..a bakicama ništa…tako ti je to…ni lovci nisu što su nekad bili…[smiley]
Tek sad pročitao…tebi je nik “bakicaaa” a ti si ja mislim curica tako da se i nate odnosilo…[cool]
Ma kakvi …ja nikad nisam ubijao jadne životinje da bih konzumirao…tako mi je teško da sam jedva i ovo napisao a i ne želim više odgovarati na provokacije.., [cool]
Maloprije sam se deklarirao kao lubitelj svih živih bića i to ne želim kvarit bar za sad… Jer ako u nečemu nađem slast, strast, simfoniju ukusa, osjećaja, vjerojatno ću pokleknut jer preslabašan prema nekim osjećajima i onda radim ama baš svašta… [proud] [cool]
Samo to..???
Nisi održala obećanje o roladi od jagoda…zato nećeš dobit recept prepelice u umaku od ruža, ( znaš onih majskih, nekalemljenih)…;-))
Jabuke na kiselo na Gučevski
Sastojci za 4 porcije:
4 krupnije kisele jabuke
1/2 kg šećera
100 g meda
0,5 l vode
sok od pola limuna
100 g mljevenih lješnjaka, oraha i badema i malo suhog grožđa
1 prase
Priprema:
Prase nabiti na kolac i dati komšiji Živojinu da okreće.
Jabuke se ogule, izdubi im se sredina, pa se potope u ladnu vodu da ne potamne.
U pogodni sud usuti šećer, med, vodu i limunov sok, pa staviti da prokuva. Čim provreje, unutra se stave jabuke, pa se poklopi. Ovo se mora kontrolisati da se jabuke ne bi prekuvale, a čim smekšaju, izvade se da se olade. Filuju se smesom pripremljenom od oraha, badema, lješnjaka i malo sirupa u kom su se jabuke kuvale. Servira se u čašama za voćnu salatu, i po vrhu se dekoriše šlagom ili slatkom pavlakom
Kad prase bude gotovo, jednu jabuku munuti pečenom prasetu u usta, a ostale baciti u svinjac.
Prijatno!
…evo svečano obećajem pred svima…sutra recept rolada od jagoda…večeras sam umorna… [smiley]
pa ne moraš je peći samo recept [smiley]