* Važeći podaci za uredovni dan 15.07.2011 .
LUCIDUS D.D./REDOVNA DIONICA LCDS-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. ANDABAK JAKO 1.648.360 65,12 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. GAGULIĆ SANJA 221.055 8,73 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. AGRAM ŽIVOTNO OSIGURANJE D.D. (1/1) 24.177 0,96 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. RADMAN BORIS 7.700 0,30 Osnovni račun ZADAR, HRVATSKA
5. HEJJA MAJID 7.000 0,28 Osnovni račun OPATIJA, HRVATSKA
6. JOVANOVIĆ VLADIMIR 5.000 0,20 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. TOMIČIĆ DARKO 3.880 0,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. IZGRADNJA MARKULIN D.O.O. 3.802 0,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. ANTOLIĆ MIRO 3.525 0,14 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. VUKELIĆ IVAN 2.575 0,10 Osnovni račun RIJEKA, HRVATSKA
Ukupno: 76,13
Mala zanimljivost je novopridošlica u Top-10, koji se već očito dugo tu negdje vrzma, a otprije je poznat kao dugogodišnji dioničar u PRFC-ju.
Takodjer koristim priliku da u cjelosti citiram post kolege "maxmini" od 15.09.09…..zašto…..zaključite sami……
"….Glavni problem u svemo ovome nije uprava Proficia, već naši dragi drugovi iz HANFE i auotori zakona o tržištu kapitala kojim su na mala vrata uveli mogućnost pljačke malih dioničara putem odredbe o delistiranju dionica sa burze. Uprava Proficia samo koristi legalne mogućnosti koje joj je omogućio zakonodavac i naša draga Hanfa.
Delistiranje nije problem ali je trebalo uvesti ograničenja koja bi štitila male dioničare, te se nije smjelo dozvoliti delistiranje dionice bez volje 75 % ukupnog broja dionica, a ne glasova prisutnih na skupštini. Također famozno pravo na otkup dionica po fer cijeni kao prosjeku u zadnja tri mjeseca je totalno smješan i omogućava zločestim kao što je Proficio manipuliranje i namještanje cijene koja njima odgovora. Za to imaju sve što im treba, a to je povlaštena informacija o namjeri delistiranja, velik broj dionica za spuštanje cijene i brdo love koju su pokrali iz društva.
Na žalost ako se uskoro nešto ne poduzme u smislu uzbunjivanja javnosti i stavljanja naglaska na 15% dioničara Proficia – stradalnika domovinskog rata od kojih su većina i branitelji, te ukazivanja na sumljivo i vrlo vjerojatno nezakonito i netransparentno poslovanje društva iz kojeg se nezaknito izvlači kapital na štetu malih dioničara, te posebno upozoriti na smješne odredbe o delistiranju i otkupu dionica, crno nam se piše i to u dva koraka.
Prvo ide dokapitalizacija samo za odabrane, a nakon toga istiskivanje dioničara po smješnim cijenama i nakon toga THE END…"
Kolega maximini je potvrdio da torbari uvijek ostaju torbari.
SNHO,VLHO,Pleter =VLDS,Sunce=Lucidus,Proficio,ZIF SLPF prva pljačka kroz PIFove,KORF.
Dokapitalizacije,delistiranje,a sve u cilju daljne pljačke branitelja i stradalnika domovinskog rata.
Kriva je i država,kriva je i HANFA,ali i ovo može biti predmet budućih istraga jer manipulacije i prevare mogu doći u domenu DORHa,jer nema zastara po ovim ovim transakcijama.
Normalno da se postavlja pitanje kako je država dozvolila ovu pljačku.Mislim da država nije namjerno
napravila ovakvu pljačku i dozvolilama mešetarima_torbarima da postanu najbogatiji Hrvati.Država
jednostavna nije na kvalitetan način oformila tržište kapitala,sa uravnoteženom ponudom i potražnjom vrijednosnih papira.A manipulatori torbari su iskoristili priliku i to i dalje nastavljaju i
istiskuju male dioničare uz minimalne cijene.
Međitim,sada je bitno drugačija situacija,formiranjem nezavisne agencije za tržišno natjecanje mi mali dioničari imamo priliku da se izborimo za ravnopravnost.
I zato predlažem da utvrdimo:
1.koliki je NAV za LCDS,ja smatram da je između 180 i 200
ja to nebi prodavao po 25,veliki je to diskont.
Kada utvrdimo koliki je NAV treba uzeti nekog odvjetnika da nas zastupa na Glavnoj sjednici.
Pokrenuti javno mjenje,braniteljske udruge i stradalnike domovinskog rata.Koristiti glasnost kao bitan način pritiska.Mislim da je došlo vrijeme
da se i Jako znoji,i uz temperature od ugodnih 18 stupanja.
Kad se male ruke slože sve se može,sve se može.
ATGR izgleda izgubila pravdu sa malim dioniočarima i u sqviz outu plača višestruko više.
Da li ćemo i mi pritisnuti Jaku,da nam plati višestruki više.
Ako su mali dioničari u Kalničkim vodama dobili dvanaest puta više od cijene preuzimanja,što mi nebi
dobili barem peterostruko.
Naravno da se šalim,bio bi zadovoljan barem sa 60,jer ako je prije tri godine gosp.Jako platio 54 kn
po dionici za večinski paket,onda je 60 sigurno prejeftino jer gosp.Jako kupuje jeftino,a ako može
i mukte,a prodaje skupo.
Oštro protestiram:Nitko neće da da ruku i da zajednilki utvrdimo NAV.
Jedino kolega kvart 199 sudjeluje.
Kad se male ruke slože,sve se može,sve se može!
Pokrenuti javno mjenje,braniteljske udruge i stradalnike domovinskog rata.Koristiti glasnost kao bitan način pritiska.Mislim da je došlo vrijeme
pa, ajde, organiziraj nesto [thumbsup]
Kada utvrdimo koliki je NAV treba uzeti nekog odvjetnika da nas zastupa na Glavnoj sjednici.
pa, ajde, organiziraj nesto [thumbsup]
[/quote]
Ako bi tažili da nas zastupa odvjetnik, valjda bi bilo poželjno da mu barem okvirno objasnimo koliko je
NAV po dionici ili da to može utvrditi na temelju naših procijena na ovom forumu.
Neka netko izbaci NAV po segmentima i procijeni koliki je.
Me želim monolog nego dijalog.
U LCDS bi moglo biti meda i mlijeka u potocima.
Zanima me da li se itko od prisutnih uspio do sada prijaviti na skupštinu?
Ja sam zvao na jedini postojeći kontakt broj (objavljen i u izvješću), na koji se dobije Blue Sun, pa te onda spajaju na centrali, kad trazis Lucidus.
Uglavnom, u srijedu, kad sam zvao, nisam dobio nikog iz Lucidusa…..čak mi je osoba koja se javila na telefon rekla da su svi odsutni (uključujući i sekretaricu). Izgledalo je da ona nema pojma što se zbiva, nego je uzela moje podatke i rekla da će se oni meni javiti…..što do sada nisu učinili. Ispada da zele otezati svim zainteresiranima da se uopće dodje do njih i prijavi na GS. [angry]
Ovdje će JAKO većinski vlasnik proći kao i prije 2god,NITKO mu nije prodao dionice od malih dioničara..i priča gotova sa ponudama…
Ovdje će JAKO većinski vlasnik proći kao i prije 2god,NITKO mu nije prodao dionice od malih dioničara..i priča gotova sa ponudama…
ok, s tim da ce ovog puta maknuti dionice lucidusa s burze, ukoliko sam dobro shvatio. od tog trenutka, sto konkretno mali dionicari imaju od tih dionica?
ok, s tim da ce ovog puta maknuti dionice lucidusa s burze, ukoliko sam dobro shvatio. od tog trenutka, sto konkretno mali dionicari imaju od tih dionica?
[/quote]
LCDS garantira 24,93 ,ali da biste ostvarili to pravo morate biti prisutni na sjednici u subotu 27.08.11.
i glasati protiv delistiranja.
Da biste imali pravo glasa na sjednici moramo se prijaviti deset dana ranije,Dakle,zadnij dan
za prijavu je 17.o8.2011.
Da biste imali pravo da prisustvujete sjednici zadnji rok kupnju dionica je 11.kolovoza.
Ako imate dionice možete kalkulirati i odgađati prodaju do 11.kolovoza jer možda poslije toga dana
kupnja nestane jer je kupac neće moći koristiti za ostvarivanje prava na cijenu od 24,93.
Sadašnji tromjesečni prosjek je 25,70 i dalje pomalo raste i bio bi važeći ako Jako da privatnu ponudu
za preuzimanje.Ovaj prosjek bi trebao i dalje rasti jer nam izlaze dionice sa jako niskim cijenama.
Da nebi bilo zabune cijena od 24,93 je fiksna ,bez obzira pošto se trernutno LCDS trži!
Trejderi lagano izlaze,a na kupnji od 23,20 uvijek imamo kupca koji se zadovoljava sa sigurnom zaradom od cca 7%,a ako uspije prodati više od 24,93 neće propustiti.
Mislim da bi trejderi sa malim brojem komada/sve ispod 500 kom je malo/bi trebali ili prodati sve ili
dokupiti do 11.kolovoza.Ako se dokupi dolazak na sjednicu je obvezan radi sigurne cijene od 24,93.
U LCDS bi moglo biti meda i mlijeka u potocima.
Pitanje:Da li ćemo utvrditi NAV svi zajedno ili ću morati pisati monolog.Ja smatram da NAV nije ispod
180,a vjerovatno je i 200.Ima li tko drukčije mišljenje.
Neka nam zadnje izvješće bude startna osnova za utvrđivanje NAVa.
Ako se svi uključite imamo dovoljno vremena da možda izvućemo i puno više od ovih jadnih 24.93.
Ovo je prilično tragikomično……
Čak i dionica tipa Jadran dd u stečaju najavljuje ukidanje uvrštenje tek za 3 mjeseca, ali Jako će LCDS zato odmah nakon što si izglasa to na GS odmah idući dan povući, jer mu se tako prohtijelo….. [lol] [angry]
I VLHO je bio destiliran pa se vratio nakon 6mjeseci..u čemu je problem..moje dionice neće dobit za sitne novce pa makar čekao još godinu dana…Tko zna štase ovdije sprema u budućnosti..svako svakog kupuje a JAKU godine pritišću…
I VLHO je bio destiliran pa se vratio nakon 6mjeseci..u čemu je problem..moje dionice neće dobit za sitne novce pa makar čekao još godinu dana…Tko zna štase ovdije sprema u budućnosti..svako svakog kupuje a JAKU godine pritišću…
A koliko po vašem mišljenju iznosi NAV?
U LCDS bi moglo biti meda i mlijeka u potocima!