Kako je bilo na skupštini.Da li ste došli do nekih novih saznanja,jer iz ovog izvešća
javnog bilježnika ništa nije jasno!
Da li je sve prošlo tako tećno kao što izgleda po njegovom zapisniku?
uglavnom su se procitali brojevi s papira i to je bilo to. jedan od prisutnih se pokusao (s pravom) nesto prepirati, no, to je vise ispao monolog…
Da li bi bilo pametno tražiti da Jako ponudi punu cijenu ,a ne ovu crkavicu i da li bi bilo pametno
tražiti očitovanje HANFE s obzirom da na ovakvu likvidnost koju ima LCDS nije se nikako mogla
formirati poštena cijena.
Ja bih se sudil,ali ne bih htio biti sam.
Ja bi dao za 100,a vi?
ja isto.
Svi bi mi, više-manje, dali za 100……vjerujem čak i Agram Osiguranje, koje je unutra ohoho godina…..daleko prije prve ponude po 53.
Ukoliko ne bude nekog nepredvidjenog razvoja dogadjaja, na zalost, vjerujem da ćemo svi dobrano posijedit dok to ne dočekamo…..
Dočekat ćemo mi isplatu po nominali ovdje jednog lijepog dana…….ako ne mi, onda sigurno naši unuci….. [lol]
Kvart ti si u ovoj dionici već 2god od onog dana kad je većinski vlasnik ponudio suvlasništvo Grčkom fondu i tad si odbio ponudu od 50kn koju su ti nudili da prodaš svoje dionice-i šta bi sad trebao dat za 24kn..čekaj 100kn jednog dana će to morat ponudit jer ovdje nema neke likvidnosti u tjedan dana što lopina kupi ili proda za siću e to je taj promet..MORAMO čekat svi mali dioničari..nisu ovo više 90god…
http://www.poslovni.hr/vijesti/andabak-olaksava-adrisu-ne-zelim-co-186059.aspx
"…U dobro informiranim krugovima, bliskim vlasniku CO, kao potencijalni kupac spominjao se i poduzetnik Jako Andabak. Govorilo se da je o tome razgovarao s premijerkom ponudivši navodno 300 milijuna eura…."
Vidim, nema se para za fair naknadu malim dioničarima. Štedi se svaka kuna…… [lol]
"…U dobro informiranim krugovima, bliskim vlasniku CO, kao potencijalni kupac spominjao se i poduzetnik Jako Andabak. Govorilo se da je o tome razgovarao s premijerkom ponudivši navodno 300 milijuna eura…."
Vidim, nema se para za fair naknadu malim dioničarima. Štedi se svaka kuna…… [lol]
Kupnja CO ne dolazi u obzir.Jako kupuje samo jeftino a CO po nekoj fair cijeni nije dobar posao.
Ali Jako je ušao u velike privatne investicije ,ulazi u tkz.zdrastvani turizam i treba mu keša pa bi bilo
logično da LSDS ide na bubanj.
Kod dokapitalizacije SUNK/sunce koncern/ gosp.Andabaka nije iskoristio pravo na dokapitalizaciju kao fizička osoba
već je to pravo dao Lucidusu/opet sebi/koji je povečao svoj udio u SUNKC sa 8,xx na 16%.
Zašto je Jako povečavao imovinu Lucidusa,jer 8% SUNK vrijedi oko 17 mil EUR ako uzmemo da vrijedi više za 30 mil EUR nakon dokapitalizacije tj.oko 210 mil.EUR.
A tih 17 mil EURA je plačeno oko 55 mil EUR.Očito neoporezivi keš od prodaje SUNK grčkom fondu
ne ispušta iz ruku ili je potrošen.Ja mislim da je potrošen i da je Jako gladan kešovine.
A imobilizirana imovina/105 MIL eur/ se nalazi uglavnom u SUNK gdje gosp.ANDABAK drži 50%.
16,37 lucidus
33,63 ANDABAKA i familja
50% fond
Kada je fond ulazio ostala je otvorena mogućnost da kupi još 25% i možda se i to dogodi.
Da li će se od ovih 25% koje prodaje fondu Jako riješiti svog udjela u SUNKC ili će prodati udio LCDS.
Logično bi bilo zaključiti da će se prodati udio kao fizička osoba jer je oslobođen plačanja poreza.
Neoporeziva keš lova ponovno na privatnom računu i zdrastveni turizam kreće u finalizaciju_Stubaki.
Jakin interes je da se to dogodi što prije kako bi bio oslobođen plaćanja eventualnog budućeg poreza
na dioničku dobit.Porezi su neminovnost i u ovom dijelu poslovanja
LCDS ostaje zarobljenik u SUNK i služi gosp.Jaki samo kao glasačk pravo u SUNK.Nije li to
preskupo s obzirom da je imovina LCDS oko 200 kn/NAV/ po dionici ili 500 mil.kn,a nabavna cijena po dionici je bila 53 kn u preuzimanju Lucidusa od gosp.Andabake.
75% je preko 350 mil kn ili 50 mil EUR
I normalno bi bilo da se i ovaj dio imovine pretvori u neoporezivu imovinu odnosno da se i ovdje
izvuće neoporezivi keš,san svih poslovnih ljudi.
Dakle,prodajom LUCIDUSA po nekoj budučoj fair cijeni od 150 do 200 kn gosp.Andabaka bi se dočepao neoporezivog keša jer nebi platio porez,kap što ga nije platio ni Luka Rajić.
A novi zakon o oporezivanju je pred vratima i gosp.Jaki se žuri.
delistiranje
spuštanje cijene
panika
i logično posljednja ponuda,ne ispod 53 to očekujem od gosp Andabake.
Ovo nije poziv na kupnju ili prodaju dionica,dapače,mač delistinga je u toku!
U LCDS će teći med i mlijeko,a sada krv, znoj i suze.
LCDS ostaje zarobljenik u SUNK i služi gosp.Jaki samo kao glasačk pravo u SUNK.Nije li to
preskupo s obzirom da je imovina LCDS oko 200 kn/NAV/ po dionici ili 500 mil.kn,a nabavna cijena po dionici je bila 53 kn u preuzimanju Lucidusa od gosp.Andabake.
S OVIM SE DEFINITIVNO SLAŽEM MOŽDA BUDE BOLJE U EU [undecid]
Malo sam čačko poslovanje SUNK 2008- 39.800.000 2009 -38.522.000 2010-17.313.000 to je u 3 godine cca 95.635.000 to je od ukupnog temeljnog kapitala :444.306.200: 95.635.000= 22% ukupnog kapitala to je žalosno,tj. žalosno je kako se iskorištava LCDS radi interesa gos, Jaka
A tih 17 mil EURA je plačeno oko 55 mil EUR.
U LCDS će teći med i mlijeko,a sada krv, znoj i suze.
Ispravak :Nije plaćeno 55 mil EUR nego 55 mil kn.
Sa štitom ili na njemu.
Peti dioničar nije bio na Glavnoj skupštini,a dokupljuje i dalje.
Dakle,25 mu je bilo malo?
I nikoga ne pušta ispred sebe,nabidava se i stalno je na prvom mjestu.
Što to on zna,a mi ne znamo.
Traderi oprezno:LCDS bi se trebao delistirati u slijedećih 30 do 60 dana
U LCDS će teći med ili mlijeko ili krv,znoj i suze.
Traderi oprezno:LCDS bi se trebao delistirati u slijedećih 30 do 60 dana
U LCDS će teći med ili mlijeko ili krv,znoj i suze.
Ispravak krivog navoda:Delistiranje bi se moglo dogoditi u nekoliko dana,od dana objave nakon
sudske registracije,jer je odluka donesena sa više devet desetina prisutnih na skupštini?
Gdje se može naći statut Lucidusa? d.d.?
Još se s ovim trguje !?
Da, ako ovo možete nazvati trgovanje….. [lol]
Čudi me da nam još nisu skratili muke…… [yawn]