Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak


E,dakle ovo bih voljela probati…

Možeš i sa suhim vrganjima. Malo će biti “tvrđi” okus neće biti “mekana i lepršava” kao s biserkom.
Što se lijepo izražavam, čista petica. 🙂


BAKICAAA: ” E,dakle ovo bih voljela probati… ” Možeš i sa suhim vrganjima. Malo će biti “tvrđi” okus neće biti “mekana i lepršava” kao s biserkom. Što se lijepo izražavam, čista petica. 🙂

E,da sve “mekano i lepršavo” je i opasno…
[proud]


E,da sve “mekano i lepršavo” je i opasno… [proud]

Na jesen sam ih našao poprilično u Trakošćanu, stvarno velike primjerke. Da si bliže dobila bi vrečicu iz škrinje, ovako…..

Bakicaaa, ako kod tebe ima rujnica, najdraže su mi “na brujet”, onda ih spremiš u duboko i jedeš za Valentinovo.Nažalost ja ih znam samo brati, čistiti i jesti, a za pripremu su zaduženi drugi(e) i neće mi otkriti kako to ide.

najbolji recept za lisičarke

Očistiti gljive, oprati i obavezno dobro ocijediti.
Nemojte ih rezati. Zagrijte tavu i u njoj zagrijte špek narezan na kockice. Očistiti luk i narezati na kockice te ga popržiti na masti od slanine ili ti špeka. Dodati lisičarke i pirjati 10 minuta uz stalno miješanje. Posoliti popapriti i poklopiti te smanjiti na najslabiju vatru i kuhati još oko 15 minuta.

Treba se točno pridržavati recepta kako bi lisičarke bile mekane, sočne i zadržale izvorni okus.
Recept je jednostavan, a takve lisičarke su najbolje, nema im premca.
Poslužiti se može uz divljač, no meni su najbolje same, možete staviti i jaje.

Bakiceee to moraš probati.

Baš ti hvala na ovom receptu…ako nije tajna zašto se gljive ne smiju rezati…


Baš ti hvala na ovom receptu…ako nije tajna zašto se gljive ne smiju rezati…

Da zadrže što više vlastitog soka. Ako su sitno narezane prosuše se, upiju vanjskog okusa i izgube vlastitu aromu. Ako su baš velike prerežeš ih napola.
Pozdraf

Hvala,RovadC,uvijek ima neka tajna…
ja sam uvijek radila tu grešku…[smiley]

Šangajac,dal još što miriše iz one tvoje dimarice…[smiley][smiley]

Ma draga moja uvik nešto miriši…
Zadnje je bilo sinoć: sačura od ptica (divljač),dvije liske,tri krža (to ti je mala patkica) i dvi štioke…
Danas je lječenje džigerica, reka je jedan, tj. jetrica ali ne od ića nego od preteranog pića.Ma uvik nas privari iće, dobro si izija pa dok zalivaš i ne osjetiš piće pa livaš još i onda tek puno kasnije vidiš da nisi ugodija miru.Ali neka mladi smo mi naćemo mi njemu miru.
Ma moram ti još ovo reć.Većina nas iz ekipe smo lovci.Kuća onog mog prijatelja a i spominjana dimarica su na kraju mista.Dok smo mi obavljali spomenute radnje u dimarici iznad nas na pedesetak metara u brdu di je prijatelj krčio laze i sadija masline nekakva mrga, kapitalac, od divjega gudina “izfreza” (okopa) mu je laze i masline i srušija podzide.Nije lovačka živoga mi Boga.Tako ti je sad u tjeku velika potjera, bacaju se kukuruzi,tikve na sve strane ne bi li ga namamili…A što se tiče burze, ima vrimena, dok se pokrene HT ne treba dežurat. Mislim da u miru možemo dočekat i divjega gudina (podrži bože) i božić i novu i… tek onda treba vidit šta HT radi na burzi.
[wink]

Ma,lipi moj Šangajac,ka da se Smoje probudia,oli si mu ti nešto u rodu…[smiley][smiley]


Ma,lipi moj Šangajac,ka da se Smoje probudia,oli si mu ti nešto u rodu…[smiley][smiley]

Usput ,Šangajac što je to divji gudin,…jel to divlja svinja…[rolleyes]

New Report

Close