BAKICAAA:
”
mark1
Bakicaa sve 5 ali slabo začinjeno……
Pusti,ionako nakon ovoga od sutra na strogu dijetu…[sad]
”
Ma koja dijeta,neke ribetine i lagani kolac.Ja se popodne najeo kobasica,kupusa i krempita…ubili se u nekoj birtiji. Morat cemo mi svi zajedno okrenut SVINJU[thumbsup]
Zgubidan kakva je to kombinacija kupus i krempite………
Bakalar
Bez obzira kako ga kuhali prije toga ga trebamo omekšati i pripremiti za kuhanje. To radimo tako da ga najprije dobro natučemo drvenim batom, a nakon toga močimo baram dva dana često mijenjajući vodu.
Bakalar se kuha na sličan način kao za bakalar na bijelo. Omekšani bakalar se stavi u hladnu, zasoljenu vodu u koju je dobro dodati nekoliko češnja češnjaka i par listova lovora. Kad voda zakuha, ugasi se vatra i ostavi neko vrijeme u toploj vodi. Nakon toge se očisti od kostiju i iskida rukama na krupnije komadiće. Odloži se sa strane. Na maslinovom ulju propirja se crveni luk, dok ne bude mekan. Doda se bakalar i kratko propirja te lagano podlije vodom u kojem je bakalar kuhan. Doda se češnjak, peršin,i papar, te sok ili pire od rajčice. Sol samo ako treba s obzirom da je bakalar kuhan u slanoj vodi s kojom će se podljevati. Očisti se krumpir, izreže na ploške i doda bakalaru. Dolije se voda dok sve nije pokriveno i pusti kuhati na laganoj vatri. Ne smije se miješati, već samo protresti loncem. Na pola kuhanja doda mu se žlica meda koja daje poseban okus.
Ovako ga ja pripremam,a od jednog dijela bakalara obavezno napravim paštetu…i to tako da komadiće kuhanog bakalara miksam sa peršinom,češnjakom i lagano dodajem maslinovo ulje…
[proud]
Vidim da sam zaboravila staviti količinu i sastojke za naprijed navedeno pa evo u dodatku…
Bakalar na crveno – Sastojci su uvijek više manje isti. Za 4 osobe treba:
– 1 bakalar (0.5 kg)
– 1/4 l maslinovog ulja
– 1 crveni luk (kapula)
– 0.5 kg krumpira
– češnjak
– petrusimen
– 1 žlica koncentrata od rajčica (konšerva)
– 1 žlica meda
– sol, papar
Sve u svemu…pogotovo za kontinentalce je moj savjet…probajte ovo napraviti jer ovo nije nikakav poseban štos…[thumbsup]
Gle ti nju!
[sad]
Da kontinentalci!
Čuj ti bakiceee… moraš probat moj bakalar.
Prste češ lizat! [wink]
Inaće, gdje ti je lovor???
Gle ti nju! [sad] Da kontinentalci! Čuj ti bakiceee… moraš probat moj bakalar. Prste češ lizat! [wink] Inaće, gdje ti je lovor???
Vidi ti njega…lovor je meni na početku…a gdje je tebi recept…
[smiley][smiley]
Oh, pardon!
Promakao mi je. [smiley]
Moraš jednom probat moga bakalara!
Recept čuvam…. to je obiteljsko nasljeđe.
Moraš biti jako dobra prema meni da ti ga šapnem. [wink]
Nisam spominjao nikakvu cijenu.
Samo sam rekao da bi trebala biti dobra prema meni.
Osmjeh ne košta ništa, a istinski je znak dobrote.
Nisam spominjao nikakvu cijenu. Samo sam rekao da bi trebala biti dobra prema meni. Osmjeh ne košta ništa, a istinski je znak dobrote.
Da samo vidiš koliko se ja sada smiješim….što mi ne vidiš okice….
[smiley][smiley][smiley][smiley]
Evo jedno vjecno pitanje oko kojega su se lomila poduža koplja….
Gdje se u hrvatskoj jede najbolji roštilj?
Meni osobno(Zagreb):
1. Ćevapi u somunu – Čingać
2. Klasičan roštilj – “Srbin” u maksimiru, blizu tvornice od KRAS-R-A
Evo jedno vjecno pitanje oko kojega su se lomila poduža koplja…. Gdje se u hrvatskoj jede najbolji roštilj? Meni osobno(Zagreb): 1. Ćevapi u somunu – Čingać 2. Klasičan roštilj – “Srbin” u maksimiru, blizu tvornice od KRAS-R-A
Apsolutno se slažem!!!!!!
ČINGAĆ – najbolji ŠIŠ ČEVAP na svijetu!!!!
Slikart ću ga pa ga postam na forum. [thumbsup]