Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga
Lika? (na potezu Gračac-Perušić)[huh]
brentos: ” Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga ” Lika? (na potezu Gračac-Perušić)[huh]
[thumbsup]Pretežno ga vidimo sa sjeverne strane.
Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga
Ma nešto su mi poznate te dvi sise…ali eto Febo to odgoneteta.
Bogami si u pravu za njega nije problem prić granicu ali ja mislim da će mo ga mi privuć našim kulinarkim receptima pripremljenim samo za njega.
brentos: ” Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga ” Ma nešto su mi poznate te dvi sise…ali eto Febo to odgoneteta. Bogami si u pravu za njega nije problem prić granicu ali ja mislim da će mo ga mi privuć našim kulinarkim receptima pripremljenim samo za njega.
Kukuruz i jabuke, pa sve ispod stine polusakrit, da ga čujem kad dođe….
Šangajac:
”
brentos: ” Kolega Šangajac, snimljeno je blizu ovoga ” Ma nešto su mi poznate te dvi sise…ali eto Febo to odgoneteta. Bogami si u pravu za njega nije problem prić granicu ali ja mislim da će mo ga mi privuć našim kulinarkim receptima pripremljenim samo za njega.
”
Kukuruz i jabuke, pa sve ispod stine polusakrit, da ga čujem kad dođe….
Sve znaš i gotovo!!!…Samo jabuke skupe…
Kažu nevalja govorit unaprid ali ako… onda bi moglooo…znaš već…
[thumbsup][thumbsup]
evo i mene, taman sa večere, ali ovo mi je posebno drag recept, probala sam i sa drugom ribom i sve 5[thumbsup] dakle: Grdobina pečena u bijelom vinu Priprema: Na ploške izrežite krumpir i crveni luk te ih malo prokuhajte u vodi. Tako omekšano povrće složite u posudu za pečenje dobro namazanu maslinovim uljem, pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom i poredajte izrezane oguljene rajčice. Na ovakav složenac položite cijelu očišćenu grdobinu (ili dvije manje), posoljenu, popaprenu, dodajte list lovora, te pecite u pećnici podlijevajući bijelim vinom dok riba bude pečena, a krumpir mekan. Sastojci: Sastojci: (za 6 osoba) 1 grdobina do 2 kg (ili dvije manje) 1 kg krumpira 500 g crvenog luka (kapule) 1/2 čaše maslinovog ulja 6 nasjeckanih češnja češnjaka (bijelog luka) 1 grančica peršina (petrusimila) 2 rajčice (pomidora) 1 čaša bijelog vina 1 list lovora Sol, papar
Evo dakle, recept super, upravo smo se prejeli,
olovke u ruke i brzo prepišite,
nije za one na dijeti, jer se ne jede u malim količinama.
Fala ivanisi,
osim što prouzroči kratkotrajne trbuhobolove, zbog teškoća u određivanju pristojne mjere,
ali to brzo prođe.[thumbsup]
brentos:
”
Šangajac:
Kukuruz i jabuke, pa sve ispod stine polusakrit, da ga čujem kad dođe….
Sve znaš i gotovo!!!…Samo jabuke skupe…
Kažu nevalja govorit unaprid ali ako… onda bi moglooo…znaš već…
[thumbsup][thumbsup]
Zaboravih važnu napomenu: zabranjeno fotografiranje (pogotovu sa digitalcima).[angry]
Brentos ili … ne ga dirat, triba ga ostavit pa ako se dogovorimo sa Slavoncima onda ga…jer znaš oni su sad u deficitu pa da ljude mine želja…[thumbsup]
Šangajac,ako obećam da ću biti pomoćnica glavnog kuhara hoćeš nam danas ispričati još koji svoj receptić…[smiley]
rovadC, tako mi je drago da ti je prijalo [thumbsup] meni sve sline idu kad se sjetim…
a danas sam pravila teleće medaljone u umaku od gljiva…njam…
Šangajac,ako obećam da ću biti pomoćnica glavnog kuhara hoćeš nam danas ispričati još koji svoj receptić…[smiley]
Za te hoću, ali ne sad… Receptić sa imenom: Prepelice u umaku od ruže...Simfonija okusa, samo za specijalne prilike i goste a nakon toga simfonija…..[rolleyes][wink]