Kuna je najčvršća valuta u Europi

Naslovnica Forum Komentari članaka Kuna je najčvršća valuta u Europi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kojeg li čuda da stranci još uvijek nisu počeli masovno kupovati kunu umjesto švicarskog franka???!!!! Pa kuna je na na najboljem putu da istisne švicarski franak kao “safe haven”!!!” Švicarci će nam biti beskrajno zahvalni da je pritisak na njiov franak zahvaljujući kuni konačno oslabio.

Koji li će tek aprecijacijski pritisak na kunu uslijediti!!!! Jadni Boris Vujčić – što li će samo učiniti sa svim t im švicarskim francima, dolarima, eurima itd. svih onih koji će iz njih pobjeći u super čvrstu kunu!

Svjetska financijska tržišta znaju cijenit kunu. Nakon što je Fitch Hrvatskoj potvrdio trostruki B minus nema razloga za sumnje. Tu je i novi guverner HNB-a, svjetski priznati stručnjak, čije su ocijene o „čim-prije-to-bolje“ pristupanju Hrvatske euro-zoni kao mišljenje eksperta prenijeli svi svjetski relevantni mediji – od Bloomberga, Wall Street Journala do Asian Timesa i Xinhue.

I svi ostali makroekonomski pokazatelji govore u prilog tome da je riječ o pravom balkanskom „tigru“: Dvoznamenkasti porast izvoza, stalni rast zaposlenosti, niska inflacijska stopa, unutarnja potrošnja kao motor gospodarstva. Tu je i izuzetno pozitivna ulagačka klima, neutralne porezne stope koje ne diskriminiraju domaće u odnosu na strance…

New Report

Close