Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

ovo drugo je idealno za ples sa zahodskom školjkom.
možda da dodamo unutra i 2 dcl nitro razređivača.[smiley]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Evo nešto žešće za našeg Febu…
POTREBNO:
1.5 l crnog vina
1.5 dl brendija
2 klementine (mandarine bez koštica)
1 jabuka
6 klinčića
2 štapića cimeta
2 jaja
2 žlice šećera
3 dl vode

NAČIN PRIPREME:
Jabuku ogulite i narežite na kocke. Klementine raspolovite i nabodite klinčićima. Sve sastojke stavite u posudu i zagrijavajte oko 15 minuta. Pazite, ne smije zakuhati! Poslužite toplo!


ovo drugo je idealno za ples sa zahodskom školjkom.
Febo care, potpisujem…Nasmija si me iz srca…
možda da dodamo unutra i 2 dcl nitro razređivača.[smiley]

Ne moraš baš pretjerivati, moja preporuka je špirita da ne bi morao plesat sa školjkom.

Molim štovanu Bakicu da ubuduće vodi računa sa kakvim receptima istupa u javnosti jer ima nas sa osatljivom probavom…he…hee… [smiley]

O kuku lele,do same smrt izbole me pčele…izgleda da moji dragi forumaši sok ne piju ni pod razno…a sad u vezi toga mogla bi vam ispričati jednu priču,jer kod mene se alkohol gotovo uopće ne pije…jednom mi je u goste došao direktor jedne firme koji je volio popiti…i to ljetno ppodne popio je pola boce nekog konjaka…slijedeće godine dođe on ponovno,ja opet perd njega iznesem istu bocu,a on me onako pogleda i reče…ma jel to ona boca od lani…eto čovjek pamti boce…[thumbsup]

Ajme meni šta me zahebla vlajina na pazaru prodala mi industrisku tuku za domaću vlašku.
Ma nije valjala ni jednu dionicu pounja ,a tako mi i triba kad se nisam javija Francu u Samobor da mi pošalje jednog onog pravog Zagorskog “tetrijeba”nijega je i Hrvatski sabor zakonom zaštitija i siguran sam da ga nema boljeg u svitu.
Ma eto sriča da na blgdanskom stolu ima
pršuta iz Drniša i sira sa Paga,komadić odojka s ražnja (donija Joškica od matere sa sela i fala mu)
Pa sam proba i malo stanskih dalicija ;;;ženine Fracuske salate (nemam zamjerke osim šta mi unutra fali malo kapara a ona kaže da dica nevole pa neka nesmim se puno bunit ) bilo je i par fetica Norveškog dimljenog salamuna pa sam mora naložit komin za popeč bokunić kruva
Sve to šta je valjalo i šta nije sam zalija sa par čaša Prmoštenskog Babića i sad lagano odmaran na kauču
pišem Vam i lipo mi je [thumbsup]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Mravak,

Sretan ti Božić i puno sreće i uspijeha u novoj 2008.
[smiley][wink][thumbsup]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

A,jel…još imaš i primjedbe na puricu…moja je svakako domaća…cijelu sam kuću zapušila dok sam ju pekla…a čak sam i kruh ispekla…a ujutro mačići su rekli da bi oni ipak palačinke pored svih kolača kojih ima u kući…a ja sam dobra mama…šta ću…pekla sam…sad su me pustili svi na miru,pijem kavicu…pogled mi na Velebit i uživam…


Mravak, Sretan ti Božić i puno sreće i uspijeha u novoj 2008. [smiley][wink][thumbsup]

Takođe prijatelju ,tebi i tvojima sve naj bolje

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

@BAKICAAA
Ma eto zaletija se bila mi priša na badjak,doša na pazar i vidiš ženu sa sela prodaje dvi tuke i mahovinu za pod bor ,nisam ni pogleda šta kupujem jer nije mi ni naj pameti bilo da bi moga bit zaheb,obično po onome ko prodaje procijenjujem šta prodaje [undecid]
A di ovi svit ide moja bakiceee više nikom ne moš virovat i u ništa se zaklet[sad]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.


Ajme meni šta me zahebla vlajina na pazaru prodala mi industrisku tuku za domaću vlašku.
Ma nije valjala ni jednu dionicu pounja ,a tako mi i triba kad se nisam javija Francu u Samobor da mi pošalje jednog onog pravog Zagorskog “tetrijeba”nijega je i Hrvatski sabor zakonom zaštitija i siguran sam da ga nema boljeg u svitu.
Ma eto sriča da na blgdanskom stolu ima
pršuta iz Drniša i sira sa Paga,komadić odojka s ražnja (donija Joškica od matere sa sela i fala mu)
Pa sam proba i malo stanskih dalicija ;;;ženine Fracuske salate (nemam zamjerke osim šta mi unutra fali malo kapara a ona kaže da dica nevole pa neka nesmim se puno bunit ) bilo je i par fetica Norveškog dimljenog salamuna pa sam mora naložit komin za popeč bokunić kruva
Sve to šta je valjalo i šta nije sam zalija sa par čaša Prmoštenskog Babića i sad lagano odmaran na kauču
pišem Vam i lipo mi je [thumbsup]

Mravak izvrsna analiza , neznam kako bi je nazva , usput , još jednom svima čestit i blagosovljen Božić i nadolazeći blagdani.

Ove godine kad bila u Beogradu,malo sam šetala placom i kupih domaće rezance i heljdine kore za savijaču,uzela sam i neki sok od paradajza računajući da tu ne može biti kemije…kasnije kad sam kuhala rezance puštali su žutu boju….heljdine kore su u sredini bile sve raščupane…a paradajz sok mi se činilo da mora imati konzervansa jer je imao neprirodno crvenu boju…na kraju sam sve bacila i ne pada mi napamet da bilo što više tamo kupujem…[angry]

Zna li netko kako se radi kandirano voce?
Ono kora od narance na komadice…
Moze recept, molim, molim, molim, molim…[tongue]

New Report

Close