LCDS (Lucidus d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LCDS (Lucidus d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što je ovo bilo na LCDS.
Kupnja od preko 10.000 kom od 25 do 27.
I nitko da proda ni jednu.Dapače,prodaja na 34 i više počela bježati.
Dakle,ovdje dionica nema od investitora po cijenama ispod 30.Možda pokoji branitelj ili
stradalnik domovinskog rata spusti koji paket od 168 komada.Nema ni njih više,kao da su se i oni
dočepali gledalice.
Tko želi kupiti nekoliko tisuća komada,neka se bori na BIDU mjesec dva ili mora tući po ASKU.
Ulaz sa stitinjak tisuća kuna i jednog ulagača diže cijenu na 35.
Ovo će do 30 kao kroz mladi sir.Tako izgleda.

Na Lucidusu sve lucidnije!

Ko upravlja imovinom LCDS i uz koliku naknadu?

Prema prospektu naknada je iznosila 0,87% kvartalno tj 3,5% godišnje na cjelokupnu imovinu.
Dakle na imovinu od cca 250 to bi bilo 8,75 mil kn godišnje.
Međutim,takve stavke u troškovima nema i vjerovatno je smanjena ili ukinuta.
Lucidus ima zaposlenike i oni su osnovni trošak.
Ako netko ima netko saznanje u vezi ovog troška bilo bi dobro da javi.
Logično je da Jako koji je većinski vlasnik od Lucidusa napravi što rentabilniju firmu u prvom redu radi sebe,pa je za očekivati da će i dalje smanjivati troškove i povečavati dobit.

U LCDS bi moglo biti jako lucidno!

Nakon dugo vremena spustila se jedna 168ica.I standardno udrilo po bidu.
Daj što daš,njihovo je geslo.
Ako želite kupiti LCDS ne trebate stavljati na kupnju veću od 300 kom,recimo za dva padobranca po
168 komada.Ako ste spremni za borbu i naguravanje na ASKU dosta vam je 169 kom maksimalno
tako da ako vas klepi 168 ostane jedan komad na kupnji i to dopunite ponovno so 169 kom.
I u mjesec dana rovovske bitke mogli bi skupiti ne više od 1000 kom dionica.
Ako želite više pružite šapu po BIDU,ali zaista je velika razlika između kupnje ili prodaje.
Molio bi cijenjene4 vlasnike dionica Lucidusa da se potrude da se spread smanji.Mislim da nije
pošteno prodavati po 35 ili možda 50,a ne htjeti kupovati po 20 ili 25.Kao da se trguje sa drogom.
.
Čestitam borbenom kupcu 104 kom po 23,20 koje je uspio prodati za manje od sata vremenaq po
28,20/prosječno.Skinuo je lijepih 6 kn po dionici ili skoro pa 600 kn,lijepih 25% na ulog.
A što ćemo ,takva nam je karma u ovakvim dionicama.Trgujemo rijetko ali unosno.

Na LCDS će teći med i mlijeko u potocima.

Čestitam borbenom kupcu 104 kom po 23,20 koje je uspio prodati za manje od sata vremenaq po
28,20/prosječno.Skinuo je lijepih 6 kn po dionici ili skoro pa 600 kn,lijepih 25% na ulog.

Ako je taj isti prodao (nisam pratio), onda je mozda mogao prvo bolje promisliti i pričekati, jer nakon demonstracije jučerašnjeg naloga od 5000 komada na bidu na 26, evidentno je taj (a znamo tko je) kani kupovati i puno skuplje, odnosno minimalno u rasponu od 36-53, kao prije par godina…..
Sve dionice kupljene na ovim razinama mogle bi uskoro vrijediti višestruko…..

Ako je taj isti prodao (nisam pratio), onda je mozda mogao prvo bolje promisliti i pričekati, jer nakon demonstracije jučerašnjeg naloga od 5000 komada na bidu na 26, evidentno je taj (a znamo tko je) kani kupovati i puno skuplje, odnosno minimalno u rasponu od 36-53, kao prije par godina…..
Sve dionice kupljene na ovim razinama mogle bi uskoro vrijediti višestruko…..
[/quote]
crobex je bio na minimumu oko 15.03.2009./cca 1300 bodova/
sada je 2.200,porast 70%

nakon obvezujuće ponude po 54 Jako je dokupljivao po 53 i niže
a kada je crobeks bio na minimumu Jako je kupovao na 36 ,sada je dionica na 23 za strpljive
burek investitore ,dakle pad od 35%,a do prije šest sedam dana na 18 diskont je bio 50%

s obzirom da je u ove dvije godine Lucidus poslovao sa dobiti logično je da vrijedi više nego
prije dvije godine,
ali kako je u međuvremenu Lucidus u dokapitalizaciji Sunce koncerna vratio svoje učešće sa 8,xx
na 16,37 % udjela sa cca polovinom keša dobivenim od Grka pa i tu imamo dobit od 20 kn po dionici
u dokapitalizaciji Sunce koncerna od prošle godine Lucidus je dodatno profitirao jer je
familja Andabaka prepustila Lucidusu pravo na dokapitalizaciju
ako je i od Jake previše je,on se odrekao dobiti u korist Lucidusa,a dioničari su to nagradili sa rušenjem cijene na 14
ali sa 74% Jako može reći :Lucidus sam ja
– ta veća prava na Lucidusu dao sebi ali i ostalim dioničarima
ali vlasnici dionica su to loše protumačili a gosp.Jaki je bilo toplo oko srca dok je cijena padala jer je smatrao da će kupovati jeftinije,
nisu rušili dioničari nego je lukava kupnja skupljala najniže što može

dakle ono što je bilo 54 tj.cijena preuzimanja , danas sigurno vrijedi više i svaka ponuda ispod 70 nebi imala nekog značajnijeg efekta

skupljanje po 30 nekih 1000 do 2000 kom
od 35 do 55 teško više od 10.000 kom i to bi bilo dovoljno da Jako i službeno probije 75%
smatram da on već ima 75% i više
obvezujuća ponuda na 70,skviz aut na 100 pa tko dočeka

Mučio sam se skupljati 1xxx više od jedne godine i to nebi bilo mudro uprskati sa brzim izlaskom
Nadam se da me pohlepa neće pretvoriti u škrca i dionicoljupca i da ću izaći na vrhu ili barem
blizu u roku od jedne godine
Zahvaljujem se kvartu99 na komentaru jer donositi odluke sam i nije baš lako.

Na LCDS će teći med i mlijeko u potocima,bez obzira na ovoliko aseva.

p.s ubija vas hrvatski jal,moliti ću da vam bog pomogne i da spoznate svjetlu stranu

Svaki dan dionica u pozitivnoj blokadi?A kupac samo Lopina….

Svaki dan dionica u pozitivnoj blokadi?A kupac samo Lopina….

Pa sigurno nas ima troje.
peti dioničar se podebljao za gotovo 1000 kom,nešto ja,a nešto i ostali.
Ali sve je to premalo jer dionica nema na BIDU.Danima moraš čekati za stotinjak komada,jer dionica ispod 30 nema,jer su uglavnom kupci od 14 do 22 kaqpitalizirali dobit.

U LCDS če biti meda i mlijeka.

Danas sam malo zaluta u HMDN.
Utvrdio sam da tu Lucidus ima 32 % portfelja 126,xxx dionica i protuvrijednost u kaptalu od
cca 58 mil kn što ćini 23 kn po dionici.
Lucidus u svom itvješću to vodi kao imovinu od cca 5 mil kn.

Istovremeno se 16% udjela u Sunce koncernu vodi po nominali od 100 kn,tako da je i tu imovina diskontirana preko 100 mil kn.

Po nominali gdje je imovina veća,po tržišnoj cijeni Medenu jer je tu tržišna kapitalizacija bila
40 kn,tj otprilike jedanaest puta jeftinija.
Da li se cradi o namjernom diskontiranju vrijednosti imovine.
BV je oko 100,alii samo ova dva swlućaja ukazuju da je bliže 200.Ovo je pokušaj izbjegavanja
plačanja poreza,a prema novom zakonu i to može biti predmet za sudske istrage.
Sve nezakonite privatizacije mogu doći na tapet.
Evo vam prilike da nepravilnosti prijavite na DORH.Ivana iskoristi priliku i dokaži da Jako nije
pošteno stekao ovoliki kapital.

U Lucidusu će teći med i mlijeko!

I što reći kada se u nekoliko sekundi /jedna po jedna/spušta 168 ica po BIDU.Prva načeta
jučer sa 50 kom-ostalo 118.
Zatim ostale.Da su se baš u sekundu našli stradalnici i baš njih šest dali nalog za prodaju.Da li netko čisti
portfelj.
Da li netko/jako ruši/ i glumi ratne stradalnike,pojma nemam.

Ali odjednom navrla i kupnja od sedam osam tisuća komada.
Dakle,interesa postoji,ali se kalkulira sa niskim ulazom.
Od toga neće biti ništa,jedino ako Jako ruši onda pomoći nema ,a ako ruši to bolje jer znaći da
bi mogao uskoro kupovati.
Tromjesečni prosjek i dalje u porastu i približava se 25 i mi koji smo unutra bi tu trebali staviti
branu pa neka tuku.
Jer samo u HMDN Lucidus knjigovodstveno ima 58 mil.kn koje se u bilanci vode kao 5 mil kn
ili 2 kn po dionici,a imovina koja leži je 23 kn po dionici.Očekivati da će netko prodavati za 23
kn ,nešto što vrijedi skoro pa deset puta više?.Pametno nije, ali je moguće.
I treba lagano skupljati na BID,bez straha.To već radim nekoliko mjeseci jer se drugačije i ne može skupiti značajnija količina.

Bitno je da se nešto događa,za Lucidus ovo su lucidni prometi.

U LCDS teče med i mlijeko!

Na tvom mjestu kolega, ja bi utapao na cca 36-37kn, ne prije!!!
[thumbsup]

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Na tvom mjestu kolega, ja bi utapao na cca 36-37kn, ne prije!!!
[thumbsup]

Pola od 35 do 40 četvrtinu na 49,99 a četvrtinu/dobit/mogu i pričekati!

U LCDS će biti meda i mlijeka!

New Report

Close