nitko ne komentira revirorska izvješća
nije vrag da ste u zasijedi i da bi htjeli klupovati
Bogu hvalaa ja bez ijedne kune
mjesec dana u redovnom -29 transakcija
uz ovakvo loše tržište ostvareno dosta transakcija za ostanak
ali sa ovakvim revizorskim izvješćima moglo bi se dogoditi da trgovina zamre jer bi prodaja mogla
pobjeći i tek na 30 bi se moglo nešto okrenuti jer su prije tu i napravljeni neki veći
prometi.Međutim,možda i tu ne bude nikakvog zastoja s obzirom da je po toj cijeni i više
dokupljivao Jako!
Preporuka potencijalnim kupcima.
Gurajte se na BIDU sa ne više od 168 kom,jer to su paketi stradalnika domovinskog rata i kada se spuštaju ne pitaju za cijenu,njihovo geslo je- daj što daš.
LUCIDUS, o kako to lucidno zvući po ovim cijenama.
nitko ne komentira revirorska izvješća
nije vrag da ste u zasijedi i da bi htjeli klupovati
Bogu hvalaa ja bez ijedne kune
mjesec dana u redovnom -29 transakcija
uz ovakvo loše tržište ostvareno dosta transakcija za ostanak
ali sa ovakvim revizorskim izvješćima moglo bi se dogoditi da trgovina zamre jer bi prodaja mogla
pobjeći i tek na 30 bi se moglo nešto okrenuti jer su prije tu i napravljeni neki veći
prometi.Međutim,možda i tu ne bude nikakvog zastoja s obzirom da je po toj cijeni i više
dokupljivao Jako!
Preporuka potencijalnim kupcima.
Gurajte se na BIDU sa ne više od 168 kom,jer to su paketi stradalnika domovinskog rata i kada se spuštaju ne pitaju za cijenu,njihovo geslo je- daj što daš.
LUCIDUS, o kako to lucidno zvući po ovim cijenama.
Sram me koliko sam pametan,govorio je jedan moj prijatelj.
Tipičan marketinški primjer-Transparentnost podiže vrijednost dionice.
Kupnja se budi,prodaja bježi.
Dionioca je padala ko stina sa 54 na 45,sa 45 na 36,sa 36 na 30 a onda se strmopizdila na 14 uz male promete.Prodavaći su bili stradalnici dom.rata sa paketima od 168 kom uglavnom i mi mali
uvaljivali jedan drugome uz gubitke,ali vrlo mali broj dionica.
U padu do 36 je dokupljivao prvi dioničar Jako Andabak,pa možemo reći da i tu nebi trebala biti brana rastu.
Ovaj rast od 14 do 20 smo odradili mi mali prodavajući jedni drugima i mislim da je to odrađeno
korektno i da nebi trebali nazad.
U ovom trenu dionica se nalazi u čvrstim rukama jer su ovo kupovali znalci.
O meni se priča da sam burek investitor koji se zadovoljava sa desetak posto.I sa prosječnim ulazom od 16 sam odavno trebao biti vani,a ja smatram da ovo obavezno treba kupovati do 30.
A gdje pitanje,pitanje je sad.
S obzirom na NAV od blizu 200,poslovanje sa dobiti,malu zaduženost,veliku likvidnu imovinu prodavati
ispod 54/Jakina cijena preuzimanja/ne bi bilo mudro.
Predviđanje razvoja cijene:
do 30 kao kroz mladi sir-uz male promete
do 36 kao kroz meki trapist-uz male promete
do 45 kao kroz tvrdi trapist-lagani porast prometa
do 70 do nove godine
do 150 sigurno za dvije tri godine
I to bi bilo to!
U LUCIDUS sve lucidnija situacija za vlasnike dionica Lucidusa!
lopina@ sam sa sobom ovdje polemiziras …jos da pocnes sam sebi prodavati [tongue]
lopina@ sam sa sobom ovdje polemiziras …jos da pocnes sam sebi prodavati [tongue]
Ali izgleda da netko iz prikrajka prati.I provjerio i povjerovao.
Jučer i danas sam kupio samo 50 komada.Netko je shvatio da je NAV oko 200.
I kupuje nakon što je pročitao moje monologe.
Ali uskoro bi trgovina trebala stati.Za LCDS ovo je prevelika likvidnost.
Jedina nada da se pojavi koji branitelj ili ratni stradalnik i da nas pobida.
Ali nakon izvješća nema ni njih,a u zasjedi kupnja čeka.Tako mi barem izgleda.
A ovi koji su unutra ne znaju što bi.Skupo im dokupiti po 20 a jeftno prodati po 30.Boje se Jake,a
Jako je jako m.do.
U LUCIDUSU sve lucidnije!
2 kom. po asku na 33,33, i hopa-cupa do 50% plusa….. [lol] [lol]
Vrapca ti, ovi su gori od SNHOovaca kad krenu u akciju…… [lol] [lol]
A Jako sve promatra iz prikrajka i misli si…… [thumbsup]
Na ovoj dionici nema trejdera pa zato ovo ide minimalno iz dana u dan..ali je ova dionica 2god pauzirala..možda je došlo njeno vrijeme trgovanja.Jako je za ovu dionicu nudio 50kn..ali nije se puno nakupio i tada je pala na 20kn..evo sad opet raste..trebalo je dugo to čekat.. [lol]
Da ,a kada se spusti 168ica ide nazad na 20.
Da imam para ispod 25 nebi išla,a ovako može bilo gdje.
Ipak možemo zaključiti da su dioničari LCDS u k..rcu jer bi prodavali po 35 ovo što su kupovali po 15 do 18 uz zaradu od preko 100%.
Ne vjerujem da će im to uspjeti ako ne pojačaju ASK.
A što se tiće Jake mislim da njemu odgovara da dionica ide prema svojo fair vrijednosti/150 do 200 kn/jer on ima večinski paket od 75% kada to poželi i potpunu vlast.Vlast ima sada hoće i lovu.
Pa nije dao ova revizorska izvješća sa namjerom da cijenu ide dolje.Dakle,Jaki je interes da Lucidus raste.Ja sam to barem tako shvatio.Jer da nije tako već bi ovo bilo zakucano nazad na 18.
A kao štro smo pali sa 36-na 30 pa sa 30 na 14 na malom prometu pa tako i rastemo.Mislim da je vrijeme da se malo vratimo nazad.Ali kupac 3.000 kom ovo diže na 35 i brani na 30.I zato pojkma nemam gdje ide VLDS.
U LUCIDUSU ponuđeno meda i mlijekas u potocima po 25 do 30,ali nitko neće.
Ali na 50 će kupovati jer bi tada mogao promet pojačati!
Na ovoj dionici nema trejdera pa zato ovo ide minimalno iz dana u dan..ali je ova dionica 2god pauzirala..možda je došlo njeno vrijeme trgovanja.Jako je za ovu dionicu nudio 50kn..ali nije se puno nakupio i tada je pala na 20kn..evo sad opet raste..trebalo je dugo to čekat.. [lol]
[/quote]
Dobro ste primjetili da ovdje nema trejdera,samo dugoročni kao što sam i ja.
Ali dovoljno je samo nekoliko stradalnika rata i vraćamo se nazad na 20.
Ako udre po bidu pasti ćemo minimalno za 33,33% na zadnju cijenu/
22,22:33,33=0,67
Polako dok se ljudi priviknu da je 30 jako jeftino.
U LCDS će teći med i mlijeko!
Polako dok se ljudi priviknu da je 30 jako jeftino.
oko 30 je plafon za ovu dionicu, tko pokuša dizati iznad dobit će po prstima da boli glava, pogledaj si povijest trgovanja ovoom dionicom [bye]
I što reći nakon ova dva zadanja dana.
Virtualno smo skočili sa 20 na 33,33-velikih 66%.
Moj potrfelj je totalno poludio,ali samo virtualno jer izgleda da se LCDS vraća prema 20 jer je kupnja jako slaba.
Zadnja cijena 33,33-
Koliko je to skupo ili jeftino.
Najvrijedniji dio potfelja je 16,37% Sunce koncerna.
Sunce koncern je prodao 50% imovine grčkom fondu za 90 mil EUR.
Dakle .možemo zaključiti da je vrijednost cijelog sunce kon.180 mil EUR
16,37% od 180 mil eur je 29.466 mil EUR vrijednost imovine Lucidusa u Sunce koncernu.
naknadno napravljena dokapitalizacija Sunce koncerna od 222,2 mil kn
16,37% je 36,374 mil kn udio Lucidusa
29,466 x 7,4/tečaj Eura/=218 mil kn i to je 254 mil kn.
br dionica je 2.531.200
Dakle samo udjel u Sunce koncernu vrijedi preko 100 kn.
A prema kosolidiranom izvješću je BV 100 kn.Naravno da i ostala iimovina nešto vrijedi.
92% hotela Alen je u Lucidusovom vlasništvu
a i keš od stotinak miliona kn pride/cca/
32 % hotela Medena vrijedi oko 50 mil kn,ima toga još,ali neću vas opterečivati
tko je zainteresiran može ovo utvrditi u revizorskom izvješću
I mislim da je NAV prije 200 nego 180,ali uz sve dioskonte nikako ispod 150.
Da li je za dugoročnog investitora kupnja imovine od 150 do 200 kn za 33.33 kn skupo ili
jeftino odlučite sami.
U LUCIDUSU bi moglo biti lucidno za vlasnike dionica.
oko 30 je plafon za ovu dionicu, tko pokuša dizati iznad dobit će po prstima da boli glava, pogledaj si povijest trgovanja ovoom dionicom [bye]
[/quote]
Da jer je Jako imao 12% dionica i htio je preuzeti Lucidus što jeftinije.I držao cijenu nisko.
Jako je u međuvremenu obavio preuzimanje po 54.
Sadas Jako i drugi dioničar Gagulić/povezane osobe imaju preko 74 %,bez problema mogu skupiti i preko 75 % .Mislim da Jako to već ima.
Možda Jako više nije zainteresiran da cijena bude nisko.Zašto nam je prezentirao ovakvo revizorsko
izvjeršće?
Da bi cijena bila niža?
Ja mislim suprotno.Tko želi ozbiljno analizirati poslovne poteze Jake Andabake može utvrditi da
on jača LUCIDUS tj.svoju imovinu.
Ovdje se pojavljuje bezbroj mogućnosti da se ostvari veliki rast dionice i samo jedan da to Jako
zaustavi,tj da malim dioničarima da što manje.
Malo je i 100,a ja mislim da će Jako u završnoj igri biti sprema dati i 100 za dionicu da bi bio
potpuni vlasnik.
Ovdje nas očekuje delistiranje uz poštenu nadoknadu ili razvijanje Lucidusa kao transparentnog
d.d.sa ciljem da društvo postigne cijenu što bliže toj fair cijeni od minimalno 150 kn.
Ne podcjenjujte gosp.Jaku on je vrhunski majstor i odličan trgovac.Kupio je Lucidus jako
jeftino.
Lucidusova imovina je gotovo 500 mil kn,a tržišna kapitalitavija 75 uz cijenu od 30.
Za sada Jako ne tuče po prstima.On je ovo mogao zatući u samo početku rasta.Nije.Zašto.
Da li ćr to napraviti,pojma nemam.Lagano dokupljujem jer dionica ima jako malo u slabim ručicama.