Evo ga na…nije šiš, al ce posluziti
Labus kraj KRAS R-A ( zar ne ) Konac – vidiš čak ja Dalmatinac iz St to znam svaki put se ubijem tamo od roštilja … najradije bi sva jela naručio ( a hrvatska ruža i one pečene čufte ( uštipci )) ajmeee odmah sam gladan …
Ovdje smo danas bili i ovo ručali (trajalo do malo prije)
Brentose jesu ovo Gospodnetići ispod Vidove gore na Braču ??
Obzirom da su neki već gladni…vrijeme je ručku…evo prijedloga…Kineski restoran na Terazijama u Beogradu…[wink]
A neki su se tresli na naše žabe , čega li sve ima u tim pijatima……. Bakicaaa nadam se da ti je prijalo , ako si bila u društvu…[undecid]
Koliko se sjećam nije bilo nešto posebno egzotično…piletina i puretina sa vršcima bambusa u nekom posebnom umaku…puno povrća…zanimljivo je bilo da dobiješ prije početka jela tople,mokre male ručničiće da obrišeš ruke,a njihova toplina te opusti prije jela…a za desert je bilo voće liči…to sam poslije našla i kod nas…
pojeo danas:
-tatarski bifetk
-grah s kobasicom
-dagnje na buzaru
-oradu na gradele
-punjene lignje
popio danas:
-2-3 litre dingača
-5-6 pivi
-2-3 travarice
zlo mi je…(vidi se iz mojih postova)he-he[smiley]
pojeo danas: -tatarski bifetk -grah s kobasicom -dagnje na buzaru -oradu na gradele -punjene lignje popio danas: -2-3 litre dingača -5-6 pivi -2-3 travarice zlo mi je…(vidi se iz mojih postova)he-he[smiley]
Da ja toliko pojedem…..
Ionako več težim savršenom tjelu …. – ….KUGLI ( već sam počeo poprimati oblik ….. )
Imate kakav prijedlog za dobar restoran koji vrši dostavu na području ZG?
White,radije odi u restoran…nećeš ni suđe morati prati…ako si umorna,daj mužu da kuha…bit će bolje nego ohlađeno iz restorana…[wink]
Zahladilo je,bura zapuhala,Dalmatinci nam na okupljanju…samo Šangajac sa nama…Šangajac jel može opet jedan receptić ko neki dan…nešto onako kulinarsko romantično…a ti to znaš bolje od Barbijerija…,evo recimo nešto na temu bakalar….[kiss]
Ah BAKICAAA što ti znaš u ovim hladnim danima da potpiruješ vatru pa se i stariji sjete da u njima još života ima…
Prijatelj peče rakiju pa se stara družina sastala u dimarici…i znaš pričao sam mu za vas i tripice, a on (meštar od kužine), priredi nam vrhunsko iznenađanje: skuha nam baš janjeće tripice, tu na ognjištu u dimarici.Ajme…ajmee Bakica moja lipa da si od nekud mogla povirit pa nam se pridružit… A uz tripe ja volim ljutu papričicu a on nam je nariba lipog sira trapista, znaš, naribaš malo krupnije, nije ka oni kupovni sitno nariban ka bašno tako da ovog krupnijeg, kad pospeš tripice, osjetiš ga, pa znaš točno šta ideš.Puno pišem al ti moram i ovo reć friški kruh ispod peke,naručen u jedne dobre domaćice, pečen na listu kupusa, raštike, pa to miriši i izmišano sa onim mirisima dimarice, ića, pića ne da prodire u pluća nego u srce i čini te da pomisliš da si opet živ, podmlađen i da možeš ono što si prije mislija de ne možeš. Dalje domaće vino i bogovi bi ga pili da ti ne govorim i Posejdon.A vino mu je dobro uspilo ove godine jedina mana mu je, reka je jedan, što se mora dvaput vodnit, znaš malo je jače… Vatra na oghnjištu pucketa, grije nas ona ali grije i vino, tako ti neka doba nakon ćakula i evociranja uspomena poteče i pisma…aaiiii! Jedino nas pometalo što smo vanka morali trčat na poredu na onoj buretini i kotrolirat šta rakija i kotli rade…Neću ti srićo više duljit nego eto tija sam ti se ispovidit što me nije bilo.A i forum mi se sve čini da je uša u nakakvu kolotečinu i jedni te isti samo ponavljaju jedno te isto.Mislim da burza nikad više neće bit ono što je bila, da ne pravim sada analize.
Eto tako budite mi veseli i zdravi bili… [wink]