Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

A ja vjerujem kada to Šangajac napravi da je to prava sinfonija okusa…samo treba naći prave neprskane naranče i limune….[proud]


A ja vjerujem kada to Šangajac napravi da je to prava sinfonija okusa…samo treba naći prave neprskane naranče i limune….[proud]

Jaaooo Bakiceee ća ću ja sad odgovorit da nadvladam tvoju inspiraciju u ovim blagdanskim postovima. Evo ovako : ja mislim da bi se tu tribalo dodat nešto za inspiraciju a to bi bilo kakav dobar brendi (sa izraženim bukeom)… Je li se slažete? Pozvam prvo Febu kao kompetentnu osobu iz ovog područija da da sud o mom prijedlogu, ali predpostavljam da i Mravak ima šta reć…[wink]

Da,da vjerojatno se u izraženom bukeu i nađe inspiracija…al vjerujem da su ti prijatelji već duboko inspirirani…[wink]…i da će objeručke prihvatiti tvoj prijedlog….[proud]


Da,da vjerojatno se u izraženom bukeu i nađe inspiracija…al vjerujem da su ti prijatelji već duboko inspirirani…[wink]…i da će objeručke prihvatiti tvoj prijedlog….[proud]

U pravu ste štovana Bakiceee…A gdje vi nalazite inspiraciju? Molim bez uvrede.[wink]

He,he Bakice sta bi ova tema bez tebe,al opet se pitam….Kako sve stignes ?

Ako me nema ,znaci da nisam tu.


BAKICAAA: ” Da,da vjerojatno se u izraženom bukeu i nađe inspiracija…al vjerujem da su ti prijatelji već duboko inspirirani…[wink]…i da će objeručke prihvatiti tvoj prijedlog….[proud] ” U pravu ste štovana Bakiceee…A gdje vi nalazite inspiraciju? Molim bez uvrede.[wink]

Vjerojatno imam dobre muze…,a koje su mi podarile dobre vile…[proud]


He,he Bakice sta bi ova tema bez tebe,al opet se pitam….Kako sve stignes ?

Imam dobre organizacijske sposobnosti…podijelim poslove,a radim one koje volim ili koje nose novce…[wink]

@mravak
nemam veze s Gradom, ali došlo to s narančinim korama prošle godine i do mene. interesantno u svakom slučaju.


@ivanasi

onaj složenac mi pripravljaju s filetima oslića. vrlo jednostavno jelo, a fakat je gušt za jesti. eh da … i koja maslina se nadoda … mljac!

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Mravak,ako mi nabaviš neprskane naranče i limune napravim i za tebe i pola foruma…[thumbsup]

ajde neki dobar recept za kuhano vino. ono, velike tajne malih majstora.[tongue]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Evo jednog kojeg sam plagirala…[proud]

Prva i najvažnija stvar jest izbor vina za kuhanje. Ne može se svako vino kuhat.

Najbolji je zagorski bućkuriš (direktor, tudum, …).
Nikako ne kuhati neka fina bijela vina, a naročito ne dalamtinska ako su previše slatka, a za kuhanje vino mora biti kiselkasto.

Omjer je 1/2 do 3/4 vina (ovisi da li želiš malo “jače ili “slabije”).
Na litru takve mješavine staviš 3-4 žice šećera, malo cimeta i 3-4 kliničića … kuhaš … kad zakipi, kuhaš još oko 5 – 10 minuta na laganoj vatri … gotovo 🙂

P.S. po želji se u vino može dodati još i ribane limunove ili narančine korice, već prema tome tko što voli

Ovo mi se čini isto dobro…naročito ako ti pofali vina…[proud]
1 l soka od jabuke
1 l vina
1 vrećica Kotany mješavine za kuhano vino

Jako fino, sok daje dodatnu aromu, a može se i više popiti zbog malo alkohola

[wink]

New Report

Close