Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

E imam jedan recept koji će se nekim forumašima jako svidjeti. [thumbsup]

BARACUDA NA NAGLO

1. Ulovi Baracudu [tongue]
2. Očisti ribu
3. Baracuda je spremna za daljnju obradu

PRIPREMA:
Ribu treba pripremiti i to tako da se stavi u “pac” od maslinovog ulja i češnjaka.
Posebno pripremiti laganu vatru.
Staviti Baracudu da se peće na laganoj vatri.
Prvo s jedne strane, a onda s druge strane.
U međuvremenu je lagano premazivati uljem.

Uz nju se može servirati cijela dalmatinska spiza: kuhani krumpir, blitva….
Uz Baracudu obavezno piti fino crno vino poput Plančića ili Hvarskog plavca.

Uf, kako je to dobro.

Evo i dokazni materijal:

La vita e bella!


E imam pitanje…na netu sam nasao dosta recepata za cheese cake al mene zanima jer tko probao raditi tu deliciju i koji je recept najbolji?? BTW, u “Torte i to” je definitivno najbolji i najposebniji

Ej….”Torte i to” ….ludilo!!!!!!

Ja sam sigurna da ne bi mogla tako dobro napravit, zato neću ni pokušavat.


Evo nešto jednostavno čak i za Vjeku… Svježi ičuni se očiste i potope na 24 sata u ocat,bilo koji…nakon toga se očiste od kostiju,a to u ovom slučaju ide lako,lagano operu i okapaju…slože se u staklenku i zaliju maslinovim uljem.Unutra se može dodati lovorov list,režnjići češnjaka,zrna papra….Stavi se u frižider i može stajati dosta dugo… [thumbsup]

Ne može stajati dugo!
Bar ne pokraj mene! [tongue]

La vita e bella!

Bože,koliko sam vrsta riba probala,tu baracudu nikad…a vidim da ti na stolu i komad janjetine…jesam li u pravu…

boze,mogu doc na klopu ,donest cu…………vino za tebe,ja ne pijem alkohol……..Coca Colu za mene………te dobru vocnu tortu,dobro raspolozenje iiiiiiiiiiiiii no5+ m .ćŠX,ć……Ovo shvacas samo ti[thumbsup]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Evo još jedan sa inčunima..,Vjeko ovo isto možeš napraviti …
Dakle,svježe inčune očistiti čak i od kosti,a to se radi tako da bi bilo najbolje da pokažem…ali nakon par pokušaja uspjećete…onda se nakapaju sa puno limunovog soka i pusti da odstoji nekoliko sati na hladnom…Na pliticu se stavi podloga od rige i na nju inčuni…,sve se prelije sa maslinovim uljem i ukrasi maslinama i kaparima


boze,mogu doc na klopu ,donest cu…………vino za tebe,ja ne pijem alkohol……..Coca Colu za mene………te dobru vocnu tortu,dobro raspolozenje iiiiiiiiiiiiii no5+ m .ćŠX,ć……Ovo shvacas samo ti[thumbsup]

Naravno da možeš!
Povedi i ženu…

La vita e bella!

zgubidan10:

boze,mogu doc na klopu ,donest cu…………vino za tebe,ja ne pijem alkohol……..Coca Colu za mene………te dobru vocnu tortu,dobro raspolozenje iiiiiiiiiiiiii no5+ m .ćŠX,ć……Ovo shvacas samo ti[thumbsup]

Naravno da možeš!
Povedi i ženu…


uuuuuuuuuuffffffffffffffffff ,ona sifra je znacila bez nje,,,,,,,JOJ BOZEEE

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Ajde nek netko napravi veceru ,ja dolazim na gotovo……………placam sve sastojke i pice[cool]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Istina Zgubidane!
Pa mi imamo poseban dogovor!

Onda zaboravi na ženu i povedi XXXX [wink]

La vita e bella!

Nije recept nego pjesma posvećena jelu nad jelima, sarmagedon je zakon!

“Od sve mi hrane najdraza sarma
Sva ostala klopa joj nije do boka,
Mijesano meso smota se lijepo
U listove zelja, da vidis veselja.

Sarma je prava poslije par dana,
Kad ugledas krutu mast na vrhu.
Curi niz bradu juhica fina,
Odbacis pribor, zderes ko svinja.

Po cijeli dan zena me grdi,
Da samo jedem, spavam i prdim.
Za one stvari tako joj drage,
Ja vise nemam volje ni snage.

Meni se, iskreno, vise ne da
Znojiti na njoj dok ona drijema
I bas me briga sto kuja melje,
Cim ona ode ja vadim zelje.

Sarma (nesto kao)
Sarma (jelo pravo)

Po cijeli dan zena me grdi,
Da samo jedem, spavam i prdim.
Za one stvari tako joj drage,
Ja vise nemam volje ni snage.

Meni se, iskreno, vise ne da
Znojiti na njoj dok ona drijema
I bas me briga sto kuja melje,
Cim ona ode ja vadim zelje.

Sarma (nesto kao)
Sarma (jelo pravo)”

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Bome ako je tako poslije sarme…ja bi se ipak radije pomučila oko puževa…[wink]

New Report

Close