Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

Osjetiš to dok jedeš,po strukturi mesa,mirisu,okusu…stvar je malo i iskustva…mislim da si neki dobar restoran ne dozvoli da su škampi stari,pogotovo ako ih priprema na žaru…prije ti ga može uvaliti kad ga priprema na pariški…[proud]

Uuuh jedva, bakicaaa, “fotografija” str 21- 10.12.2007 “Vrbniče nad morem”…

Je,imaš pravo…vidjela sam je…dvije su…[smiley]


Brentose jesi živ…. put bio dug…. ,evo meni se neda spavat pa zajb…. sve okolo …

Spavao na “lađi” pa se razbudio, i evo me, a i guštam pričat s bakicom.


Je,imaš pravo…vidjela sam je…dvije su…[smiley]

Dan nakon promocije podmorskog pjenušca, sačuvao sam jednu bocu, nažalost praznu.

brentos
Dan nakon promocije podmorskog pjenušca, sačuvao sam jednu bocu, nažalost praznu

Je su li to one boce na kojima su se uhvatile već školjkice…pa ih pakiraju u drvene sandučiće…a pjenušac mogu piti i šećeraši…[smiley]


Rokoch
Dali mi netko moze odgovoriti po kojoj metodi prepoznajemo dali su skampi svjezi ili ne?

Ja ih prepoznajem po izgledu…kad mašu još nožicama,ne možeš promašiti nikako…[proud]

Rokoch najbolje je kada jednom pomirišeš žive škampe , ona što bakicaaa kaže da mrdaju nogicama , e taj miris neka ti bude znak njihove svježine , a uz to da su što manje crni u unutrašnjosti tijela .Ipak osjet mirisa mi je najbolji pokazatelj. [wink]

Rokoch,pusti skampe.Kad ti dođes u Pjescanu ,javi se.Sjednemo u moj stojadin i kod Isifa na burek,nema takav niđe.Tajna je u tome da mu se smjesa mjesa s korozijom iz strojeva,covjek ih ne mjenja desetljece,normalno ni ne pere.Pusti kolegu Marka 1,oce da te navuce na skampe,pa da nam bankrotiras u Svici.Ti se ljepo osiguraj,pa mi lagano kod Isifa,poslije netko u ambulantu a netko na more.To ti ovisi o organizmu.[rolleyes]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.


brentos Dan nakon promocije podmorskog pjenušca, sačuvao sam jednu bocu, nažalost praznu Je su li to one boce na kojima su se uhvatile već školjkice…pa ih pakiraju u drvene sandučiće…a pjenušac mogu piti i šećeraši…[smiley]

Baš te


Rokoch,pusti skampe.Kad ti dođes u Pjescanu ,javi se.Sjednemo u moj stojadin i kod Isifa na burek,nema takav niđe.Tajna je u tome da mu se smjesa mjesa s korozijom iz strojeva,covjek ih ne mjenja desetljece,normalno ni ne pere.Pusti kolegu Marka 1,oce da te navuce na skampe,pa da nam bankrotiras u Svici.Ti se ljepo osiguraj,pa mi lagano kod Isifa,poslije netko u ambulantu a netko na more.To ti ovisi o organizmu.[rolleyes]

nedaj boze dugog cekanja. p.s. pozvat cu i Vjeku pa te mozda odmoderira. [thumbsup]

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

BAKICAAA:

Rokoch
Dali mi netko moze odgovoriti po kojoj metodi prepoznajemo dali su skampi svjezi ili ne?

Ja ih prepoznajem po izgledu…kad mašu još nožicama,ne možeš promašiti nikako…[proud]

Rokoch najbolje je kada jednom pomirišeš žive škampe , ona što bakicaaa kaže da mrdaju nogicama , e taj miris neka ti bude znak njihove svježine , a uz to da su što manje crni u unutrašnjosti tijela .Ipak osjet mirisa mi je najbolji pokazatelj. [wink]

Odgovor na pitanje svijezi skampi:

Rep stisnemo pri dnu, a gornji dio repa oslobodimo od ljuske samo onoliko koliko je potrebno da bi mogli zahvatiti gornji dio mesa. Ako izvucemo iz ljuske cijeli komad mesa-repa, a da pritom ne pukne znaci da su svijezi.

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Je Rokoch samo ti to neće dozvolit niti u jednom restoranu ili na peškariji, šta da u restoran dođe njih deset i svaki potegne po jednog škampa , , a poslje ga ne konzumira…….

New Report

Close