Izvadak iz 24 sata, srijeda 19.05.2010….
"….Još veću štetu provalnici su napravili u noći na četvrtak u kući hotelijera Jake Andabaka. Ukrali su novac i nakit, a šteta je oko 200000kn…."
Vidim, posjetili ga mali dioničari naplatit neke dugove…… [lol]
Govoreći o navodnim problemima u kojima se našla njegova tvrtka Kerum.d.o.o., splitski gradonačelnik odgovara protupitanjem: "Pa što ako sam Andabaku prodao turističko zemljište na Trsteniku? Za mene su nekretnine roba na lageru."
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Kerum-Gospodo-bez-mene-vise-nema-Vlade
Govoreći o navodnim problemima u kojima se našla njegova tvrtka Kerum.d.o.o., splitski gradonačelnik odgovara protupitanjem: "Pa što ako sam Andabaku prodao turističko zemljište na Trsteniku? Za mene su nekretnine roba na lageru."
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Kerum-Gospodo-bez-mene-vise-nema-Vlade
Ova dionica je mrtvac..bez obzira što vlasnik okolo kupuje zemljišta..nema od toga vajde previše…to je obiteljska dionica Andabakovih članova.. [angry]
Na ovoj razini izlaziti ne mislim pa mi se čini da ću dočekati da Jako bude 2.,3. igrač u hrvatskom turizmu. Možda onda netko počne i kupovati. Dolazi bolje doba za turizam pa će i tržište jednog dana to prepoznati. Mnogo je sličnih dionica. Kad krene sve krenuti će i ona.
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/LCDS-fin2010-1H-NotREV-N-HR.xls
….evo, ako još ikog zanima…..
…..eto nas nakon izvješća odmah u pozitivnoj blokadi sa rastom cijene od 50%….. [shocked] [lol]
Ovo je udrija sigurno neki neiskusni vahabija/fundamentalista/.
Fundamentalno NAV 110,ali Jako ima topliko jako m… da mislim da je kupac pogriješio.Previše
nelikvidna dionica.Vrijedna, neutrživa imovina.
Da je bar udrio neki jaki igrač, a ne neki vjerovatno burek investitor.
Mogo bi Jako kakvu dividendu udijelit vjernim dioničarima……cca 0,5kn po dionici…..tek toliko da prezimimo u nadi….. [lol]
Mogo bi Jako kakvu dividendu udijelit vjernim dioničarima……cca 0,5kn po dionici…..tek toliko da prezimimo u nadi….. [lol]
Da ,to bi bila mudra odluka jer se dividenda ne oporezuje.Za sada.Jako kao večinski vlasnik ima priliku da
isplati keš sebi kao fizičkoj osobi.Porez 0.Ili napraviti kao Velebit ili SLPF.
Luka Rajić bi Jaki mogao biti dobar učitelj.
Sutra bi to moglo biti oporezovano.I zato treba igrati na tu kartu.
Problem:Ne da Jako dioničarima ništa.Hoće sve sebi.Pa makar i porez bio veći.Sve je u investicijama,a u ovoj krizi se može pametnije investirati jer je sve jeftinije nego prije dvije tri
godine.A Lucidus ima velika sredstva tako da bi se imovina od sadašnjih 110 kn po dionici vrlo
lako moglo puno povečati.Ali što da NAV ide na 150 kada Jako ovo drži nisko.
Ovo je dionica za dugoročne investitore,a ne za burek investitore kao što sam ja.
Možda bi se moglo ovdje nešto i kupiti na 15 do 16 i na to zaboraviti nekoliko godina.A kako to
dočekati kada me dionica počme žuljati već nakon jedne sedmice.Dugoročne projekcije me ne
interesiraju,ali nikada ne znaš.
I zato strpljivo vrebati priliku.Svakog dana u 13 sati u igri najbrži prst.Rijetko,ali za strpljive pojavi se pokoja prilika.
Uf što vrludamo.Kada udre gori skočimo 30 ili 50 %.
Ali već za koji dan se spuštamo nazad,ali ipak na malo veću cijenu.
Izgleda da je 14 prošlost,a danas je na ponudu od 407 kom skočilo dva naloga i jedan je u igri najbrži
prst izvisija.I ja sam vreba priliku,ali nisam uspio jer mi nalog na PBZ investor nije proša u zadnji tren.
Dakle,bilo nas je troje koji smatramo da je 17 povoljna kupnja.
Bez obzira na vrludanje očit je rast cijene sa 14 na 17.Imamo problematičnog prodavača od
1.500 kom koji je uša na 14 i želi izaći.I dok njega ne sredimo,a mislim da bi dao i na 20 nema up.
To je samo 30 k kn ali za mene previše,a ionako se volim gurati na kupnji i ne tući po ASKU.
Takva su vremena.