Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

Napisa ti je Mravak na 34str. a imaš i kako se obogaćuje na sljedećim stranicama…

Šangajac,mogao bi ti nama još koji lirsko kulinarski recept iz one dimarice…[smiley][smiley]

ajmo recept za tatarski biftek…tko zna.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Meso za tartarski biftek može se usitnjavati štapnim mikserom no nije poželjno da to dugo traje jer se meso pri tome zagrijava.

Potrebni sastojci za tartarski biftek su: meso, žumanjak, limunov sok, sol, papar, kiseli krastavac, luk, češnjak (po želji), peršin list, crvena paprika u prahu, kapari, slani fileti inćuna, senf, Tabasco, Worcester, ketchup, konjak.

Meni se ovo dopalo…
Za četiri osobe treba vam 0,60 kg fileta od ždrebeta, žutanjak, 0,05 lit ulja i, posebno, ulje za odležavanje mesa, sok od jednog limuna, sol, papar, malo ukiseljenih kapara, jedan veći usoljeni inčun, peršinov list, mali kiseli krastavac, kavena žličica mljevene crvene slatke paprike, ljuti feferon, češanj češnjaka, 0,01 kg crvenog luka, 0,10 kg maslaca, četiri kapi konjaka, toast-kruh.

Meso očistite od žilica i opni, stavite ga u zdjelu i potopite uljem te držite tri dana u hladioniku. Kad odlučite krenuti u prigotavljanje, nožem ga sitno isjeckajte.
U staklenu zdjelu stavite žutanjak, limunov sok i sol te lagano i uz miješanje dolijevate ulje (0,05 lit), da dobijete smjesu poput majoneze. Njoj primiješajte usitnjeno meso i sve druge navedene sastojke (sitno sjeckane kapare, inčun, peršinov list, krastavac, feferon, češnjak i luk, zatim papriku u prahu, konjak), te miješajte žlicom i vilicom dok ne dobijete kompaktnu masu. Kažu da je potrebno miješati dok vam s čela ne padnu četiri kapi znoja – kap po osobi!
Na kraju dosolite i dopaprite po želji te još jednom sve dobro izmiješajte. Od mase oblikujte lijepe medaljone. Poslužite tako da na tanjur u sredinu stavite tartarski biftek, a pored njega metnite komadiće maslaca i, za dekoraciju, list zelene salate.
Prepečeni toast-kruh servirajte na zasebnom, manjem tanjuriću.

Preporučamo vino: Ružičasti pjenušac brut iz Zagrebačkog vinogorja
Danas sam na dijeti…,al dolazim u napast ovo napraviti…
[pray][pray]

hvala Bakice[tongue]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@bakicaaa[thumbsup]
Ja bi nadoda da je meso najbolje kada se struže tako da ti u ruci na kraju ostaju samo žilice.
E to je tartarski a ne ono na početku ,sory posejdone ali uči od kolegice[wink]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Febo, ako nisi 100% siguran u kvalitetu mesa i jaja (pogotovo ovo da prethodno 3 dana stoji u frižideru) s obzirom da se konzumira sirovo ……. Ko jednom završi na zaraznoj i na hladno puše…. Sorry ako sam ti pokvarila doživljaj [embarass]


Febo, ako nisi 100% siguran u kvalitetu mesa i jaja (pogotovo ovo da prethodno 3 dana stoji u frižideru) s obzirom da se konzumira sirovo ……. Ko jednom završi na zaraznoj i na hladno puše…. Sorry ako sam ti pokvarila doživljaj [embarass]

siguran sam u kvalitetu mesa. imam dobrog dobavljača. a i to obilato prvo zaljutim čilijem ili ljutom paprikom te obilato zalijem pa alkohol uništi sve možebitne bakterije. naime, nikada u životu se nisam otrovao hranom.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

E onda … dobar tek!!!!


Febo, ako nisi 100% siguran u kvalitetu mesa i jaja (pogotovo ovo da prethodno 3 dana stoji u frižideru) s obzirom da se konzumira sirovo ……. Ko jednom završi na zaraznoj i na hladno puše…. Sorry ako sam ti pokvarila doživljaj [embarass]

Vrlo male šanse su da se od bifteka išta dogodi
Kad god sam primoran nešto pojesti a nemam povjerenja u ono šta ću dobiti bez razmišljanja uzimam bifstek
Evo ovo je definituvno jedan od najbolih mesnih restorana na ovim prostorima
http://www.fortapache.com.hr/

Moso im zrije u hladjačama i više od mjesec dana i niko se nikada nije otrova dapače svi se rado vračaju

[thumbsup]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Mravak,

bio tamo, stvarno dobar izbor steakova, lijepo uređen interijer a i djeca se mogu igrati (postoji igraonica). preporučujem svakome.
[thumbsup]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 


ajmo recept za tatarski biftek…tko zna.

Lijepo vam postam recept za tatarski biftek. Čak vam i sliku stavim kako to izgleda – i nitko me se ne sjeti kada se netko raspituje za njega! [angry]
Sramota! [proud]

Evo kolega tu vam je odgovor.
Inače, kolega Mravak je u pravu – najmanja opasnost od zaraze je od tatarskog bifteka, bez obzira što se meso jede praktički sirovo.
Osim, naravno, ako si kurate sreće.

Vaš link

La vita e bella!

New Report

Close