BAKICAAA: ” Šangajac,ako obećam da ću biti pomoćnica glavnog kuhara hoćeš nam danas ispričati još koji svoj receptić…[smiley] ” Za te hoću, ali ne sad… Receptić sa imenom: Prepelice u umaku od ruže...Simfonija okusa, samo za specijalne prilike i goste a nakon toga simfonija…..[rolleyes][wink]
Jedva čekam…[smiley]
Da ne bi bilo pogrešnih tumačenja…Zaboravio sam kako se ta ruža zove, ali od preljepih latica te ruže se u BIH, Srbiji i Makedoniji pravi nihovo poznato “slatko” sa kojim se poslužuju cjenjeni gosti a ruža gledano nutricionistički je jedna od najbogatijih vitaminom “C” a posjedije izuzetno lijep i nezaboravano karakterističan miris.Ruža je inače lijepe crvene boje.[thumbsup]
Evo pronašla sam na internetu jedan dobar recept, za ove hladne dane.
TUROPOLJSKI BAKALAR
– stavimo u lonac red kupusa, red mesa, red krumpira (međimurski).
– dolijemo vode i začini po želji.
– zatim to potpalimo bakalarom.
– držati na vatri dok bakalar ne izgori.
– poslužiti vruće.
– dobar tek ![lol]
@Ivana7
Moram priznati da sam očekivao nešto kreativnije i maštovitije od cijenjene kolegice.[undecid]
Brentos ili … ne ga dirat, triba ga ostavit pa ako se dogovorimo sa Slavoncima onda ga…jer znaš oni su sad u deficitu pa da ljude mine želja…[thumbsup]
Šangajac,ako obećam da ću biti pomoćnica glavnog kuhara hoćeš nam danas ispričati još koji svoj receptić…[smiley]
Ako ga ostavimo moglo bi nam se dogoditi kao u Njemačkoj danas[smiley]
Brentos ili … ne ga dirat, triba ga ostavit pa ako se dogovorimo sa Slavoncima onda ga…jer znaš oni su sad u deficitu pa da ljude mine želja…[thumbsup]
BAKICAAA:
”
Šangajac,ako obećam da ću biti pomoćnica glavnog kuhara hoćeš nam danas ispričati još koji svoj receptić…[smiley]
Ako ga ostavimo moglo bi nam se dogoditi kao u Njemačkoj danas[smiley]
[/quote]
Upravu si, bolje ga je spremit i skrinju! [thumbsup]
Vidim kako ste nezadovoljni za recept bakalara, ali to sam prepisala, bar mene je dobro nasmijalo.
A sad jedan stvarni što sam danas kuhala, PEČENA HOBOTNICA.
– vrlo jednostavno i lako za spremiti.
– ne jede se sviježe, najprije se hobotnica zaledi u ledenici pet dana.
– zatim je kuhamo sat vremena, bez soli.
– potom ju pečemo s kumpirima također sat vremena, slično kao s starom kokom.
– nakon sve te procedure isto bude tvrda i žilava.
– nekima je to veliki specijalitet, meni baš i nije.
Pozdrav !
Ivana,Ivana…slijedeći put ja vas pozivam na ručak…kad kuhate hobotnicu stavite u vodu pluteni čep…i ne pecite i kuhajte je tako dugo…zato je tako i žilava…pozdrav….[smiley]
Vidim kako ste nezadovoljni za recept bakalara, ali to sam prepisala, bar mene je dobro nasmijalo.
A sad jedan stvarni što sam danas kuhala, PEČENA HOBOTNICA.
Slažem se sa kuharskim gurom BAKICOM…
Hobotnicu nikako ne kuhati tako dugo ako su vam namjere peć je pod sačuru ili u “pekaču” u rerni. Nakon odmrzavanja (a u pravu si da triba odstajat koji dan u ledu) kuhati je od 5min. do 10min. ovisno o veličini. U sačuri triba se peć još cca 45min. do sata kada bi i krompir trebao bit gotov.Također treba voditi računa ( po mom okusu)da je dobro sakrijete sa krompirom jer nevalja da je uhvati direktna vatra, koja joj meso totalno posuši…
Ivana nadam se da se ne ljutiš savjetima jer sam i suprugu učio, tako da nisi jedina žrtva…[wink]