Pohovane tripice: Tripice teba da su cile, ne sjeckane i dobro skuhane. Posoliti i začiniti. Veličinu “krpe” od tripica odredite sami.Umutite jaja i posolite. Tripice uvaljati u brašno pa umućena jaja i na kraju u mrvice pa u vrilo ujle.Dobar tek… Imaju razni recepti na ovaj način neko ih kombinira sa tankim fetama pancete,pršuta pa i sira a o začinima da i ne govorim.Ovo šta sam napisa je temeljni a vi upravite kako vam drago…[wink]
e a da otvorimo podtopic “Tripice”.?[smiley]
[color=blue]
” e a da otvorimo podtopic “Tripice”.?[smiley]
je sam za i jedan za kiseli kupus treba otvorit
Šangajac,još mi ne idu iz glave ove tvoje tripice…kako si to lijepo kulinarsko pjesnički opisao…kakav Barbijeri…ali ajde nam reci kako se one čiste…mislim ima li nekakav štos…ili to rade samo ženice…[smiley]
BAKICAAA
Idem pitat ženu… ali opisom čišćenja ne bih volia kvarit tvoj dojam…. ako baš zapne tu sam.[wink]
Plata u “Doppo lavore” – Učka.Mislim da sam dobro zapamtio ime restorana.
Da,to je restoran Dopo lavoro…vidim da si uživao,još ako je bilo dobro društvo…[wink][smiley]
E sad kad sam siguran da ti je rođendan samo za BAKICU!!!
Jednostavni recepti: torta koja se ne peče a zove se BAKICINA TORTA.
Sameljeti 400gr. Pettit keksa da se dobije smjesa slična oštrom brašnu (ali ne mora baš tako sitno) najbolje na mlincu za orahe.U samljevene kekse dodati 250gr. maslaca omekšanog u mikrovalnoj ili na drugi način te ih dobro izmješati sa sam.keksima, zatim ruma cca pola male bočice od 1dec., naribanu koricu limuna,6-7 kašika šećera (po željii više) a zatim vanilin šećer po mogućnosti sa vanilijom,2 jaja (cjela),opet dobro promješati a zatim 2-3dec. koncetriranog soka od jednog limuna (može i naranča).Soka dodavati toliko da dobijete od čitave smjese tvrdo tjesto pa prid sam kraj dodati krupno nasjeckane žele bonbone od raznog voća (i raznih boja).Od tjesta, pošto ste ga probali i otklonili eventualne nedostatke, oblikujete tortu, može okrugla a ja bih preporučio za BAKICU u obliku SRCA! Mislim da ne bi trebalo bit problema u oblikovanju jer se tvrdo tjesto da lipo obradit.Na spomenuto srce treba doć šlag ili kreme za torte( gotove kupit), po okusu i želji kao i dizajn sa šlegom i ukrasima: polovicama oraha, voća, ušećerenog voća (višnja). A na kraju otopljenom čokoladom napisat:
SRETAN ROĐENDAN BAKICEEE !!!!!!……[smiley][kiss][smiley][wink]
brentos: ” Plata u “Doppo lavore” – Učka.Mislim da sam dobro zapamtio ime restorana. ” Da,to je restoran Dopo lavoro…vidim da si uživao,još ako je bilo dobro društvo…[wink][smiley]
Da uživao!!! S dobrim društvom i pitkim teranom.
Negdje sam zagubio fotografije s vrha Učke. Ako imaš koju kulicu s Vojaka postaj[pray]
BAKICAAA: ” brentos: ” Plata u “Doppo lavore” – Učka.Mislim da sam dobro zapamtio ime restorana. ” Da,to je restoran Dopo lavoro…vidim da si uživao,još ako je bilo dobro društvo…[wink][smiley] ” Da uživao!!! S dobrim društvom i pitkim teranom. Negdje sam zagubio fotografije s vrha Učke. Ako imaš koju kulicu s Vojaka postaj[pray]
Ops, oprosti…..sretan rođendan!
Šangajac,još mi ne idu iz glave ove tvoje tripice…kako si to lijepo kulinarsko pjesnički opisao…kakav Barbijeri…ali ajde nam reci kako se one čiste…mislim ima li nekakav štos…ili to rade samo ženice…[smiley]
Pozdrav svima!
Sjećam se kako su se u Dalmaciji čistile tripice dok nije zavladala apartmanizacija.
Dvi babe (radi društva) došle bi na more, ugazile do kolina i po pola dana ispirale drobiće. Da vidiš bonace.