Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

mark..nemam riječi. slike gotovo da imaju okus[kiss]


mark..nemam riječi. slike gotovo da imaju okus[kiss]

hvala na ocjeni……poslaću još poneki moj uradak……


Posejdone evo malo mog priloga temi , vidija sam tvoju pašticadu…..pa evo i moje…….

Lepo brate nema šta. Jel ide uz to i sir škripavac ?

Rade[bye]

GOTOVINA ILI KEŠ PITANE JE SAD ?

Dobro Šangajac,jel već ulovljen taj divlji vepar,pa saznamo kako je pripremljen…jer nam ode ovaj kutak u zaborav…[proud]

Dobro Šangajac,jel već ulovljen taj divlji vepar,pa saznamo kako je pripremljen…jer nam ode ovaj kutak u zaborav…[proud]


Ovo je sad drugi, onaj prvi nije valjao jer je bio premršav i sad ovoga moramo malo duže tovit pa kad bude javit ću ti da dođeš na veprovinu a gratis recept…[wink][thumbsup]

…a što je bilo sa mršavim…istopio se u marinadi…pa ostale samo kosti…[proud]

Sama rič premršav ti govori sve… pojeden je brzo.
Štovana BAKICEEE pa nije baš lako nać njegove staze pa ga namamit, pa ga triba redovno hranit i pratit je li “redovan” na hranjenju i tek onda ga po noći čekat satima bez ikakva micanja a i pložaj ti treba bit pomno odabran ma molit boga da ti vitar bude povoljan, pa još i vrime bude lipo a još ako se ukaže i malo miseca pa još ako ga na čeki nadmudriš i imaš sriće u noći ga pogodiš na pravo misto da se jadna životinja ne muči a i da meso puno ne oštetiš onda bogami si odradio prvi dio…Drugi dio je uspješno ga nać ako je nakon pogotka malo uteka a da nije ranjen pa se pritajio jer onda te čeka napad poput minje i bit ćeš iskidan a da ni pušku ne digneš…pa kad si ga naša triba mu odat počast minutom šutnje a zatim sljedi teško preteško nošenje po kršu u srid noći i stotinama metera da ne rečem kilometar kilaže od 80 do 150 kg i na kraju dranje kože i sječa mesa pa tek onda kuhanje i to ako znaš inače može ti se učinit da si ila najgore meso a ne najbolje…

…ma koja lipota…ovo možeš opisati ovako samo ti…e sad da mi je znati o čemu razmišljaš dok ga čekaš u zasjedi…ili dok mu odaješ počast minutom šutnje…[rolleyes]

Za nadolazeće tople dane ( ne i za dioničare LEDA).

Sladoled:
-napraviti dvi kesice šlaga (može obični a može i vanilija, prema okusu) meni je bolji “obični”
-napose nagnječiti (ili multipraktikom) dvi posude od jogurta ili čaše cca 2dcl voća (dva puta po 2 dcl)po izboru:breskve (oguljene),jagode,banane,višnje itd.
-dvi čaše jogurta šećera,
-jedan jogurt
Sve zajedno izmješati i dodati šlag te staviti u posudu-ce i zamrznuti…

…proljeće je…,pa je vrijeme od šparoga…mislim da i one dobro djeluju na raspoloženje…[rolleyes]
a možda i na crobex…[proud]

Bakice, Bakice, predivno izgleda ali danas je vec vrijeme najboljih sparoga iza nas za ovu sezonu.

Preživljavamo od onoga što dobijemo, a živimo od onoga što dajemo.

Tajnopisu…,ovdje na sjevernom Jadranu je vrhunac sezone…,evo ove ja danas jela…a uvijek se pronađe i koja zakašnjela…[wink]

New Report

Close