A ja vjerujem kada to Šangajac napravi da je to prava sinfonija okusa…samo treba naći prave neprskane naranče i limune….[proud]
A ja vjerujem kada to Šangajac napravi da je to prava sinfonija okusa…samo treba naći prave neprskane naranče i limune….[proud]
Jaaooo Bakiceee ća ću ja sad odgovorit da nadvladam tvoju inspiraciju u ovim blagdanskim postovima. Evo ovako : ja mislim da bi se tu tribalo dodat nešto za inspiraciju a to bi bilo kakav dobar brendi (sa izraženim bukeom)… Je li se slažete? Pozvam prvo Febu kao kompetentnu osobu iz ovog područija da da sud o mom prijedlogu, ali predpostavljam da i Mravak ima šta reć…[wink]
Da,da vjerojatno se u izraženom bukeu i nađe inspiracija…al vjerujem da su ti prijatelji već duboko inspirirani…[wink]…i da će objeručke prihvatiti tvoj prijedlog….[proud]
Da,da vjerojatno se u izraženom bukeu i nađe inspiracija…al vjerujem da su ti prijatelji već duboko inspirirani…[wink]…i da će objeručke prihvatiti tvoj prijedlog….[proud]
U pravu ste štovana Bakiceee…A gdje vi nalazite inspiraciju? Molim bez uvrede.[wink]
He,he Bakice sta bi ova tema bez tebe,al opet se pitam….Kako sve stignes ?
BAKICAAA: ” Da,da vjerojatno se u izraženom bukeu i nađe inspiracija…al vjerujem da su ti prijatelji već duboko inspirirani…[wink]…i da će objeručke prihvatiti tvoj prijedlog….[proud] ” U pravu ste štovana Bakiceee…A gdje vi nalazite inspiraciju? Molim bez uvrede.[wink]
Vjerojatno imam dobre muze…,a koje su mi podarile dobre vile…[proud]
He,he Bakice sta bi ova tema bez tebe,al opet se pitam….Kako sve stignes ?
Imam dobre organizacijske sposobnosti…podijelim poslove,a radim one koje volim ili koje nose novce…[wink]
@mravak
nemam veze s Gradom, ali došlo to s narančinim korama prošle godine i do mene. interesantno u svakom slučaju.
@ivanasi
onaj složenac mi pripravljaju s filetima oslića. vrlo jednostavno jelo, a fakat je gušt za jesti. eh da … i koja maslina se nadoda … mljac!
ajde neki dobar recept za kuhano vino. ono, velike tajne malih majstora.[tongue]
Evo jednog kojeg sam plagirala…[proud]
Prva i najvažnija stvar jest izbor vina za kuhanje. Ne može se svako vino kuhat.
Najbolji je zagorski bućkuriš (direktor, tudum, …).
Nikako ne kuhati neka fina bijela vina, a naročito ne dalamtinska ako su previše slatka, a za kuhanje vino mora biti kiselkasto.
Omjer je 1/2 do 3/4 vina (ovisi da li želiš malo “jače ili “slabije”).
Na litru takve mješavine staviš 3-4 žice šećera, malo cimeta i 3-4 kliničića … kuhaš … kad zakipi, kuhaš još oko 5 – 10 minuta na laganoj vatri … gotovo 🙂
P.S. po želji se u vino može dodati još i ribane limunove ili narančine korice, već prema tome tko što voli