Ivanasi,ovo ću svakako probati…a vidim i u čemu je štos,krumpir treba prije malo prokuhati…a grdobinu voli…[thumbsup]
Ma svi kojima sam to skuhala su lizali prste
Ima jedna mala tajna, sad sam vidila da sam je previdila u receptu: pola čaše prošeka a pola bijelog vina!![rolleyes]
izgleda super
jedna ledo škarpina bi se mogla uskoro naplivati u vinu
tražim sliku na kompu da vidite tu divotu…
BAKICAAA: ” rovadC Kad ispečeš taj kruh baci fotku da vidimo. Jesi kad probala raditi kruh sa suhim voćem? Važi… Kruh sa suhim voćem nisam radila…ali sam pročitala puno recepata i poželjela to napraviti…ali onda više se nema vremena,a i da budem iskrena nisam znala ni koji izabrati…ako si ti isprobao kakav napiši nam…[smiley] ” Bilo je to davno, recept je bio dobar, no mislim da sam ja negdje fulao. Mislim da je za to najbolje kupiti onaj aparat što sve napravi sam, ak i tu nisam u zabludi? [smiley]
Mislim da je taj kruh dosta tvrd…može dugo stajati…i aparat ga mislim i ne može baš najbolje napraviti…
Ta vrsta kruha mislim da je karakteristična za Njemce,Švicarce…
Evo još nešto fiiiinoooo:
Pačja prsa u umaku od šljiva
Trebaju vam dvoja posoljena i odležana pačja prsa, 0,15 lit prošeka ili madere, 0,15 kg rezanci, 0,05 kg mljevenih oraha, 0,05 kg maslaca, žlica nezaslađena džema od šljive, sol. Kožicu pačjih prsa zarežite na način da formira kvadratiće dimenzija oko centimetra. Prsa kožicom prema dolje položite na ne prejako zagrijanu tavu. Neka se peče nekoliko minuta da se masnoća otopi, a kožica zapeče. Kad ze kožica zapeče, eventualni višak masnoće ocijedite a meso okrenite na drugu stranu, dodajte ružmarin, pokrijte tavu poklopcem i pecite desteak minuta. Za to vrijeme u drugoj tavi na maslacu popržite mljevene orahe i u njih umiješajte kuhane (al dente) i ocijeđene rezance, te držite na toplome. Kad su prsa skoro gotova, još jednom ocijedite eventualni višak masnoće, pojačajte temperaturu ploče, dodajte džem od šljiva, podlijte prošekom i posolite te pustite da ukuha, da dobijete fini umak. Na tanjur stavite rezance, na njih pačja prsa rezana na kriške, i sve prelijte umakom.
Evo moj prvi recept i to jedan šta ga je malo od Vas probalo
evo ovako;
NARANCINI
1.Kora od domaće naranče kidana na tanke prutiće dužine cca 3do 5cm.
2.Staviti prutiće u vodu ,močiti 2 do 3 dana ,mijenjati vodu ujutro i naveče.
3.Nakon 2 do 3 dana močenja prutiće izvagamo i dodamo jednaku težinu IPKK šećera.
4.Na laganoj vatri uz stalno miješanje kuhamo dok se šečer ne zapijeni i tako pijenasto kuhamo još par minuta.
5.Skidamo s vatre i ostavljamo u istoj posudi da prenoći.
6.Sutra ponavljamo postupak tj.kuhamo bez dodatka šećera na laganoj vatri do stanja kada se šećer pretvara u kristalno stanje
7.Narancini se miješaju u istoj posudi bez vatre dok na sebe ne vežu šećerne kristaliće
(ostane dosta šećera viška koji se baci)
Ako vam uspije nečete požalit i javite mi kako vam je bilo.(posejdone i bakice na Vas tipujem)
Dobar tek i svako dobro
Svaka čast Mravak.Obožavam aranicine ili narancine. Tko ti je iz grada.
E lavice vidim ja da ti znaš šta valja[thumbsup]
Nadam se da će i drugi na kulinarski gurui na ovoj temi osijetiti nešto što nisu imali prilike probati.
Pozdrav