Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga


Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga

Lika? (na potezu Gračac-Perušić)[huh]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 


brentos: ” Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga ” Lika? (na potezu Gračac-Perušić)[huh]

[thumbsup]Pretežno ga vidimo sa sjeverne strane.


Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga

Ma nešto su mi poznate te dvi sise…ali eto Febo to odgoneteta.
Bogami si u pravu za njega nije problem prić granicu ali ja mislim da će mo ga mi privuć našim kulinarkim receptima pripremljenim samo za njega.


brentos: ” Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga ” Ma nešto su mi poznate te dvi sise…ali eto Febo to odgoneteta. Bogami si u pravu za njega nije problem prić granicu ali ja mislim da će mo ga mi privuć našim kulinarkim receptima pripremljenim samo za njega.

Kukuruz i jabuke, pa sve ispod stine polusakrit, da ga čujem kad dođe….

Šangajac:

brentos: ” Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga ” Ma nešto su mi poznate te dvi sise…ali eto Febo to odgoneteta. Bogami si u pravu za njega nije problem prić granicu ali ja mislim da će mo ga mi privuć našim kulinarkim receptima pripremljenim samo za njega.

Kukuruz i jabuke, pa sve ispod stine polusakrit, da ga čujem kad dođe….


Sve znaš i gotovo!!!…Samo jabuke skupe…
Kažu nevalja govorit unaprid ali ako… onda bi moglooo…znaš već…
[thumbsup][thumbsup]


evo i mene, taman sa večere, ali ovo mi je posebno drag recept, probala sam i sa drugom ribom i sve 5[thumbsup] dakle: Grdobina pečena u bijelom vinu Priprema: Na ploške izrežite krumpir i crveni luk te ih malo prokuhajte u vodi. Tako omekšano povrće složite u posudu za pečenje dobro namazanu maslinovim uljem, pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom i poredajte izrezane oguljene rajčice. Na ovakav složenac položite cijelu očišćenu grdobinu (ili dvije manje), posoljenu, popaprenu, dodajte list lovora, te pecite u pećnici podlijevajući bijelim vinom dok riba bude pečena, a krumpir mekan. Sastojci: Sastojci: (za 6 osoba) 1 grdobina do 2 kg (ili dvije manje) 1 kg krumpira 500 g crvenog luka (kapule) 1/2 čaše maslinovog ulja 6 nasjeckanih češnja češnjaka (bijelog luka) 1 grančica peršina (petrusimila) 2 rajčice (pomidora) 1 čaša bijelog vina 1 list lovora Sol, papar

Evo dakle, recept super, upravo smo se prejeli,
olovke u ruke i brzo prepišite,
nije za one na dijeti, jer se ne jede u malim količinama.
Fala ivanisi,
osim što prouzroči kratkotrajne trbuhobolove, zbog teškoća u određivanju pristojne mjere,
ali to brzo prođe.[thumbsup]

brentos:

Šangajac:

Kukuruz i jabuke, pa sve ispod stine polusakrit, da ga čujem kad dođe….

Sve znaš i gotovo!!!…Samo jabuke skupe…
Kažu nevalja govorit unaprid ali ako… onda bi moglooo…znaš već…
[thumbsup][thumbsup]


Zaboravih važnu napomenu: zabranjeno fotografiranje (pogotovu sa digitalcima).[angry]

Brentos ili … ne ga dirat, triba ga ostavit pa ako se dogovorimo sa Slavoncima onda ga…jer znaš oni su sad u deficitu pa da ljude mine želja…[thumbsup]

Šangajac,ako obećam da ću biti pomoćnica glavnog kuhara hoćeš nam danas ispričati još koji svoj receptić…[smiley]

rovadC, tako mi je drago da ti je prijalo [thumbsup] meni sve sline idu kad se sjetim…
a danas sam pravila teleće medaljone u umaku od gljiva…njam…


Šangajac,ako obećam da ću biti pomoćnica glavnog kuhara hoćeš nam danas ispričati još koji svoj receptić…[smiley]

Za te hoću, ali ne sad… Receptić sa imenom: Prepelice u umaku od ruže...Simfonija okusa, samo za specijalne prilike i goste a nakon toga simfonija…..[rolleyes][wink]

New Report

Close