LCDS (Lucidus d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LCDS (Lucidus d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Interes za kupnju iz zasjede postoji,ali ispod 25.I to su znalci koji prate ove moje pisanije i ne žele
se uključiti u raspravu.Njihovo geslo je :Ne talasaj!
A ja ću talasati-Zatom i služi forum.

Kako bi eventualna prodaja HMDN utjecala na bilancu Lucidusa.
BV 462 kn,P=68 P/BV
Država će se morati riješiti vlasničkog paketa od 53% i to uskoro.
Varijanta 1.

Lucidus nije zainteresiran za kupnju toga paketa,ali mukte i može.

I netko kupim po 150.LCDS u financijsklim izvješčima vodi HMDN po 40 kn.
Dobit po dionici bi bila 110 kn i to bi bilo oko 15 mil kn dobiti ili cca 5 kn po dionici na sadašnju tržišnu kapitalizaciju
P/E bi bio 6 za godinu kada se taj događaj dogodi

Varijanta 2.Lucidus odluči da će povisiti ponudu i da po dionici 150,kn i jednu lipu pride.
I tada se u bilanci "zarađuje" na dosadašnji portfelj od 32% cca 53 mil kn.
A na državni paket od 53 % bi se "zaradilo" 460-150 =310

53 % 209.000 km dionica po 310 kn cca 65 mil kn.
32% dionica već donijele 50 i to je 115 mil kn
nije li to oko 46 kn po dionici.
Istina to bi bila jednokratni porast vrijednost pa bi samo za taj iznos skočio BV tj sa 100 na 145
Knjigocodstveno a NAV bi bio oko 250.
I zato mislim da sam kupovao jeftino na 26,50,do posljednje kune.
Napomena:Jako ovaj potencijal vodi kao 2 kn u portfelju.
Jako ,Jako crni Jako!
A vi čekajte na 21 ili 22,a ako netko ovu gornju računicu ozbiljno shvati možda se vrlo brzo vidimo i na 50.
Teško je biti u ovakvim dionicama.I 25 može biti preskupa,a možda proplačeš /ne od sreće/ako prodaš na 50.

U LCDS će biti meda i mlijeka,sigurno za strpljive.

Kada se talasa,neka se talasa.
Kratkotrajna imovina na 31.12.2009. 178.875.
Kratktrajna imovina 31.12.2010 98.870

Gdje je nestao čovjek?
Isparilo 80 mil kn?
Nije,financijska imovina je smanjena za 28 mil kn/tu je Medena i ostala imovina/
Sa razlogom ili ne?Mislim da je to mamipulacija.
Ali gdje je još 50 mil .kn.
Napravljena je dokapitalizacja sunce koncerna i sada Lucidus ima ponovno preko 16 %.
16,37% od sunce koncerna
50% .god.2008 Grci su platili 90 mil EURa za 50 ,dakle procijenjena vrijednost Sunce koncerna je bila 180 mil EUR,dokapitalizacija od cca 30 mil EUR.
Dakle ukupna vrijednost bi bila oko 210 mil EUR

16,37vlasništvo Lucidusa ,od 210 mil EUR
210×7,40=1.554 mil kn
i samo taj dio vrijedi cca 100 kn po dionici.
Jako ,Jako što uradi Jako?

U Lucidusu teče med i mlijeko!

Malo bolja likvidnost sa porastom cijene.
Nismo više u trečoj ligi već u drugoj i trgovinski raspon je samo 15% na livo i na desno.
Biti će više blokada što i nije loše.
Bolje da pada u oči.

U LCDS sve više meda i mlijeka!

Trejderi,ovdje ćete ostati bez gaća.
Kupiš na 27 i želiš prodati na 30.I to je dobro,ali ovo je jako nelikvidna dionica i ne možeš odma na
prodaju/sva četiri prva naloga na prodaji su kupila jučer i danas od 26,60 do 27,30. ,Ali vidjeli ste da ne ide.Kupnja će se spustiti jer ovdje povremeno tuče 168 ica i jako rijetko se
tuće po ASKU.
Ako želite trejdati jedini način je da budete i na kupnji i na prodaji,ali to vam je šansa da sve više kupujete,a sve manje prodate i imati ćete sve više papira ,a manje novaca.
Ovo je dionica za strpljive,koji su spremni čekati da Jako krene i moglo bi se skinuti do 100%
u slijedečih šest mjeseci.Ali ako Jako ne krene,a počme se trejdati ovdje se sigurno gubi.bez
obzira što je NAV oko 200.
A ako budete trejdali kada Jako krene biti ćete pometeni i to će biti prenisko,jer će ovo odletiti
jako visoko ,ako odleti.
Ja ču sa djelom sigurno dočekati barem 50.a možda i više.

U LCDS će teći med i mlijeko samo za strpljive!

tromjesečni prosjk preko 26,50

Mislim da ova obavijest nije izašla u NN,jer se prosjek računa od dana obavijesti u NN i tri mjeseca unazad.

Jako garantira da će toliko platiti,jer ide delistiranje na Glavnoj skupštini koncem kolovoza_vidi
obavijest na ZSE_Poziv za glavnu skupštinu.

BV oko 100,NAV oko 200.Jako plaća jednu osminu od vrijednosti.

Jednom torbar ,uvijek torbar.

Iako mi je ulaz u prosjeku oko 20 nisam zadovoljan.
Očekivao sam da ću početi izlaziti barem na 50.

Ipak ovdje će doći do jedne mogućnosti.Ako LCDS otkupi dionice u delistiranju Jako koj je već blizu
75% glasačkih prava bi to mogao probiti tih 75% pa bi mogla nastati obveza za preuzimanje.
I trebalo bi ići u pumpanje cijene.
Mirko na ASKU ,Slavko tuće po njemu,a sutradan Slavko na ASKU.I tako svaki dan,pa neka Jako
ruši kao što se rušilo u nekoliko navrata.Tko je pratio mogao je to pronjeniti.
Dva tri puta po BIDU sa 500 do 1.000 kom da se kupnja zaustavi.Sada je jasno.
Inseider po nalogu Jake rušio,da bi cijena bila što niža.
Ojačala kupnja,ali je prenisko da bi nešto skupili.Bilo bi najbolje da se pojavi ozbiljan kupac na minimalnojk cijeni od 25 i da se ne trži ispod 26.Dapaće,moždaq bi taj veliki igrač koji bi se nakrca
organizirao da se povede sudski spor i da se Jaku prisili da nam plati barem 100,jer samo
udio u Sunce koncernu od 16% vrijedi barem 100 kn po dionici.
Pola nama,pola Jaki bi bilo pošteno.
Ali možda je došlo vrijeme i da se samovolji torbara stane na kraj.

U LCDS bi moglo postati burno!

Ako je danas izašlo u NN (sutra na http://www.nn.hr), znači da se tromjesečni prosjek računa od 13.4.-12.7. (jučer).

Tromjesečni prosjek u tom razdoblju bio je 24,93 kn.
– 305.396,70 kn prometa
– 12.249 protrgovanih dionica

jako i pravična naknada ne mogu zajedno u istu rečenicu. njemu ionako treba svaka kuna da bi se prekenjaval na poljudu i telki.

Znači tko ne proda po 24,93 kn/dionica, ubuduće na preko Oglasnika traži kupca.
Kolika sada vrijedi LCDS malom dioničaru. Da li neko zna kako je to riješeno na tržištima kapitala s tradicijom ….?

Ja se ne mogu previse zalit jer sam svoju količinu skupio kad su cijene bile blizu minimuma, ali pitam se što će na ovo reći oni iz top-10 koji su unutra doslovno GODINAMA, a neki još od dosta prije prve ponude od 53kn…..ako onda nisu pristali na isplatu, sad će vjerojatno samo slegnut rukom i pričekat neka bolja vremena. Mora se to pošteno naplatit kad-tad.

ništa oni neće reć, već će mu prodat, kao što su mu prodali i po 53, kad su mu pomogli da dođe u situaciju da ispod cijene (tada je dionica vrijedila puno više) dođe u poziciju u kojoj je danas. ako me sjećanje dobro služi tadašnji top 2 ili 3 je prodal po 53 i tu je priči bio kraj.

Ja se ne mogu previse zalit jer sam svoju količinu skupio kad su cijene bile blizu minimuma, ali pitam se što će na ovo reći oni iz top-10 koji su unutra doslovno GODINAMA, a neki još od dosta prije prve ponude od 53kn…..ako onda nisu pristali na isplatu, sad će vjerojatno samo slegnut rukom i pričekat neka bolja vremena. Mora se to pošteno naplatit kad-tad.

JAkO zadaje posljednji udarac!

Što je LCDS pao ovako nisko sami su krivi.Ako nisu prihvatili ponudu po 54 nisu smjeli dozvoliti da
dionica padne ovako nisko.
Ipak ,Jako je uspio postati jedan od bogatijih Hrvata,preko kuponske privatizacije,PIFA Sunce pa Lucidusa.
Lucidus me podsječa na lucidnost.Bogami je ovo izvedeno izuzetno lucidno.
Dočepat će se imovine od oko 400 do 500 mil kn,a uložio je skoro pa ništa.
Nije pošteno.nije moralno,ali je unosno i zakonito.Svaka čast.
Samko 16,37% u Sunce koncernu vrijedi preko 100 kn po dionici,jer je napravljena dokapitalizacija od cca 30 mil EUR.
A ostalo još toliko.Jako,Jako dabogda ti ovo opljačkano zapelo u grlu.

Da ja nisam bio u Lucidusu prosjek bi bio oko 20.a ovako je ipak 25.Bio bi i daleko više da sam imao podršku onih koji su bili unutra.Mogli smo bez ikakvih problema skinuti još barem po 5 kn po dionici.

Meni je izgledalo da netko povremeno zabija dionicu na BIDU.Jasno je da je to bio Jako,kako bi dionica bila što jeftinija.Ali to je nedokazivo,barem za mene.
Ipak ću na Hanfu staviti prigovor.
Ne očekujem ništa,ali ću nešto pokušati.
U biti uvijek mali dioničari dobiju točno ono što i zaslužuju.
Bakić je spasio dioničare KORFA i za to mu svi trebaju biti zahvalni.
U LCDS se nije našao nitko i zato Jako daje ponudu na 25 kn,a BV je 100,a NAV 200.
Ali još imamo vremena razmišljati mjesec dana.Nikada ne znaš što se može dogoditi,ali ovo je
stvarno smiješno prodavati po 25,a druge nema,naročito,ako si trader.
HANFA je u ponudi za preuzimanje prisilila KORF da napiše da vrijedi puno više od 45.
I JAKO će dati vjerovatno takvo obrazloženje.
Ja imam cca 2000 kom i ako bilo tko nađe načina da u sudskom sporu dobijemo više možemo se preko
foruma organizirati.

U LCDS neće biti ni meda ni mlijeka u potocima,ali ni 25% nije loše.Planirao sam toliko sa još jednom nulom.

Ako je danas izašlo u NN (sutra na http://www.nn.hr), znači da se tromjesečni prosjek računa od 13.4.-12.7. (jučer).

Tromjesečni prosjek u tom razdoblju bio je 24,93 kn.
– 305.396,70 kn prometa
– 12.249 protrgovanih dionica

Poziv za Glavnu skupštinu izašao u N.N.
Izračun potpuno točan

minimalna cijena 24,93

Hvala gosp.šhefsale!

New Report

Close