Lalovac: Proračunski deficit u 2014. godini 12,8 mlrd kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka Lalovac: Proračunski deficit u 2014. godini 12,8 mlrd kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovo je priča slična onoj kojom se ističe povećanje izvoza, a ne navodi se pri tom koliko je relativno i apsolutno u istim razdoblju povećan uvoz. Dakle, ima li koga za postaviti pitanje trenutnom ministru financija kolika je cijena ušteda kojima se hvali?!
Usput, prijatelj iz Porezne priča mi o potpunom košmaru u tom važnom upravnom tijelu. Navodno su uhljebi zamijenili sposobne, a nova organizacija jamči samo novi kaos. Kolika je zasluga aktualnog ministra u toj priči, naravno ako je priča iole istinita?


uhljebi zamijenili sposobne

Dobra fora…kao prije su u poreznoj bili sposobni…pa napravili onolike porezne dugove…prije će bit da je uhljeb is SDP-a zamijenio uhljeba iz HDZ-a
nikad ovu državu nisu vodili sposobni

Čuj Neo pitao sam i ja priju iz Porezne isto pitanje koje u osnovi i ti postavljaš. Pogledao me rezignirano, odmahnuo rukom i u jednom dahu postavio mi par protupitanja (navest ću po po sjećanju):
“Znaš li na koliko godina se odnosi taj porezni dug?
Koliko je tu glavnice, a koliko kamata?
Koliko je tu doprinosa, a koliko poreza? Znaš li kolika je bila naplata doprinosa prije i nakon što ju je od tri zavoda preuzela Porezna?
Znaš li koliko tog. tzv. poreznog duga u istom vremesnkom razdoblju ima Slovenija, koliko Italija, a koliko SAD, pa da usporedimo relativne veličine prema broju poreznih obveznika?
Znaš li kolike su naše porezne stope, a kolike su stope usporedivih poreza u drugim zemljama?
Znaš li što sve Porezna u ovoj zemlji radi? Znaš li da prikuplja općinske, gradske i županijske poreze umjesto općina, gradova i županija, radi na zlouporabi prava umjesto trgovačkih sudova, naplaćuje komorske doprinose, turističku članarinu, preuzela je čitav teret implementacije OIB-a, odradila fiskalizaciju, servis je svim mogućim državnim i nedržavnim tijelima i ustanovama… znaš li i jednu novinu u kojoj je objavljen ma i jedan relevantan podatak o svemu tome?
Znaš li da su nam makli Lozančića, a doveli na njegovo mjesto čovjeka koji mu nije ni sjena jer je ta sjena navodno odradila kvalitetan razgovor?”
Na kraju me pitao znam li koliko je omjer pokuda i pohvala Poreznoj u medijima i pretpostavjam li zbog čega se sve to radi.
Na gornja pitanja nisam mu znao odgovoriti. Znaš li ti?


Dakle, ima li koga za postaviti pitanje trenutnom ministru financija kolika je cijena ušteda kojima se hvali?!

ajde otkrij nam koja i kakva je to točno cijena i šta bi to bilo bolje da je manjak bio 15 ili 20 milijardi?

Mister što ti u mom pitanju nije jasno? Ako nema suficita tekućeg računa pl. bilance, onda je jasno da nešto nije plaćeno u ranije previđenom obujmu, ili su plaćanja odgođena, a možda i troškovi nisu bili planirani korektno. U svakom slučaju taj nepojedeni ručak je netko ipak platio dijetom.

Te optimističke brojke vrijede samo za ovaj tjedan.

Šarena laža za Josipovića:

Josipovićeva SDP Kukuriku “šarena laža” koja će potrajati cijeli ovaj tjedan do kraja predsjedničkih izbora.

Zapamtite šta su nam sve pričali ovaj tjedan a vidjet ćete šta će nam pričati drugi tjedan , nakon izbora , bez obzira tko pobjedio.

.


Mister što ti u mom pitanju nije jasno? Ako nema suficita tekućeg računa pl. bilance, onda je jasno da nešto nije plaćeno u ranije previđenom obujmu, ili su plaćanja odgođena, a možda i troškovi nisu bili planirani korektno. U svakom slučaju taj nepojedeni ručak je netko ipak platio dijetom.

kako može smanjenje proračunskog manjka biti loša stvar, ako je korektno napravljeno, a po dostupnim informacijima iz medija zadnjih tjedana – je. Dakle ministri su mislili spizditi samo u prosincu dodatnih 5 milijardi kuna samo da se “dostigne” zadani deficit od preko 15 milijardi.

Fala kurcu da ih je netko uspio obuzdati u tom sumanutom razbacivanju novcem poreznih obveznika, ali opet se javljaš ti koji tvrdiš da to nije dobro, da je deficit trebao ostati 15 milijardi. bravo! ajmo ga dići na sto milijardi pa će sigurno biti bolje.

Kolega Mister naravno da si načelno u pravu, iako priznat ćeš da kod pametnih ekonomskih stratega i proračunski deficit ima svoju svrhu. U komentaru ne tražim toplu vodu i načela nego konkretan odgovor. Ukoliko ga neću dočekati od ovog ministra očito sklonog konstrukcijama, vrlo brzo ćemo ga saznati od ozbiljnih ljudi.

Boris je ok, ali ništa ne može među štetočinama! Smanjnje deficita je poglavito od kamata na koje vlada RH ne utječe ni
na koji način. Dakle sve je ovo sa svrhom lažnog optimizma (čitaj: u predizborne svrhe)….

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Boris je katastrofa jednako kao i njegov prethodnik!

New Report

Close