BAKICAAA: ” Za one koji su gladni evo malo kobasica sa Pohorja…. ” Dobro, jeste li umakali te kobasice u što? [huh] Ovako izgledaju dosta suho! [lol]
Dobiješ senf…ali unutra su prožete komadićima sira,tako da su dosta sočne…[wink]
BAKICAAA:
”
Za one koji su gladni evo malo kobasica sa Pohorja….
”
Dobro, jeste li umakali te kobasice u što? [huh]
Ovako izgledaju dosta suho! [lol]
Posejdone Bože, primjeddba na mjestu… ništa senf… nije tu bilo nikakvog umakanja tj. priloga…[thumbsup]
Posejdon: ” BAKICAAA: ” Za one koji su gladni evo malo kobasica sa Pohorja…. ” Dobro, jeste li umakali te kobasice u što? [huh] Ovako izgledaju dosta suho! [lol] ” Posejdone Bože, primjeddba na mjestu… ništa senf… nije tu bilo nikakvog umakanja tj. priloga…[thumbsup]
Ajd,da budemo iskreni…nije bilo nešto posebno…[tongue]
Za dragi Diamandu!
Evo, da uvedemo novi način prikaza kulinarskog umjeća!
Multimedijalno!
Uz glazbu!
Blackberry Pie
Vaš link
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
to, Posejdone.. zašto ne iskoristiti sve mogućnosti interneta – bar one dostupne..
jednostavno me opčini onaj prijelaz iz sirovih sastojaka u nešto fino i jestivo – u jednom kadru smjesa, a u drugom – hop, vrući, pečeni kolačić!!
ništa nije smiješno zgubidane!
misliš li da drhtava ručica može okrenuti palačinku u zraku?[smiley]
nema tu hoću-neću, ima samo : idemo!!
KAKO SE OPORAVITI OD PRAZNIČNE KUHINJE
Kiseli kupus – „metla za želudac“
Usled obilnih obroka i mnogo slatkiša, nakon prazničnih obroka želucu je potrebna podrška da bi se oporavio. Bečki profesor Hademar Bankhofer savetuje da je posle praznika najbolje jesti kiseli kupus.
Bankhofer daje primer kako se kiseli kupus konzumira u Koreji: kod njih u kuhinji stalno stoji činija sa kupusom iz koje svako od ukućana u svako vreme može u prolazu da se posluži.
Zbog prekomernog unošenja hrane ili previše konzumiranja masne hrane mnogi posle praznika imaju probleme sa želucem i crevima. Kiseli kupus ima dosta vitamina C i želudac snabdeva bakterijama mlečne kiseline. One su slične pozitivnim zaštitnim bakterijama u želucu. Naše želudačne bakterije koje su iritirane u dane praznika konzumirajući kupus dobijaju podršku u izgradnji crevne flore a otrovi iz organizma lakše se izbacuju.
U kiselom kupusu sadržani su vitamin C, bakterije mlečne kiseline kao i vitamin B12 koga ima u malo namirnica. Oni su neophodni za mentalnu svežinu, kosti, dobro raspoloženje, izgradnju crvenih krvnih zrnca i za srčani mišić.
Kiseli kupus takođe je bogat vitaminom B6 za preradu belančevina i B3, koji je dobar za metabolizam mozga. A pošto se u vreme praznika ljudi obično okupljaju da proslave zajedno, neki i bolesni dođu na proslavu. Kiseli kupus je bogat cinkom koji štiti naš imunitet.
Posejdone evo malo mog priloga temi , vidija sam tvoju pašticadu…..pa evo i moje…….
Mnjac!
Trebali bi ovo ljeto organizirati jednu feštu od pašticade!
To bi mogli napraviti kod mene na Braču.
Vidjet ćemo što kaže Brentos na ovu ideju. [thumbsup]
Slike su prva liga, a vjerujem da je i klopa bila takva!!! [wink]