pojeo danas: -tatarski bifetk -grah s kobasicom -dagnje na buzaru -oradu na gradele -punjene lignje popio danas: -2-3 litre dingača -5-6 pivi -2-3 travarice zlo mi je…(vidi se iz mojih postova)he-he[smiley]
trebao si još malo ajvara i marmalade namazat na kruh da se nadje za deserta
febo: ” pojeo danas: -tatarski bifetk -grah s kobasicom -dagnje na buzaru -oradu na gradele -punjene lignje popio danas: -2-3 litre dingača -5-6 pivi -2-3 travarice zlo mi je…(vidi se iz mojih postova)he-he[smiley] ” trebao si još malo ajvara i marmalade namazat na kruh da se nadje za deserta
ne volim deserte. najbolji desrt jesu ove 3 litre Dingača.
Je Rokoch samo ti to neće dozvolit niti u jednom restoranu ili na peškariji, šta da u restoran dođe njih deset i svaki potegne po jednog škampa , , a poslje ga ne konzumira…….
kolega mislio sam na skampe pripravljene u restauranu, a na peskariji nije problem prepoznati.
ne volim deserte. najbolji desrt jesu ove 3 litre Dingača.
Znao sam ja Febo da si kpacitet…
mark1:
”
Je Rokoch samo ti to neće dozvolit niti u jednom restoranu ili na peškariji, šta da u restoran dođe njih deset i svaki potegne po jednog škampa , , a poslje ga ne konzumira…….
”
kolega mislio sam na skampe pripravljene u restauranu, a na peskariji nije problem prepoznati.
Je tu si u pravu mislija sam da govoriš o nespremljenim škampima , sorry krivo razumih.[thumbsup]
Bakicaaa te treslo malo sinoć ili si spavala……….[huh]
Bome sam spavala…ali jednom prilikom sam baš bila budna i kad se sve počelo ljuljati…nisam znala što raditi od šoka…i pomislila kako je tanka nit između života…tu noć više nisam spavala….
Evo jedna stranica o gljivama…a među njima i o gljivi biserki…slična je otrovnoj panterovoj muhari…[shocked]
http://www.gospodarski-list.hr/clanak.aspx?cID=279&refID=15082005
Evo da malo pomognem…
Juha od biserki
Sastojci: 500 g biserki, 40 g maslaca, 16 dl mesne juhe, 3 žlice brašna, sok od 1 limuna, 8 žlica prženih kockica kruha, sol, papar
Gljive očistimo, ogulimo im kožicu s klobuka i izrežemo na kriške. na polovici maslaca popržimo brašno, dodamo mesnu juhu i pustimo da vrije pola sata. U međuvremenu na preostalom maslacu, uz dodatak limunova soka, soli i 4 žlice juhe, pirjamo gljive oko 15 minuta, dodamo ih u kipuću juhu, promješamo, popaprimo te sve prelijemo preko prženih kockica kruha.
E to je ta Bakica, recept od Božca.
S tim da često nemamo mesnu juhu pa radimo bez nje i radimo bez kruha to ne volim.
Biserke jedemo isključivo na juhi 🙂
Jest da nije vrijeme od gljiva…ali evo jednog dobrog linka…
http://www.plsavez.hr/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=11;pg=2
E to je ta Bakica, recept od Božca. S tim da često nemamo mesnu juhu pa radimo bez nje i radimo bez kruha to ne volim. Biserke jedemo isključivo na juhi 🙂
E,dakle ovo bih voljela probati…
[wink]