Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

A,tko bi tebe zaboravio…pa još ovakvu mladu janjetinu…pa nakon ovog crno vino…[proud]


A,tko bi tebe zaboravio…pa još ovakvu mladu janjetinu…pa nakon ovog crno vino…[proud]

crno vino…

http://www.youtube.com/watch?v=Hnhy6j3-mr0

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

recept za janjetinu:

-odabrati janje iz stada [proud]
[bye]
[cry]
– oderano janje nabiti na kolac i privezati [shocked]
– lagano vrtiti na vatri par sati [yawn]
– servirati vuće [thumbsup]

jelo i sama priprema nudi cijelu paletu osjećaja

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Tuna Salad
jelo i sama priprema nudi cijelu paletu osjećaja

Vidi se vidi…upotrijebio si čak šest smajlića i dvije cenzure…,a što tek slijedi nakon jela i pića…[proud][smiley]


recept za janjetinu:

-odabrati janje iz stada [proud]
[bye]
[cry]
– oderano janje nabiti na kolac i privezati [shocked]
– lagano vrtiti na vatri par sati [yawn]
– servirati vuće [thumbsup]

jelo i sama priprema nudi cijelu paletu osjećaja


ma , meni ovako najsladaj janjetina uz salatu od pomidora ili mladi luk i neizostavno nekoliko hladnih piva [thumbsup][thumbsup]

najvrednije stvari u životu su besplatne

@Tunasalad,

he-he.od tebe bih prije očekivao recept za salatu od tunjevine ili nešto od morskih plodova.[smiley]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 


a mene ste zaboravili…

za 4 osobe

-3 kg janjetine: rebra, but i glava
-dobro posoliti i pustiti 2 sata da ostoji
-narezati crveni luk
-poslagati u pleh redom janjetinu i luk
-posoliti sa malo ružmarina
-politi uljem
-peći cca 2 sata na 200 C
-prokuhati krumpir
-dodati u janjetinu te zapeći još 15-ak minuta
-servirati vruće

Dobar tek![thumbsup]


Ko bi tebe zaboravio,pa di se jede i pije tamo si i ti[cool]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Božičnjak
Da budem iskrena praznici i sva strka oko njim me zamara i kad bi se mene pitalo svega toga bi trebalo biti manje a više ljudske topline i druženja…al eto ima ipak jedna stvar koju nikako ne propuštam a to je da napravim okrugli kruh koji se ukrasi pletenicama u obliku križa a u ona prazna polja izrade se domaće životinjice volovi,kravice,kokice,praščići…kad se ispeče stavi se pod jelku i na njega se stavi najljepša crvena jabuka ,da u porodici bude zdravlja,žita…obično pšenice da godina bude rodna i plodna i stavi se i novac …eto da i njega ima…
To me eto tako podsijeća na moje djetinstvo jer mi je najdraže bilo raditi te volove i kokice od tijesta…u badnje veče…dok je miris orahnjače i brojnih kolačića punio kuću…a svijećice titrale na jelki koju bi iz šume uvijek dovukao moj tata…


kad bi se mene pitalo svega toga bi trebalo biti manje a više ljudske topline i druženja…

U pravu si,
a što kad je tak najlakše.
Za nešto više od toga treba se malo više potruditi, skupiti više hrabrosti,
lakše je to rješiti kroz želudac, novcem, kupovinom u trg. centru ili slično.

Kad ispečeš taj kruh baci fotku da vidimo.
Jesi kad probala raditi kruh sa suhim voćem?

rovadC
Kad ispečeš taj kruh baci fotku da vidimo.
Jesi kad probala raditi kruh sa suhim voćem?

Važi…
Kruh sa suhim voćem nisam radila…ali sam pročitala puno recepata i poželjela to napraviti…ali onda više se nema vremena,a i da budem iskrena nisam znala ni koji izabrati…ako si ti isprobao kakav napiši nam…[smiley]


rovadC Kad ispečeš taj kruh baci fotku da vidimo. Jesi kad probala raditi kruh sa suhim voćem? Važi… Kruh sa suhim voćem nisam radila…ali sam pročitala puno recepata i poželjela to napraviti…ali onda više se nema vremena,a i da budem iskrena nisam znala ni koji izabrati…ako si ti isprobao kakav napiši nam…[smiley]

Bilo je to davno, recept je bio dobar, no mislim da sam ja negdje fulao.
Mislim da je za to najbolje kupiti onaj aparat što sve napravi sam, ak i tu nisam u zabludi?
[smiley]

evo i mene, taman sa večere, ali ovo mi je posebno drag recept, probala sam i sa drugom ribom i sve 5[thumbsup]
dakle:

Grdobina pečena u bijelom vinu
Priprema:

Na ploške izrežite krumpir i crveni luk te ih malo prokuhajte u vodi. Tako omekšano povrće složite u posudu za pečenje dobro namazanu maslinovim uljem, pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom i poredajte izrezane oguljene rajčice. Na ovakav složenac položite cijelu očišćenu grdobinu (ili dvije manje), posoljenu, popaprenu, dodajte list lovora, te pecite u pećnici podlijevajući bijelim vinom dok riba bude pečena, a krumpir mekan.
Sastojci:

Sastojci: (za 6 osoba)
1 grdobina do 2 kg (ili dvije manje)
1 kg krumpira
500 g crvenog luka (kapule)
1/2 čaše maslinovog ulja
6 nasjeckanih češnja češnjaka (bijelog luka)
1 grančica peršina (petrusimila)
2 rajčice (pomidora)
1 čaša bijelog vina
1 list lovora
Sol, papar

New Report

Close