Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

A,evo nešto što ja jako volim a najbolje mi je od ždrebetine…
Carpaccio
POTREBNO:
10 dag goveđe pisanice ( filete mignon )ili ždrebetine
nekoliko listova radića
nekoliko listova endivije
nekoliko listova rugole ( kombinacija ovih salata naziva se salata tricolore )
sir parmezan
balsamic vinaigrette
maslinovo ulje
sol , papar
limun
Odreske koji bi koristili kao porciju treba napola zalediti.
Kad je meso lagano zaleđeno izrezati ga na sto tanje ploske. Ako mislimo da su ploske predebele stavimo ih između dvije plastične daske za meso, na koje smo prethodno stavili plastičnu foliju ( celofan )i stisnimo.
Želimo da meso doslovce bude prozirno . Takve ploske posložimo da pokriju dno tanjura , te na sredinu stavimo tricolore salatu ( ne previše ) .
Na vrh salate stavimo tanko izrezane ploske parmezana . Kao začin za salatu koristimo balsamic vinaigrette ( najbolji je talijanski iz Modene ) i maslinovo ulje .
Sol i papar ćemo prepustiti gostu da sam doda , a limun se koristi da nam pomogne provariti sirovo meso . Nadam se da ni ne treba napominjati da filet mignon mora biti svjež tj. frižak.
[wink]

U bakice sad si me vratila par godina u prošlost……u restoran Škorpion u Sloveniji mislim da je blizu Ilirske Bistrice (ako se ne varam), specijaliteti su im konjetina i žrebetina .
Tamo sam prvi put proba tu deliciju ,,,čista petica[thumbsup]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

za sve koji traze poslovnu ideju……evo prepisujte ove recepte i odstampajte knjigu usput ubacite koju sliku da bude vise stranica i to je to[proud]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

@Posejdon,,

sorry kolega, nisam vidio tvoj post sa receptom za TB.[embarass]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Kavijar od jaja puževa
http://www.seebiz.eu/hr/seebiz-trend/gastro/nova-hrana-bogatasa—kavijar-od-jaja-puzeva,4798.html


@Šangajac. to u vezi kuhanja vode s octom sam zaboravio. u pravu si, vodu s octom, lukom i mrkvom (nakosanom) treba obavezno prije prokuhat pa tek onda stavi meso u pac.

Febo, kad se odlučiš slijedeći put radi veprovinu, javi se… spremio sam ga na sigurno[thumbsup]

Šangajac,ovo je sigurno onaj što se mota oko vaše dimarice….[shocked]


Šangajac,ovo je sigurno onaj što se mota oko vaše dimarice….[shocked]

Bliže bakiciii nego šangajcu[rolleyes]


BAKICAAA: ” Šangajac,ovo je sigurno onaj što se mota oko vaše dimarice….[shocked] ” Bliže bakiciii nego šangajcu[rolleyes]

Nisi valjda…haračiš ovdje po našim krajevima…vidiš da je opasno u zadnje vrijeme ići u lov na divlje svinje…[wink]

febo:

@Šangajac. to u vezi kuhanja vode s octom sam zaboravio. u pravu si, vodu s octom, lukom i mrkvom (nakosanom) treba obavezno prije prokuhat pa tek onda stavi meso u pac.

Febo, kad se odlučiš slijedeći put radi veprovinu, javi se… spremio sam ga na sigurno[thumbsup

Brentos… isti takav nama izmiče…ma gdje li si ga samo snimio.Još nešto taj još živ…a da zovnemo za likvidaciju one sa HT-ovih vjesti?

Stado malo ali odabrano, nije ovo za njih. Ostavio sam ga danas živa a što će mu se dogoditi do sutra tko zna?
Meni se čini da taj vama bježi preko granice pa ne smijete u potjeru za njim[wink]


Stado malo ali odabrano, nije ovo za njih. Ostavio sam ga danas živa a što će mu se dogoditi do sutra tko zna? Meni se čini da taj vama bježi preko granice pa ne smijete u potjeru za njim[wink]

taj je valjda pobjegao Markaču pa će ,izgleda on platit glavom a ne vepar.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close