da mu se jako žuri pa bi nas mogao počastiti i
obvezujućom ponudom.
Mislim da nije mudro ovo prodavati ni po 50,a kupovati se može od padavičara sa 168 komada.
I 15 je skupo ako se može kupovati jeftinije.

U LCDS će teći med i mlijeko u potocima!

Jovanović stavio svojih 7000komada na 25kn

Lucidus d.d. – ukidanje uvrštenja LCDS-R-A
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/lnTbQWlTzmCvbkubRJS6Mw==.pdf

Molim upućenije, šta mi je činiti kod ovakvog raspleta sa dionicom koju imam u portfelju? Imam nekoliko nelikvidnih dionica, pa ako ih zadesi slična sudbina koje su mi opcije za prodaju i slično? Hvala!

Nedavno je i EXPD delistirano, gledao sam je sa zanimanjem.. šteta!

kolega putem oglasnika

delistirali su bili i VLHO pa su ga kasnije ako se ne varam neki brokeri opet vratili…

Lucidus d.d. – ukidanje uvrštenja LCDS-R-A
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/lnTbQWlTzmCvbkubRJS6Mw==.pdf

Molim upućenije, šta mi je činiti kod ovakvog raspleta sa dionicom koju imam u portfelju? Imam nekoliko nelikvidnih dionica, pa ako ih zadesi slična sudbina koje su mi opcije za prodaju i slično? Hvala!

Nedavno je i EXPD delistirano, gledao sam je sa zanimanjem.. šteta!

Delistiranje dionice koja se tržila na ispod četvrtine kao Lucidus po 25 ili na sedminu NAVa po cijeni od
16 treba shvatiti kao priliku da se u delistiranju postigne cijena od BV.naročlito ako je dionica
delisatirana,uz ponudu cijene dionice tromjesečnog prosjeka uz lošu nelikvidnost.
Dionice Lucidusa su bile jako nelikvidne.Tromjesečni prosjek uz malu likvidnost nije dobar pokazatelj vrijednosti dionice.U ovom slučaju bi dioničari trebali osnovati udrugu malih dioiničara koji bi trebali pokrenuti upravnoi spor i pokušati utvrditi "pravu"vrijednost dionice ,te "prisiliti"Lucidus da
da punu cijenu tj.minimalno 100 kn po dionici.

Treba razlikovati tromjesečni prosjek u delistiranju jer je tu bitan i faktor likvidnosti.Tromjesečni prosjek je minimum kojeg preuzimatelj mora platiti,a kod delistiranja se radi o kupnji vlastitih dionica.Postoji bitna razlika između HRDH gdje se radi o preuzimanju i Lucidusa gdje treba ući u pravni spor,ali udruga je puno jača od pojedinca.Gosp.Jovanovcić sa svojih 7.000 kom bi to trebao
biti glavni inicijatot jer je malo jači dioničar.
Jadran kapitalu je Hanha dala zabranu da se pretvori u nekretninsko društvo/kao TRFM/,a Jako je uspio od PIFa Sunce,preko ZIFa ,doći do Lucidusa društva za upravljanje,sada i do delistiranja.
Prema zakonu ZIF mora biti izlistan na burzi i Jako je sve to uspio izigrati.
Poštujem Jaku i njegov tim pravnika,ali poštujem i svojih 100o dionica.
Imamo još vremena do 14.11.2011 za pokretanje upravnog spora.

U boj.u boj za novac svoj!

…… Jako je uspio od PIFa Sunce,preko ZIFa ,doći do Lucidusa društva za upravljanje,sada i do delistiranja.

eto dokle te dovelo tvoje neuko špekuliranje, imat ćeš dionice kojima nećeš moći trgovati osim preko oglasnika! još i mogu razumjeti one koji su kupovali LCDS na osjetno višim cijenama pa sad nisu htjeli prodati i izaći s gubitkom, ali što je tebe nagnalo da svoj novac ulažeš u ovo, doista nije mi jasno….
a vidim da ti to nije jedini slučaj, imaš ti tih "lopina bisera" još….samo pazi da te i tamo ne zatekne ista sudbina! ovakve dionice kupuju se samo i isključivo kadi purani lete, kad vlada euforija i to na kratak rok, a u ovakva krizna vremena što dalje od njih jer zbog male zarade možeš na kraju gadno popušiti!

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

…… Jako je uspio od PIFa Sunce,preko ZIFa ,doći do Lucidusa društva za upravljanje,sada i do delistiranja.

eto dokle te dovelo tvoje neuko špekuliranje, imat ćeš dionice kojima nećeš moći trgovati osim preko oglasnika! još i mogu razumjeti one koji su kupovali LCDS na osjetno višim cijenama pa sad nisu htjeli prodati i izaći s gubitkom, ali što je tebe nagnalo da svoj novac ulažeš u ovo, doista nije mi jasno….
a vidim da ti to nije jedini slučaj, imaš ti tih "lopina bisera" još….samo pazi da te i tamo ne zatekne ista sudbina! ovakve dionice kupuju se samo i isključivo kadi purani lete, kad vlada euforija i to na kratak rok, a u ovakva krizna vremena što dalje od njih jer zbog male zarade možeš na kraju gadno popušiti!
[/quote]
Kupnja Lucidusa od 15 do 25 u toku 2011. je bio jako dobar posao s obzirom da je bila ponuđena cijena
od 25 u delistiranju..Samo je trebalo poći na Glavnu skupštinu 27.08.2011.i ostvariti to pravo i imati
sigurnu zaradu.Problem je što smatram da je to malo s obzirom na BV od preko 100 kn,a NAV je blizu 200 i ja sam odlučio ne prodati po toj cijeni.
A razmišljam da putem javnog oglasa još dokupim, jer ukoliko bilo koji vlasnik dionica pokrene
upravni spor na jako podcijenjenu cijenu u delistiranju u roku od dvije godine skinem od 300 do 900
% ako uspijem putem oglasa skinuti pokoju 168icu po desetak kuna.
To pravo mogu ostvariti ako bilo koji dioničar pokrene spor o neprimjerenoj cijeni dionice u delistingu
i dobije pravdu.On pravo ne ostvaruje samo za sebe, nego za sve dioničare jer se radi o proceduralnoj grešci ,a ne o pojedinačlnom odštetnom zahtjevu.Zato ovu dionicu ne treba prodavati nego čekati.
Većina dioničara je propustila šansu da ostvbari pravo na cijenu od 25 po dionici jer nije pristupila Glavnoj skupštini,a oni koji su bili prisutni sada mogu prodati po 25 i kupovati na 10 do 15 ukoliko Jako ne uleti sa nemoralnom ponudom i onemogući ih u ponovnoj kupnji putem javnog natječaja.
.
Dakle na onih 300 do 900% moguće zarade ,tih 100% na to ćini 600 do 1.800%.Pa to je lijepa zarada
i u vremenu od pet godina.Jako je do sada dobro brodio.Ali u Hajduku je spušija,što ne znaći da neće i u Lucidusu obeštetiti male dioničare.
Naravno da novac ne leži na stablu.Što je potencijalno veća zarada i trud treba biti veći.

A što se tiće mojeg neukog špekuliranja.možete doći na repeticije da vas poučim.
Jasno da u špekulaciji nema sigurnosti.
I ja se bum sudil.

U Lucidusu može biti samo meda i mlijeka za strpljive.

Priča se o uvođenju poreza na dobit.
Zadnja cijena trgovanja je 16 kn.
Jako je u obvezujućoj ponudi plačao po 53.Ima blizu 75% sa vjerovatnim prosjekom ulaza ispod 50.
Prijeti opasnost da sa eventualnom prodajom LCDS plati porez na svaku cijenu iznad zadnje od 16 kn.
A JAKO nije naučio plačati porez.Uvijek ga je uspješno izbjegavao a sada kukurikavci stavljaju ruku u njegov žep.Trebalo bi pod hitno prodati LCDS i ostvariti neoporeziv profit kao fizička osoba.Najjednostavniji način je da JAKO prebaci dionice iz lijevog u desni đep,/lijevi je fizička osoba,a desni trgovačko društvo u vlasništvu te istefizičke osobe,
i to treba biti obavljeno po punoj cijeni/100 je malo jer je NAV blizu 200/.
Ali obvezujuća ponuda je tada obvezna .SNHO je pokušao to napraviti,ali još to nisu napravili.
Mislim da je gosp.Andabaka pogriješio sa delistingom jer je mogao sa malo para napumpati dionicu
na 60 kn i izbjeći porezne škare.

Da li će JAKO imati vremena za ovu makinaciju

A mi koji prodamo LCDS, ako bude ponuda, ćemo platiti porez na razliku isto od 16 kn ili će ta startna
poreska osnovica biti prosječna cijena kupnje/meni je preko 20.

Dakle,gdje smo griješili.Bježanjem sa kupnje sebi smo rezali granu na kojoj sjedimo.

Naš interes je bio da cijena bude što bliže fair vrijednosti ,a to je preko 100 kn.Sada je kasno,ja sam
ga diza i nisam izgubio ako sam ostvario pravo na 25 kn .Ponuda
traje još petnaestak dana za one koji su na
Glavnoj skupštini u kolovozu glasali protiv.

Ima nade,čuda su moguća u ovo božično vrijeme!

Lopina hoće li bit ovdje kakvog meda? Vidim da se u oglasima dionice nude za 16kn

New Report

Close